G-CV0ZL47F6D
USD32,42
EURO34,84
GBP40,93
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.438,09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Son dakika… Emeklilerin bayram ikramiyeleri zamlı yatacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dakika… Emeklilerin bayram ikramiyeleri zamlı yatacak / Haberin Peşinde Urfa

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılından bu yana dini bayramlar öncesinde 1000 TL olarak verilen emekli ikramiyelerinin bu yıl enflasyon oranında artırıldığını açıkladı.

Aldıkları maaşlar ile zar zor geçinen emekliler için bayramlar, 2018 yılından bu yana bir nebze de olsa ekonomik açıdan rahatlamak anlamına geliyor.

2018 seçimleri öncesi yılda iki defa olmak üzere dini bayramlarda emeklilere 1.000 TL bayram ikramiyesi verileceği açıklanmıştı. Bu karar sonrası emekliler ilk ikramiyelerini 2018 yılının Haziran ayında aldı.

ERDOĞAN: ENFLASYON ORANINDA ARTIRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini Dolmabahçe Ofis’te kabul etti. Üyelere seslenen Erdoğan,  emekli ikramiyelerinin bu yıl zamlı yatacağını açıkladı.

Erdoğan konuşmasında, “Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan’daki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasına doğru gerçekleştireceğiz. Ayrıca salgın döneminde aldığımız tedbirler kapsamında, en düşük emekli maaşını 1500 liraya çıkartarak, hiçbir vatandaşımızın mağdur durumuna düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 liradan başladığını hatırlatmak isterim.

Emekli maaşları 66 lira idi. Emeklilerimiz bugün tarihlerinin en iyi gelir seviyesine sahiptir. Biz bunu da yeterli görmüyor, ülkemizin imkanlarının genişlemesine paralel olarak emeklilerimizin şartlarını daha da iyileştirmeye hazırlanıyoruz. Bu tabloya ihracatta her ay tazelediğimiz rekorları, dünyada herkes küçülürken bizim büyüyen nadir ülkelerden biri olduğumuz gerçeğini, üretim tarafındaki sevindirici gelişmeleri ve daha pek çok olumlu haberi ekleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) 2020’de yıllık yüzde 14,60, 2021 yılının Mart ayında ise yıllık yüzde 16.19 artmıştı.

Emekli ikramiyeleri 2018 yılından bu yana düşen alım gücüne rağmen hiç artırılmadı. Merkez Bankası enflasyon hesaplayıcısına göre 2018 yılının Haziran ayında 1.000 TL ile yapılan bir alışverişin tutarı bugün 1.464 TL oldu.

Cumhurbaşkanı,emekli,enflasyon,Kadın,kurban,Ramazan,Recep Tayyip Erdoğan,son dakika

Son dakika… Emeklilerin bayram ikramiyeleri zamlı yatacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!