G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Son dakika haberleri: Terör zulmünden kurtulan Resulayn, gümrük kapısıyla nefes alacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika haberleri: Terör zulmünden kurtulan Resulayn, gümrük kapısıyla nefes alacak / Haberin Peşinde Urfa

Son dakika habere göre Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Viranşehir ilçeleriyle, uzun yıllar PKK/YPG terör örgütü zulmü altında kalan ve Türkiye’nin terörden arındırdığı Barış Pınarı Bölgesi’nin büyük kentlerinden Resulayn’ın ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayacak olan Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmete girdi.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ve Viranşehir ilçeleriyle, uzun yıllar PKK/YPG terör örgütü zulmü altında kalan ve Türkiye’nin terörden arındırdığı Barış Pınarı Bölgesi’nin büyük kentlerinden Resulayn’ın ekonomik hayatına önemli katkılar sağlayacak olan Ceylanpınar Gümrük Kapısı hizmete girdi.

Cumhurbaşkanlığı Eylem Planı doğrultusunda Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in bir süredir bizzat ilgilendiği Ceylanpınar Gümrük Kapısı, saha düzenlemesi, kantar ve idare tesislerinin oluşturulmasının ardından ticari araç geçişlerine açıldı. Sınırın karşı tarafındaki düzenlemeleri Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) Yerel Yönetimler ve Destek Hizmetleri Koordinatörlüğünce tamamlanan Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın Türkiye tarafındaki çalışmalar ise Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yapıldı.

Ceylanpınar planlı alanının kuzeyinden başlayıp, güneydoğusundan ulaşımın sağlandığı gümrük kapısının sahası, mayından temizlenen alan üzerine kuruldu. Planlama, istimlak ve inşaat aşamalarıyla yakından ilgilenen Vali Abdullah Erin, istimlak konusunda sorun yaşanan aileleri ziyaret ederek, tüm haklarının korunacağı sözünü vermiş, gümrük kapısının Ceylanpınar ve Türkiye için önemine dikkat çekmişti.

Terörün izleri ekonomik olarak da silinecek

Kapının açılmasıyla birlikte, yıllarca PKKYPG terör örgütü zulmünde kalan ve Türkiye tarafından terörden arındırılan bölge büyük bir ekonomik nefes alacak.

Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın hizmete girmesinin bölge için tarihi bir fırsat olduğunu kaydeden Vali Erin, “Burası Ceylanpınar’ın nefes alması için çok büyük bir imkan. Kapının açılmasıyla iş imkanları artacak, ticaret gelişecek, ekonomi canlanacak. Bu yatırımla sınırın hem Türkiye tarafı hem de karşı taraf büyük kazanımlara sahip olacak. Ceylanpınar Gümrük Kapımızın açılmasında desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Ticaret Bakanımıza, Gümrükler Genel Müdürlüğümüze ve bizzat sahada çalışarak bu yatırım gerçekleşmesini sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu. – ŞANLIURFA

Son Dakika Haberleri – Son Dakika Haber – Güncel Haberler


Son dakika haberleri: Terör zulmünden kurtulan Resulayn, gümrük kapısıyla nefes alacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!