G-CV0ZL47F6D
USD32,22
EURO34,77
GBP40,62
BIST10.267,09
GR. ALTIN2.409,68
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Su içmenin faydaları neler baş ağrısını önler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeterli su tüketiminin vücudumuzda birçok problemin aşılmasına katkı sağladığnı biliyor muydunuz? Öyle ki baş ağrısını bile gideriyor! İşte faydaları!

Vücudumuzun temel ihtiyaçlarından biri olan su, özellikle düzenli ve yeterli miktarda tüketildiğinde birçok sağlık sorunun aşılması konusunda fayda sağlıyor. Düzenli ve yeteri kadar su içmek, ağız kokusunu önlüyor, baş ağrısını gideriyor. Peki günde ne kadar su tüketilmeli? Su içmenin bilmediğimiz ne gibi faydaları bulunuyor? Merak ettiğiniz tüm soruların yanıtları haberimizde…

Ağız kokusunu önlüyor 

Ağız kokusunun neden kaynaklandığını biliyor musunuz? Dilin, dişlerin ya da diş etlerinin arasına yerleşen yiyecekler bir süre sonra bakteriye dönüşmekte bu kokuya neden olmaktadır. Su içerek bu bakterilerin temizlenmesine yardımcı olursunuz. Böyle kötü nefes kokusundan da kurtulmuş olursunuz. Bu nedenle bol bol su içmeye gayret edin. 

Baş ağrısını önlüyor! 

Düzenli ve yeterli su içmenin baş ağrısını önlediğini biliyor muydunuz? Bunun yanı sıra ruh halini iyileştirici özelliği de bulunan su beyin fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı oluyor. 

Fiziksel gücü arttırıyor 

Yeterli miktarda su tüketimi, egzersiz yaparken ve vücudunuzun genel fiziksel performansını artırmak ve enerji seviyelerini iyileştirmek için çok önemlidir.

Kabızlığı giderir

Kabızlığı gideren en önmli faktörlerden bir tanesi su desek inanır mısınız? Özellikle de karbonatlı su! Kabızlığı önlemede birebir etkilerinin olduğu gözlemlenmiştir. 

Böbrek taşlarını uzak tutar

Bol bol su içerek böbrek taşı riskinden kurtulabilirsiniz. Böbrek taşları, böbreklerinizin içinde oluşan sert mineral ve tuz birikintileridir. Bol su içerek böbreklerden daha fazla sıvının geçmesini sağlar ve bu problemin ortaya çıkmasını engelleyebilirsiniz. 

Su içmenin faydaları neler baş ağrısını önler!

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!