G-CV0ZL47F6D
USD32,52
EURO34,93
GBP40,85
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.439,24
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Siyasilerden “Srebrenitsa Soykırımı” paylaşımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasilerden “Srebrenitsa Soykırımı” paylaşımı / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 11.07.2023 – HİBYA – Siyasiler Srebrenitsa Soykırımı’nın 28’inci yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Twitter hesabından yayımladığı mesajda, “28 yıl önce insanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan Srebrenitsa Soykırımı’nda şehit düşen Boşnak kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Asla unutmayacağız! We commemorate our Bosniak brothers who were martyred 28 years ago during the Srebrenica Genocide, one of the darkest episodes of history. We will never forget!” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Ne 1995 yılında yaşatılan zulmü unuttuk, ne de Srebrenitsa Soykırımını. Bir yanda büyük acılar, dinmeyen gözyaşları; diğer yanda insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen soykırım! ''Biz de zalimlerden olursak, zulme karşı savaşmamızın bir anlamı kalmaz'' diyordu Bosna'nın büyük lideri Aliya İzzetbegoviç. Soykırımda şehit düşen Bosnalı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Makamları ali olsun.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ve 8372 masum insanın katledildiği utanç verici soykırımı lanetliyorum. Türkiye olarak Bosna halkının yanında olmaya, Balkan coğrafyasının huzur ve güvenliği için her türlü adımı atmaya devam ediyoruz. Srebrenitsa şehitlerimizin ruhları şad olsun.”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mesajında, “Srebrenitsa Soykırımı'nın 28. yıl dönümünde, bu acı dolu olayı derin bir üzüntüyle anıyoruz. İnsanlık adına bir utanç kaynağı olan bu soykırımı asla unutmayacağız. Şehitlerimizin kederli ailelerine ve tüm Boşnak kardeşlerimize en derin taziyelerimi sunuyorum.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Müslüman Boşnak kardeşlerimize dünyanın gözü önünde uygulanan, insanlık tarihinin utanç yüzü olan soykırımı asla unutmayacağız! Katliamın 28. yılında yaşamını yitiren kardeşlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yayımladığı mesaj şöyle:

““Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” Avrupa'nın gözü önünde yaşanan Srebrenitsa Soykırımı'nda şehit olan Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle yad ediyorum. Unutmayacağız!”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda ““Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” 28 yıl önce Srebrenitsa’da yaşananların acısını yüreğimizde ilk günkü gibi derinden hissediyoruz. Soykırımın 28. yıl dönümünde yaşamını yitiren Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında şunları kaydetti:

“Tarihe kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa Soykırımı'nın seneidevriyesinde; silahsız ve savunmasız şekilde acımasızca katledilen Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri 11 Temmuz 1995’te Avrupa’nın göbeğinde Srebrenitsa’da yaşandı. Srebrenitsa soykırımında şehit olan Bosnalı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Bu tür insanlık suçlarının tekrarlanmaması için hep birlikte mücadele edeceğiz.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı şöyle:

“Asla unutmayacağımız ve unutturmayacağımız Srebrenitsa katliamının 28. yıl dönümünde tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekanları ali olsun… Boşnak kardeşlerimizle her alanda olduğu gibi eğitim alanında da omuz omuza olmaya devam edeceğiz.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın mesajında “İnsanlık tarihinde kara bir leke olarak yerini alan Srebrenitsa Soykırımı’nın 28. yılında, şehit düşen Boşnak kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Unutmadık, unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Bazı acılar hiç unutulmaz… Srebrenitsa’da hayatını kaybeden Boşnak kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bu utanca yol açanları, göz yumanları, sessiz kalanları da tarih hiçbir zaman unutmayacak.”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Utanç ve yası Srebrenitsa Katliamı'nda yaşadık. Mavi kelebekler kanat çırptıkça, insanlığın vicdanında bu yara kanamaya devam edecek. Katledilen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Yüreğimizdeki dinmeyecek sızının adıdır Srebrenitsa. 28 yıl önce bugün Bosna’da insanlık katledildi. Katliamın yıl dönümünde, şehit kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizi de, bu katliama seyirci kalanları da asla unutmayacağız. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, mesajında şunları kaydetti:

“Bugün milyonlarca sığınmacıyı ülkelerine almamak için başka bir ülkenin toprağını adeta hendek haline getiren anlayışın farklı bir tezahürü de 28 yıl önce, Srebrenitsa’daki soykırıma göz yumanlardır! Srebrenitsa işgal edildiğinde ne Barış gücü ne Güvenli bölge işledi ve korumakla görevli oldukları insanlar acımasızca katledildi! Aliya İzzetbegoviç’in dediği gibi “soykırımı unutmayın; çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” Ülkemize ve geleceğimize sahip çıkmanın kararlılığıyla Srebrenitsa’da yaşamını yitirenleri saygı ve rahmetle anıyoruz.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Tüm dünyanın gözleri önünde, Avrupa’nın orta yerinde gerçekleşen Srebrenitsa soykırımında yitirdiğimiz canları rahmetle anıyorum. Aliya İzetbegoviç’in dediği gibi bu acıyı, bu zulmü, bu soykırımı unutmayacağız ki bir daha tekrar etmesin.” ifadelerine yer verdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Sırplar, 1995 yılında bütün dünyanın gözü önünde 8372 Bosnalı kardeşimizi şehit etti. Srebrenitsa soykırımını unutma!.”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “28 yıl önce Srebrenitsa'da bir insanlık suçu işlendi. Bosnalı kardeşlerimiz dünyanın gözü önünde soykırıma kurban gitti. Acıların tekrarlanmaması için unutmamak gerekir. Srebrenitsa Soykırımı’nı unutmuyoruz yitirdiklerimizi rahmetle anıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de tek yüreğiz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, mesajında şunları aktardı:

“28 yıl önce Avrupa’nın ortasında bir insanlık dramı yaşandı. Bir kez daha benzer utançların yaşanmaması için Srebrenitsa'yı asla unutmayacağız. Tarihe kara bir leke olarak geçen Srebrenitsa Soykırımı'nda şehit edilen Bosnalı kardeşlerimizi, Bosna'nın bilge lideri merhum Aliya İzzetbegoviç'i rahmetle anıyorum.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin mesajında “28 yıl önce, dünyanın gözü önünde, Birleşmiş Milletler'in sözde “güvenli bölge” ilan ettiği yerde; binlerce sivil acımasızca katledildi. Dünya izledi. Srebrenitsa Soykırımı'nda katledilen Bosnalı kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Unutmadık, unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Siyasilerden “Srebrenitsa Soykırımı” paylaşımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!