G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,72
BIST10.228,42
GR. ALTIN2.390,18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Siyasilerden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paylaşımı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siyasilerden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paylaşımı / Haberin Peşinde Urfa

FATMA ELİF BEYHAN – 15.07.2023 – HİBYA – Siyasiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın mesajı şu şekilde: 

“Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyen aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi vatanına canı pahasına sahip çıktı. Türk milletine asla diz çöktürülemeyeceğini destansı bir biçimde tüm dünyaya gösterdi. 15 Temmuz’da vatanına canıyla siper olan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor gazilerimize bir kere daha şükranlarımı sunuyorum.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz'un 7. yıl dönümünde ülkemizin her bir köşesinde; Türkiye Yüzyılı'nın kahramanı olan şehitlerimizi, gazilerimizi ve ellerindeki Ay Yıldızlı şanlı bayrağımızla hainlere dur diyen milyonlarca vatan evladını en güçlü şekilde anacağız. Ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifade ettikleri gibi haykıracağız: ''Başaramayacaksınız! Milletimizi bölemeyeceksiniz! Bayrağımızı indiremeyeceksiniz! Vatanımızı parçalayamayacaksınız! Devletimizi yıkamayacaksınız! Ezanlarımızı susturamayacaksınız! Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz! Bu halka boyunduruk vuramayacaksınız! Bin yıldır yürüdüğümüz bu yoldan bizi geri döndüremeyeceksiniz! Ülkemizi hedeflerinden vazgeçiremeyeceksiniz!”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, mesajında, “15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile Türk Milleti’nin bayrağına ve inancına sahip çıkmak şuuruyla, millet egemenliğinden başka bir gücü tanımayacağını dünyaya haykırdığı gündür. Bu hürriyet destanı, Türk milletinin demokrasiye olan bağlılığının ve vatan sevgisinin somut bir göstergesidir. Bu vesileyle geçmişten günümüze demokrasimize, milli birliğimize, milli değerlerimize canları pahasına sahip çıkan memleketin her bir evladını saygıyla selamlıyorum. Bundan sonra da ülkemizi içten ve dıştan çökertmek isteyenlere asla fırsat vermeyecek, her türlü fitneye ve tehdide karşı toplum olarak müteyakkız olacağız. “Önce Vatan” diyerek ülkesi için canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmet diliyor, gazilerimize ve bir an bile düşünmeden vatanı savunmak uğruna yollara düşen tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ hainleri vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye, Cumhuriyet'imizi yıkmaya kastettiler. 40 yıllık karanlık bir planla devletimizin her noktasına sızarak millî irademizi ortadan kaldırmaya çalıştılar. Ama o gece Kurtuluş Savaşı ruhuyla diriliş öyküsü yazan milletimizin tüm bu oyunları bozacaklarını hesap edemediler. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, hainlerin karşısında dimdik durarak şahadete yürüyen TÜRKSAT çalışanlarımız Ahmet Özsoy ve Ali Karslı kardeşlerimiz sayesinde yayınlanan çağrısıyla; milyonlar, milletine, bayrağına, vatanına, devletine sahip çıkmak üzere meydanlara indi. Ülkemizin ikinci kurtuluş mücadelesini başlattı ve tarihimizin gurur dolu sayfalarına adeta bir destan yazarak yenisini ekledi. Dünyada emsali olmayan bir cesaret ve maneviyatla milli birliğimiz ve irademiz üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan karanlık oyunları bozdu. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi, Türkiye yenilmedi. Tüm dünya bir kez daha şahit oldu ki “Türk milleti bağımsızdır, bağımsız kalacaktır. Gök kubbede al bayrağımız ve ezanımız hep var olacaktır.” Bu duygularla milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor; bütün kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı şöyle:

“15 Temmuz” hain darbe girişiminin yıl dönümünde şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi şükranla yad ediyorum. Bir arada millet olmanın önemini ve zulme karşı mücadele etmenin şan ve şerefini daima hatırlatması açısından 15 Temmuz, mihenk bir tarihtir. 15 Temmuz'da, Anadolu coğrafyasında yanan hakikat güneşi bütün dünyaya örnek olmuş, aziz milletimiz güçlü direniş ruhu ve milli diriliş süreciyle destan yazmıştır.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 Temmuz'da, Türk milletinin evlatları birliğimizin, dirliğimizin, bağımsızlığımızın sembolü ay yıldızlı bayrağımızla yüzyılın mücadelesini bir geceye sığdırmış, ülkemizin altını oyacak bu hain girişimi imha etmeyi başarmış, Çanakkale ruhunun ne demek olduğunu tüm dünyaya yeniden ilan etmiştir.

15 Temmuz, Anadolu hissiyatıyla “ciğerimizi yakan” bir hadise olsa da yürek coğrafyamızın derinliği ve genişliğine dair gerçekliği şeffaf biçimde ortaya koymuştur. İbret vesikası olduğu kadar istikbalimizin pusulası da olan maarif meselemizi de derinden etkileyen o geceye dair kelimeler yetersiz kalsa bile kalbi vatanı için çarpanların mayasıyla üzerinde yaşadığımız toprakların vatan olması, meselenin ruhunu yeni nesillere aktarmak için oldukça önemlidir.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak memlekete dair sözünü canı pahasına söyleyen milletimizin ortaya çıkardığı birlik ruhuyla köklü, güçlü, kuşatıcı, kucaklayıcı, insanlığın zihnini ve ufkunu açan “Maarif Sistemi”ni; Türkiye Yüzyılı vizyonuyla medeniyetimizin ortaya koyduğu insan, toplum ve gelecek tasavvuru üzerinden inşa ederek ülkemizin yarınları olan öğrencilerimizi millî şuur idrakiyle 21. yüzyıl becerileriyle donatmak, nitelikli eğitimle buluşturmak, refah ve mutluluklarını sağlamak en temel hedefimizdir. Millet olarak bizim, hiçbir örgüte, hiçbir sapkın ve marjinal ideolojiye kaptıracak tek bir evladımız dahi yoktur. Bu vesileyle 15 Temmuz'da milletimizin ortaya koyduğu topyekün direnişte şehit düşen bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Allah hepsinden razı olsun.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Ne vatanımıza kasteden hainleri ne de canları pahasına ülkemize sahip çıkan kahramanlarımızı unutmadık. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın mesajında “15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıraları Yeşil Vatan’ımızda kök salacak. Milli irade ve demokrasi uğruna canlarını feda eden kahramanlar, asla unutulmayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Twitter'dan yaptığı paylaşım şu şekilde:

