G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,76
GBP40,68
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.414,11
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Solunum cihazında yeni adım: 8 saat çalışan sahra tipi ventilatör üretildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solunum c.zında yeni adım: 8 saat çalışan sahra tipi ventilatör üretildi / Haberin Peşinde Urfa

Salgında milli solunum c.zını kısa sürede üreterek yurt içi ve dışında çok sayıda can kurtaran Türkiye’den bu alanda yeni adım geldi. Batarya ile 8 saat çalışabilen sahra tipi ventilatör üretildi.

Türk sağlık sektörü adımlarına sahra tipi ventilatörü ekledi. Salgında milli solunum c.zını kısa sürede üreterek yurt içi ve dışında çok sayıda can kurtaran Türkiye’den bu alanda yeni adım geldi. Ostim Medikal Kümelenme’sinde Foras Medikal tarafından batarya ile 8 saat çalışabilen sahra tipi ventilatör üretildi. El çantası ebatlarındaki c.z kolay taşınılabiliyor. Sahra tipi ventilatörün, cephe ve afet bölgelerinin sahra hastanelerinde kullanılması planlanıyor. 25 mühendis ve teknisyenin çalıştığı Foras Medikal, yoğun bakım, ev tipi ventilatörlerin yanında 3 farklı modelde solunum maskesi de üretiyor.

DÜNYANIN HER YERİNE SATIŞ

Yeni Şafak’a konuşan Foras Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Zübeyir Murat, pandemi sürecinde yurt dışına 3 bin adet solunum c.zı, 5 bin adet de oksijen maskesi ihraç ettiklerini söyledi. Murat, “Ürünlerimizin ham maddesinin yüzde 75’ini yurt dışından ithal ediyoruz. Solunum c.zlarının ana kartını, yazılımını atölyelerimizde üreterek kullanıma hazır hale getiriyoruz ve ihraç ediyoruz” dedi. Murat, “Pandemi öncesi de solunum c.zları alanında çalışıyorduk. İhtiyaç duyulan yoğun bakım ventilatörü, yüksek akışlı oksijen terapi c.zı ürettik. Üretimini yaptığımız ev tipi ventilatörler oksijen tedavi modlarını koyduk. Koronavirüsün tedavisinde yoğun olarak kullanılan bazı c.zlarımızı Ag-Ge ile revize edip pandemi de daha etkin kullanılmasını sağladık” ifadelerini kullandı.

Foras Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Zübeyir Murat

Pandemide yeni ürünler

Murat, oksijen maskesi alanında da pandemi sürecinde uzmanlaştıklarını belirterek, “Üretimini yaptığımız tam yüz maskeleri var. Ağız, burun ve gözü içine alacak şekilde üretimini yaptık. Ağız ve burunu kapatacak şekilde yarım yüz maskesi de ürettik. Bu ürünleri de pandemiyle birlikte yenileyerek hastanelerde kullanılmasını sağladık. Pandemiye özel kanür ürettik. Kanür sadece burundan oksijen veren bir hortum. Hastaneler de sıkı bir şekilde kullanıldı” dedi.

ventilatör,Foras Medikal,Zübeyir Murat


Solunum cihazında yeni adım: 8 saat çalışan sahra tipi ventilatör üretildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!