G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,77
GBP40,75
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.394,49
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Siyasilerden Başbağlar mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasilerden Başbağlar mesajı / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 05.07.2023 – HİBYA – Siyasiler, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’ın Başbağlar Köyü’nde 33 vatandaşın öldürüldüğü Başbağlar Katliamı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj şu şekilde:

“5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde pkklı teröristler tarafından katledilen 33 masum vatandaşımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına ve Türk Milletine baş sağlığı diliyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Başbağlar'da 30 yıl önce hain terör örgütü PKK'nın kadın, çocuk demeden katlettiği 33 şehidimizi rahmetle anıyorum. Basbağlar kardeşi kardeşi kırdırmak isteyenlerin planlı bir katliamıdır. Birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla geçit vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, mesajında şunları kaydetti:

“5 Temmuz 1993'te Erzincan'ın Başbağlar Köyü'nde PKK Terör Örgütü tarafından alçakça katledilen 33 şehidimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun!”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Terör örgütü PKK’nın 5 Temmuz 1993’te Erzincan Başbağlar’daki saldırısında şehit olan 33 vatandaşımızı saygıyla ve rahmetle anıyorum.” İfadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“30 yıl önce savunmasız 33 insanımızı katleden, nice evladımızı yetim bırakan terör saldırısının acısını, dün gibi yüreğimizde hissediyoruz. Başbağlar Katliamı’nda şehit olan tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine sabır diliyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Başbağlar’da yitirdiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. 1993’te Başbağlar’da PKK’lı teröristlerce katledilen 33 vatandaşımızın acısı hala taze. Hiçbir terör eylemi; birliğimizi, beraberliğimizi bozamayacak, bizi birbirimizden koparamayacak.”

28. TBMM Başkanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın mesajı şu şekilde:

“2 Temmuz’da Madımak’ta, 5 Temmuz’da Başbağlar’da hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Rabb’im; birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimize kastetmeye çalışanlara fırsat vermesin.”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Üzerinden 30 yıl geçse de Başbağlar kapanmayan yaramızdır. Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde bölücü terör örgütü hain PKK'nın saldırısında şehit olan 33 vatandaşımızı rahmet ve dua ile anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin mesajı şöyle:

“Bundan 30 yıl önce Erzincan Başbağlar'da, alçak terör örgütü PKK tarafından katledilen 33 yurttaşımızı rahmetle anıyorum. Teröre, terörün her türlüsüne ve terörden beslenen herkese lanet olsun!”

Hibya Haber Ajansı

Siyasilerden Başbağlar mesajı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!