“Türkiye Yüzyılı’nın Kahramanlarını “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün 7. yılında minnetle anıyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, mesajında şunları kaydetti:

“15 Temmuz milletimizin direnişinin, dirilişinin günüdür. O gün; Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, inançla birbirimize kenetlenerek, hain FETÖ'nün darbe girişimini durdurup demokrasimize sahip çıktık. Biz yine aynı ruh ve azimle, bir ve beraberce ülkemizi istikbale taşımaya, Türkiye Yüzyılı hedeflerine yürümeye devam edeceğiz. Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize afiyet dolu bir hayat diliyorum.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mesajında “7 yıl önce vatanımıza, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize ihanet edenleri, ülkemizi ve demokrasimizi kaosa sürükleme emelinde olanları bir kez daha lanetliyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Hamdolsun, 15 Temmuz gecesi Türkiye Yüzyılı’nın milat noktası olmuştur. Demokrasi zaferimiz kutlu ve ebedi olsun.” ifadelerine yer verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın yayımladığı mesaj şöyle:

“Vurulup ömrünün ilkbaharında…” Karanlık geceyi kardan aydınlıklara taşıyan gencecik fidanları unutmayacağız. Vatan size minnettar!”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “15 Temmuz demokrasimize, istiklalimize ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolüdür. O gece canını siper ederek hainlere karşı koyan şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, dualarla anıyoruz…” dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter hesabından yayımladığı mesajında “15 Temmuz 2016 gecesi kurulan hain planlar; Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti,aziz milletimizin feraseti karşısında bozguna uğramış ve tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür. Bu uğurda mücadele veren milletimize şükranlarımı sunuyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde terör örgütü FETÖ’ye geçit vermeyen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gücünü tankların paletinden alanlar; gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Geçemeyecekler.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:

“Demokrasiye, millet iradesine, hukukun üstünlüğüne yönelik her girişim karşısında milletin ta kendisini bulur. Aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi Karşıyaka Mezarlığı’nda andık. Vatanın ve milletin bölünmezliği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

28. TBMM Başkanı ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın mesajı şu şekilde:

“15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin kararlılığı ve cesaretiyle yazdığı şanlı zaferin adıdır. Demokrasimize zarar verecek hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz! Tankların önüne çıkarak vatan, bayrak ve demokrasi için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda “15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. O gün İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında darbeye geçit vermeyen Gelecek Partili kahramanlar bugün demokrasi mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürüyor. Her zaman söylediğimiz gibi; 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi hain darbeleri bir daha asla yaşamamak için çare daha fazla demokrasidir.” ifadelerini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin mesajında“15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlayanları hepimiz çok iyi tanıyoruz. Bu hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'ye, FETÖ'ye yardım ve yataklık yapan herkese lanet olsun. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun.” dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, mesajında şunları kaydetti:

“Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yılını geride bırakıyoruz. Bu önemli günün yıldönümünde yapılması gereken, adım adım bu süreci hazırlayan sebepleri var gücümüzle ortadan kaldırabilmektir. Başta halkın desteği ve kararlılığı ile geri püskürtülen alçak saldırının ortaya çıkışındaki sebepler, uzun yıllara dayanan hatalar, devleti yönetenlerin ihmalleri ve ihanetlerle birlikte irdelenmelidir. Bir daha yaşanmaması için geçmişten ders çıkarılarak hukuk, adalet, liyakat ve demokrasi iklimi yeniden tesis edilmek zorundadır. Her an diri tutulması gereken bu mücadelede Cumhuriyetin değerleri, Atatürk’ün öğretileri, akıl ve bilimin önderliği temel başucu kaynağımız olmalıdır! Bu vesileyle şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz! Ne Mutlu Türküm Diyene.”

CHP meclis üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Twitter hesabından yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016’da ülkemize kasteden FETÖ’nün hain darbe girişimini lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Miletimizin kahraman mücadelesini unutmayacağımız gibi FETÖ’nün devlete sızmasına göz yuman ve destek olanları da asla unutmayacağız!”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, mesajında şunları aktardı:

“15 Temmuz'da milli irademize ihanet içerisinde olan darbecilerin yaptığı hain saldırıyı milletçe gösterdiğimiz üstün bir inanç ve cesaretle bertaraf ettik. Birlik ve beraberlik içerisinde olan milletimizin kahramanca ortaya koyduğu irade, vatanına ve milletine kopmaz bağlarla bağlı olan ordumuzun ve emniyet güçlerimizin verdiği mücadele bizlere büyük bir zafer getirdi. Tüm Türkiye birbirimize sarılarak, inancımıza sığınarak millet egemenliğimizi mutlak surette koruyacağımızı bütün dünyaya ilan ettik. Böylesi bir zaferin masum mağdurları olmamalıdır. Bu zafer ülkemizde adaletin, demokrasinin ve millet egemenliğinin güçlenmesine vesile olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü yürekten kutluyor; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

Hibya Haber Ajansı

Siyasilerden, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü paylaşımı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!