G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,75
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.440,62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Stoltenberg: “Amaç İsveç ve Türkiye arasındaki fikir ayrılıklarının ortadan kaldırılması”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Stoltenberg: “Amaç İsveç ve Türkiye arasındaki fikir ayrılıklarının ortadan kaldırılması” / Haberin Peşinde Urfa

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen zirve sonrasında açıklamalarda bulundu.

Stoltenberg’in konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Bizim amacımız önümüzdeki hafta içerisinde İsveç ve Türkiye arasındaki fikir ayrılıklarının ortadan kaldırılması. Bu terörle mücadele mekanizmasında Finlandiya’nın da bulunması çok önemli. Tabii ki bu üç ülke arasındaki iş birliğinin artırılması açısından Finlandiya’nın da mevcudiyeti önemli ancak pazartesi günkü toplantı İsveç ve Türkiye arasında olacak. Çünkü bizim amacımız İsveç ve Türkiye arasındaki anlaşmazlık konusunda ilerleme sağlamak. İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanması konusunda ilerleme sağlamak. Terörle mücadele konusundaki daimi mekanizmanın parçası olmaya devam edecek Finlandiya’da. Somut örnek istediniz ve bugünkü toplantıda İsveç, terörle mücadelede anayasa değişikliği konusunda atılan adımları yasamada gerçekleştirilen değişiklikleri ve spesifik vakalarla ilgili bilgi verdi.

İsveç’te organize suç ve terör örgütleri arasındaki yakın bağlantı konusunda önemli adımlar atıldı. İsveç, organize suç örgütleriyle ve terörle mücadelede atılan adımları gösteriyor. Aynı  zamanda hem İsveç’in yararına olduğunu gösteriyor. Terörizm ve organize suç örgütleri İsveç’te çok yakın bir bağlantı içerisinde. İsveç mahkemesinin aldığı karar da tabii ki son yapılan terörle mücadele yasasındaki değişiklikle de doğrudan orantılı.

Prigojin konusuna gelecek olursak da konuyu çok yakından takip ediyoruz. Wagner üyelerinin, Prigojin’in nerede olduğu konusunda detaylara girmeyeceğim ancak bazı hazırlıklar tespit ettik. Bunları izliyoruz. Büyük Wagner askerlerinin Belarus’ta konuşlanması konusunda bazı hazırlıklar var. Çok sayıda Wagner üyesinin orada olduğunu netleştiremeyiz ama Prigojin’in nerde olduğunu konusunda tam olarak detay vermek istemiyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Stoltenberg: “Amaç İsveç ve Türkiye arasındaki fikir ayrılıklarının ortadan kaldırılması”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!