G-CV0ZL47F6D
USD32,28
EURO34,63
GBP40,57
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.409,75
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

SCP İzmir İl Başkanlığı, emekli maaşlarına dikkat çekmek için imza topladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SCP İzmir İl Başkanlığı, emekli maaşlarına dikkat çekmek için imza topladı / Haberin Peşinde Urfa

İZMİR – 07.01.2023 – HİBYA – Sosyalist Cumhuriyet Partisi (SCP) İzmir İl Başkanlığı, emekli maaşlarına dikkat çekmek için basın açıklaması yaparak imza topladı.

SCP İzmir İl Başkanı Hülya Özcan İzmir Konak’ta yurttaşlara seslenerek İktidarın açıkladığı %25’lik emekli maaş zammını, 24 saat geçmeden %30’a çıkarmak zorunda kalması ve emekli maaşlarına yapılan zammın Türkiye’deki emeklilerin sefalet ücretine mahkum ettiğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

“Yapılan bu zam emekli ile alay etmektir. Gerçek enflasyonun %100’ün üzerinde olduğu ülkemizde bu zammın emeklinin dilenci durumuna düşürülmesinden başka bir anlamı yoktur. Ülkemizde emekli-dul-yetim maaşı alan sayısı: 13 milyon 824 bin 426, emekli olacak EYT’li sayısı 2 milyon 250 bin, toplam sayı ise 16 milyon 74 bin 426 kişidir. Emekliler ve eşleri ile toplam seçmen sayısı: 32 milyon 148 bin 852’dir.

Tüm bunları toparlarsak, 2023 yılı için tahmini seçmen sayısı 61 Milyon olduğunda %53 nü emeklilerimiz oluşturmaktadır. Seçimlerin kaderini değiştirebilecek bu %53 lük kesime yani biz emeklilere “aç kal” deniliyor. Değerli emekliler söz sahibi sizsiniz. Bunu lütfen unutmayın.

Öte yandan bir seçim yılında böylesine komik bir zam yapılması devletin hazinesinin boşalmasının itirafıdır aslında. Çünkü 20 yıldır iktidar devletin kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmiş, emekliye veya çalışana verecek kaynağı tüketmiştir. 2002 yılında en düşük emekli aylığı asgari ücretten %30 daha fazla iken, 20 yıl sonra gelinen durum ise en düşük emekli aylığının asgari ücretten %40 altında olmasıdır. Çalışanı ve emekliyi %30 artıdan %40 eksiye getiren bu iktidarın halkı sefalete mahkum bıraktığı acı bir gerçektir.

Türkiye emeklilere borçludur. Aklınıza gelen her şey bir zamanlar çalışan ve hizmet sağlayan emekliler sayesindeydi. Bu borcu unutmamak devletin en önemli görevidir. Ancak iktidar tarafından yönetilen devletimiz bunu görmezden gelmektedir. Emekli aylığı asgari ücretten daha az olamaz! Bütün emekli yurttaşlarımızı mücadeleye çağırıyoruz. Bu zammın yeterli olmayacağı aşikardır. Emeklilerimiz kendi örgütleri ile birlikte dayanışma içinde olup kendilerine dayatılan bu sefalet zammına tepkilerini göstermelidir.    

Biz Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak tüm örgütümüz ve olanaklarımızla emekli vatandaşlarımızın verecekleri bu mücadelenin yanında olacağız. Emekli demek Türkiye demektir!”

Hibya Haber Ajansı

SCP İzmir İl Başkanlığı, emekli maaşlarına dikkat çekmek için imza topladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!