G-CV0ZL47F6D
USD32,39
EURO34,79
GBP40,69
BIST10.005,52
GR. ALTIN2.440,01
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajı / Haberin Peşinde Urfa

Siyasiler, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“’Mevla bizi afv ede, Gör ne güzel 'ıyd ola, Cürm ü hatalar gide, Bayram o bayram ola, Mevla'yı candan seven, Rıza-yı Hakk’a eren, Lutf-i Huda'ya güven, Bayram o bayram ola’ Kurban Bayramı'mızı yardımlaşma, kardeşlik ve dayanışma bilinci içinde milletimize iyilik ve bereket getirmesi temennisiyle tebrik ederim.  İnsan oluş hikayemizle başlayan ‘Kurban’ ibadeti aslında ‘yakınlık’ manasındadır. Bizleri bencilliğin esaretinden kurtarıp, sorumluluk sahibi insanlar olduğumuz şuuruna eriştiren, yeryüzündeki tüm ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi gözetmeye sevk eden, uzakları yakın eden, kavuşmaların, barışmaların, sevinçlerin bayramı olan Kurban Bayramı'mız mübarek olsun. Bizleri bu bayramda da bir ve beraber kılan, mutluluk ve neşemizi artıran Rabbimize hamdolsun. Allah’ın rızasına kavuşmak, O’nun yakınlığına erişmek gayelerini taşıyan Kurban farizası, Allah rızası için infak edebilmenin sağlayacağı kalp ferahlığıyla, bizleri sonsuz bereketin bir parçası kılacaktır. Allah’a şükran borcunu ikram ve infak ederek yerine getirenlere ne mutlu. Şüphesiz Kurban ve Hac farizaları birbirinden ayrı düşünülemez, Kurban Bayramı vesilesiyle tüm Hacılarımızın Haclarını da tebrik ederim, Allah mübarek ve mebrur eylesin. Bayramlar, bizlere barış dolu yeni bir dünyanın mümkün olabileceğini de hatırlatıyor. Hoyratlıktan, gönül kırıcılıktan, şiddetten, her türlü kötülükten bunalmış olan insanlığın, bayramlar vesilesi ile sevginin, dayanışmanın ve barışın değerini bir kez daha anlayacağını ümit ederim. Cenab-ı Hak milletimizin kurban ibadetini kabul etsin temennisi ile bayramınızı tebrik ediyor, Rabbimden tüm insanlığa esenlikler getirmesini niyaz ediyorum. Bayramımız bayram ola.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Fedakarlığın, teslimiyetin, Allah yolunda samimiyetin ifadesidir, Kurban. Bu samimiyet ve fedakarlık yolunda ibadetlerini gerçekleştiren Müminler Hz. İbrahim’in sadakati ve Hz. İsmail’in teslimiyetini yad etmektedir. Milletimizin ve tüm İslam aleminin kurban bayramı tebrik eder, bu mübarek günlerin hayırlar getirmesini, kurbanlarımızın, ibadetlerimizin kabul olmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim. Hayırlı bayramlar.” ifadelerine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın mesajı şöyle:

