G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,79
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.408,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Siyasilerden Aşure Günü paylaşımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasilerden Aşure Günü paylaşımı / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 28.07.2023 – HİBYA – Siyasiler, Aşure Günü dolayısıyla sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın sembolü olan Aşure Günü’nün başta milletimiz ve İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa hayır, huzur getirmesini temenni ederim.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“10 Muharrem, Peygamber Efendimizin ciğer paresi, gözünün nuru, göğsünde teskin edip sırtında taşıdığı Hz. Hüseyin Efendimizin ve 72 yareninin Kerbela’da şehit edildiği gün. 1343 yıldır bu toprakların her karışında, sinesinde kalp taşıyan her canda; aynı yas, aynı matem yankılandı durdu. Kıblemiz bir, Kaderimiz bir, hüznümüz bir, duamız bir bizim… Şehitler serdarı Hz. Hüseyin Efendimiz ile beraberindeki şühedayı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Birliğimizin, beraberliğimizin ve kardeşliğimizin simgesi Aşure Günü'nün İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mesajında “Aşure Günü’nün İslam alemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, Hz. Hüseyin başta olmak üzere Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İnsanlık değerlerini yaşatmamızı, acıları önlememiz gerektiğini hatırlatan 10 Muharrem günündeyiz. Bugün kalp kırmayı hayattan çıkarmamız gereken gün. Birlik ve beraberliğin simgesi Aşure Günü. Başta Hz. Hüseyin olmak üzere Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mesajında, “Milletimizin ve İslam aleminin Aşure Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, Muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Hakka yürümelerinin yıldönümünde Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyor, saygı ve hürmetle yad ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Birliğimizin ve kardeşliğimizin aşı; bereket ve paylaşmanın timsali, Aşure Günü’müz mübarek olsun.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Hak ve adalet için şehadete yürüyen, şehitlerin sultanı Hz. Hüseyin Efendimiz başta olmak üzere acısını her daim yüreğimizde hissettiğimiz tüm Kerbela şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Muharrem ayı ve Aşure Günü’nün ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Aşure Günü’müz mübarek, birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında şunları kaydetti:

“Paylaşmanın, bolluk ve bereketin, birlik ve beraberliğin simgesi olan Aşure Günü'nün hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“İyiliğe, barışa ve güzel olana niyet edilerek pay edilen aşure lokmaları Hak katında kabul olsun.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın mesajı şu şekilde: 

“Bereketin, paylaşmanın birlik ve beraberliğin temsili olan Aşure gününün tüm inananlara huzur getirmesini diliyor, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “Adalet timsali Hz. Hüseyin’in yolu yolumuzdur. Kerbela şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Aşure Günü'nün birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmesini diliyorum. Dağıtılan lokmalar, yapılan hayırlar kabul olsun İnşallah.” ifadelerine yer verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Yurdumuza bereket ve huzur getirmesi, birlik beraberlik duygularımızı pekiştirmesi temennilerimle Aşure Günü’nü kutlarım.”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan,'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“10 Muharrem vesilesiyle Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini rahmetle anıyorum. Tutulan Muharrem oruçlarının ve ibadetlerin kabul olmasını diliyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Siyasilerden Aşure Günü paylaşımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!