G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,72
GBP40,44
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.386,45
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sivilce ve Beslenme

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sivilce ve Beslenme / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Sivilce ve Beslenme makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Sivilce, cilt altı yağ bezlerinden salgılanan sebum adı verilen maddenin fazla salgılanıp deri altına hapsolması ile oluşur ve ciltteki gözenekleri tıkar.Sebum düzeyinin artarak sivilce oluşmasında hormonal nedenler ve bazı bakteri türlerinin (propionibacterium acnes) artması gibi nedenler rol oynar.

Yapılan birçok bilimsel çalışma beslenmenin de akne ile ilişkili olduğunu göstermiştir.İşte aknelerden kurtulmak veya oluşumunu en aza indirmek için beslenme önerileri:

  • Obezite ve kilo fazlalığında vücutta sebum üretimi artar.İdeal kilo ağırlığı korunmalıdır.

  • Glisemik indeksi yüksek olup, kana hızlı karışan basit şeker, beyaz un, hamur işleri, tatlılar hızlı insülin yanıtı oluşturmaları sebebiyle sebum düzeyini artırırlar.Bu besinler yerine; tam tahıllı ürünler, sebze ve meyveler, kurubaklagiller tüketilmelidir.

  • Etlerin yağlı kısımları derisi, sakatatlar, fazla miktarda tereyağı ve margarin tüketimi yüksek doymuş yağ içeriğiyle akneye yatkın bir cilt oluşturur.Bu besinler yerine doymamış yağ içerikleri zengin olan omega 3 kaynağı balık, ceviz, avokado, zeytinyağı gibi besinler tercih edilmelidir.

  • Sütün akne oluşumunu artırabileceği yönde çalışmalar mevcuttur.Özellikle yağsız ve az yağlı süt tüketimi ile akne oluşumu daha da tetiklenebilir.Yine de sütün sivilce oluşumu üzerine etkisi kişiden kişiye değişkenlik gösterebilir, kişi kendini gözlemlemeli süt tüketimi ile sivilce oluşumu artıyorsa yerine yoğurt, ayran ve kefiri tercih edebilir.

  • Yeşil çay içeriğindeki epigallokateşin sayesinde deri yüzeyinde yağ oluşumunu azaltarak akne oluşumu üzerinde koruyucu etki gösterir.

  • Çinko mineralinin sivilceye neden olan bakteri türünü azalttığı görülmüştür.Yumurta, yağlı tohumlar (badem, ceviz, fındık) ve kurubaklagiller çinko içeren besinlerdir.

  • Enginar, kereviz, pırasa, sarımsak, soğan, yer elması, muz, elma, çilek gibi prebiyotik (bağırsaktaki yararlı bakterileri besleyen) içerikli sebze ve meyveler sivilce oluşumuna karşı koruyucu etki gösterir.

  • Son olarak yeterli su içimi de cilt sağlığı ve akne oluşumunu önlemek için önemlidir.

Sivilce ve Beslenme

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!