“Kurban Bayramı’nın aziz milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyor; birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Aziz milletim; muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmuş bulunuyoruz. Mübarek Kurban Bayramı'nızı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Ülkemiz, milletimiz, İslam alemi ve tüm insanlık için barışa, huzura ve esenliğe vesile olmasını diliyorum. Bayramlar; vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı günlerdir. Bayramlaşmak kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Ezelden ebede giden kardeşliğimizi yenilediğimiz müstesna günlerdir. Aynı zamanda kırgınlıkların giderilmesi, küskünlerin barışması için de önemli fırsatlardır. Bu mukaddes günler vesilesi ile annelerimizi, babalarımızı, akrabalarımızı ve sevdiklerimizi ziyaret etmeyi unutmayalım. Hastalarımızın, yetimlerin, öksüzlerin, şehit çocukları ve yakınlarının yanında olarak onların da gönüllerini almayı ihmal etmeyelim.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak biz nasıl engin boğazların, derin vadilerin, yalçın kayaların iki yakasını köprülerle birbirine kavuşturuyorsak, bayramlarımızda da sizlerin gayret ve özverisiyle gönüllerden gönüllere uzanan köprüler kurulsun. Karşılığını Allah’tan bekleyerek Rabbimizin bizlere verdiği nimetleri ihtiyaç sahipleriyle paylaşalım; onlara yardım elimizi uzatalım. Bakanlık olarak biz zaten  ‘Yol medeniyettir.’ bilinci ile ‘Ulaşamadığın yer senin değildir.’ düsturuyla ülkemizin her noktasını ulaşılır ve erişilir kılmaya devam edeceğiz. Bayram dolayısıyla yola çıkan tüm vatandaşlarımızdan hem kendilerinin hem sevdiklerinin hem de başkalarının canlarını tehlikeye atacak adımlardan kaçınmalarını, trafik kurallarına harfiyen uymalarını rica ediyorum. Bu mübarek günleri bayram tadındaki hatıralarla dolduralım. Bayramımız; insanımızın hafızasında elim kazalarla, acı hadiselerle kalmasın. Bu duygu ve düşüncelerle sevgi ve merhametin bütün topluma yayıldığı, dargınlıkların son bulduğu ve ihtiyaç sahiplerinin gözetildiği huzur dolu bir bayram geçirmenizi diliyorum. Hep birlikte nice bayramlara ulaşma dileğiyle Allah’a emanet olun, sağlıcakla kalın.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Müslümanlar için en faziletli günlerden biri olan, Millet olma irademizi diri tutan, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, yardımlaşma ve dayanışma hasletlerimizin doruğa çıktığı içerisinde pek çok güzellikleri ve hikmetleri barındıran Mübarek Kurban bayramına bir kez daha ulaşmanın huzurunu, sevincini ve bereketini yaşamaktayız. Kurban bayramı, barışın esenliğin, geçmişi idrak etmenin; yoksula, kimsesize, çaresize yakınlaşmanın bayramıdır. Sevinçlerin paylaşıldığı, gönüllerin coştuğu, kalplerin yumuşadığı, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu anlamlı günlerin dargınlıkların unutulmasına, insanlığın barışına, millet olarak geçirdiğimiz salgın hastalıklardan, doğal afetlerden kurtuluşumuza, huzurlu bir geleceğe vesile olmasını Allah'tan diliyorum.

Milletçe bizleri derinden sarsan 11 vilayetimizi etkileyen dünya tarihinin en büyük depremlerinden olan, 50 binden fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaraları sarma, şehirlerimizi yeniden inşa etme mücadelemiz devam ediyor. 14 Mayıs Milletvekili ve 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdiği kararla Türkiye Yüzyılı’nı başlatan aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız bu dönemde Ülkemizi dünyada lider ülke yapma kararlılığımız daha büyük bir heyecanla devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye, Adil, hakkaniyetli ve dengeli dış politikası ile dünyada barış ve huzurun sözcülüğünü yapmaya devam ediyor. 21 yıldan buyana olduğu gibi eğitimden sağlığa, adaletten ekonomiye, kültürden sosyal politikalara her alanda insanımızı güçlendirmeye, ailemizi, kadın ve çocuklarımızı her türlü kötülükten korumaya devam edeceğiz. İstikrar içinde ülkemizin kalkınmasını sağlayan projeleri kesintisiz sürdüreceğiz. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla ülkemizi büyütmekte, milletimizin refahını artırmakta kararlıyız.

Demokrasimizi güçlendirmek, insan hak ve özgürlüklerini daha da genişletmek, adalete güveni daha çok artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Terörden arınmış, insanlarımızın geleceğe güvenle bakabildiği huzurlu bir gelecek inşası için çok çalışacağız. Bu güzel vatanı canlarını feda ederek bizlere emanet eden ve bugün bu topraklar üzerinde bayram yapmamızı sağlayan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam aleminin ve aziz milletimizin mübarek Kurban Bayramını en kalbi duygularımla tebrik ediyor, dünyanın barışına, Müslümanların birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum. Bayramımız mübarek olsun.”

AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Modern dünyanın insanlığa dayattığı hastalıkların çözüm adresi olan yüce Dinimiz, Kurban ibadetinin manevi anlamını, İslam aleminden tüm dünyaya yayarak adeta ruhunu arayan modern insana ‘işte aradığınız ruh burada’ demektedir. İnsanlığın asıl ihtiyacı olan şey, daha fazla teknoloji, daha fazla maddiyat değil, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ Hadisi Şerifi ile bize çizilen istikametteki o gönül iklimi, yardımlaşma duygusu, bir lokmanın bile paylaşıldığı o maneviyattır. Kıymeti her geçen gün daha iyi anlaşılan Kurban Bayramı’ndaki mesajın tüm dünyaya yayılması temennisiyle; aziz Milletimizin ve bütün İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bütün insanlığa Cenab-ı Allah’tan huzur, sağlık ve mutluluk diliyor, güzel bir bayram geçirmelerini içtenlikle temenni ediyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Siyasilerden Kurban Bayramı mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!