G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,78
GBP40,60
BIST9.999,67
GR. ALTIN2.435,79
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Soğuk havalarda eklem ağrılarını önlemek için uzman ipuçları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Soğuk havalarda eklem ağrılarını önlemek için uzman ipuçları / Haberin Peşinde Urfa

Eklemlerde iltihaplanma ve ağrıya neden olan ve soğuk havalarda daha da kötüleşen artritin, kış mevsiminde nasıl yönetileceği konusunda uzman ipuçlarını sizin için derledik.

Soğuk havalar, artritli insanlar için beraberinde birçok zorluk getirir. Artrit ağrısı, kış aylarında kaslarda ve eklemlerde sertliğe neden olarak ağrılara neden olur. Yorgunluk ve şişlik de sık görülen semptomlar arasındadır. Kış aylarında atmosfer basıncındaki düşüş, dokuların şişmesine neden olarak eklemler arasında gerginliğin artmasına ve ağrıya neden olur. El ve ayak parmaklarına giden kan dolaşımının azalması ağrının daha da kötüleşmesine neden olur.

Basit ama etkili yöntemler bu acıyı evde yönetmeye yardımcı olabilir. İşte kış aylarında artrit ağrısını yönetmek için en iyi ipuçları.

Kış aylarında artrit ve eklem ağrısı: Rahatlamak için bu ipuçlarını izleyin

1. Kendinizi sıcak tutun

Kış aylarında kan akışı, kalp ve akciğerler gibi organlarınıza yönlendirilir. Eklemlerinize azalan kan akışı, sertliğe ve ağrıya neden olur. Elleri, ayakları ve başı soğuktan korumak, bu bölgelerden ısı kaybını en aza indirmeye yardımcı olacaktır.

2. Ilık banyo yapın

Ilık banyo yapmak veya ısıtmalı havuzda yüzmek, kışın sıcak kalmanıza ve rahat kalmanıza yardımcı olacaktır.

3. Sağlıklı bir diyet izleyin

Tatlılar, sos bakımından zengin yemekler, işlenmiş et ve çok daha fazlası gibi aşırı şeker yüklü yiyecekleri tüketmekten kaçının. Aşırı şeker içeriği ağrıyı şiddetlendirebilir. Sağlıksız yiyecek seçimleri ayrıca osteoporoz ve kardiyovasküler hastalık riskini artırır. D vitamini, kışla ilgili rahatsızlıkları uzak tutmak için yararlı bir besindir. Güneş ışığı D Vitamini için hayati bir kaynaktır. Mantar, yumurta, süt ve süt ürünleri iyi bir D vitamini kaynağıdır. Kalsiyum D Vitamini’nin emilimini kolaylaştırdığı için tıbbi gözetim altında kalsiyum desteği de alabilirsiniz. Omega-3 yağ asitleri ayrıca eklemlerdeki iltihaplanmayı da azaltır. Omega-3 kaynakları arasında keten tohumu, ceviz, avokado ve balık gibi gıdalar sayılabilir.

4. Bol sıvı tüketin

Bol sıvı tüketmek vücuttaki toksinlerin atılmasına yardımcı olur, eklemlerin hareketini kolaylaştırır ve kas kramplarını önler. Günde en az sekiz bardak su tüketin. Antiinflamatuar özelliklere sahip polifenoller açısından zengin yeşil çayı DA düşünebilirsiniz. Çorbalar da iyi bir seçenektir.

5. Aktif kalın ve egzersiz yapın

Kış aylarında aktif kalmak ve hareketsiz bir yaşam tarzından kaçınmak da önemlidir. Covid-19 ortasında esneme, kardiyo ve ağırlık çalışması gibi kapalı alanda fiziksel egzersizler yapın. Yürüyen merdiven yerine normal merdiveni kullanmak gibi fiziksel aktiviteleri artırmak, yatağa hapsolmak yerine evin içinde hareketli kalmak ağrı olasılığını en aza indirecektir.

6. Stresten uzak durun

Stres insan vücuduna zarar verir ve önceden var olan herhangi bir bozukluğu şiddetlendirir. Stresi uzak tutmak için derin nefes, yoga ve meditasyon yapın.

Ağrının kötüleşmesi durumunda doktora danışabilirsiniz. Doktor gözetiminde olmadan ağrı kesici alınmaması tavsiye edilir. Sağlıklı beslenme, egzersiz ve stres yönetiminden oluşan çok yönlü bir yaklaşım, artrit ağrısıyla başa çıkmanıza ve kış ağrılarını yenmenize yardımcı olacaktır.

Soğuk,artrit,ağrı,kış,Kış ayları,sıcak,banyo,sıvı,yeşil çay,egzersiz,Stres,yoga,meditasyon,doktor,beslenme

Soğuk havalarda eklem ağrılarını önlemek için uzman ipuçları

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!