G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,78
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,42
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Skolyozda erken teşhis tedavi başarısını artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Skolyozda erken teşhis tedavi başarısını artırıyor / Haberin Peşinde Urfa

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nden, Doç. Dr. Sinan Karaca, çocuklardaki skolyoz belirtileriyle ilgili önemli noktalara ve yapılması gerekenlere dikkat çekti.

Skolyozun çocukluk ve ergenlik döneminde ortaya çıkabilen bir omurga eğriliği durumu olduğunu belirten Doç. Dr. Karaca, “Ebeveynlerin bu konuda hassas olmaları ve erken teşhis için belirtilere dikkat etmeleri çok önemlidir; çünkü skolyoz sinsi ve yavaş ilerleyebilen bir hastalık olup, dikkatli olunmazsa tanıda gecikme yaşanabilir.” dedi.

Nasıl hareket edilmeli?

Doç. Dr. Karaca, skolyozun sıklıkla çocukluk ve ergenlik döneminde teşhis edilebilen bir durum olduğuna değinerek, çocuklarda skolyozdan şüpheleniliyorsa dikkat edilmesi gereken noktaları şöyle sıraladı:

“İzleme: Çocuğunuzun omurga durumunu düzenli olarak izlemeniz gereklidir. Omurga eğriliğinin erken dönemlerde teşhis edilmesi, tedavi seçenekleri ve sonuçlarının daha faydalı olması açısından büyük bir fark yaratabilir. Omurga eğriliğini izlemek için doktorunuzun önerdiği periyodik kontrolleri takip etmelisiniz.

-Belirtiler: Skolyozun bazı belirtileri arasında omurga eğriliği, asimetrik bel veya sırt hatları, omuzların eşit yükseklikte olmaması, kaburga çıkıntıları, kalça asimetrisi veya vücut eğriliği gibi fiziksel değişiklikler yer alabilir. Bu belirtileri gözlemlediğinizde çocuğunuzda herhangi bir şey fark ederseniz, bir uzmana danışmanız önem arz etmektedir.

-Aile Geçmişi: Skolyozun bazı vakaları genetik faktörlere bağlı olabilir. Ailenizde skolyoz öyküsü varsa, çocuğunuzda skolyoz riskinin daha yüksek olması mümkündür. Bu durumda doktorunuza danışarak çocuğunuzun skolyoz riskini değerlendirebilirsiniz.

-Ergonomi: Doğru duruş ve vücut mekaniği önemlidir. Çocuğunuza doğru duruş alışkanlıklarını öğretmek ve yanlış duruş pozisyonlarını düzeltmesi için yardımcı olmak skolyoz riskini azaltabilir. Ayrıca bilgisayar veya masa başında uzun süre oturma gibi aktivitelerde doğru oturma pozisyonunun sağlanması da önemlidir.

-Fiziksel Aktivite: Aktif bir yaşam tarzı, omurganın güçlenmesine ve desteklenmesine yardımcı olabilir. Düzenli egzersiz yapmak, özellikle sırt ve karın kaslarını güçlendirmek skolyoz riskini azaltabilir. Çocuğunuzun fiziksel aktivitelerde bulunmasını teşvik etmeniz çok önemlidir.”

Hibya Haber Ajansı

Skolyozda erken teşhis tedavi başarısını artırıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!