G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Satış: “Hepimiz yaşlanacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Satış: “Hepimiz yaşlanacağız” / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA- 23.03.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Serap Satış, 18 – 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla hastanede te

18 – 24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Serap Satış, serviste yatan yaşlı hastalarla bir araya geldi. 

Yaşlı hastalarla sohbet eden Doç. Dr. Serap Satış, yaşlılık döneminde fiziksel aktivite ve egzersiz yapmanın öneminden bahsetti. 

Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için neler yapılması gerektiğine dikkat çeken Doç. Dr. Satış şunları söyledi: 

“Bireyin yaşamını uzatmanın yanında yaşlılık döneminde sağlığının geliştirilmesi de önem taşımaktadır. Yaşlılıkta daha iyi ve kaliteli bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme, alkol ve sigara kullanımından uzak durma ve özellikle doğru fiziksel aktivite ve egzersiz yapma yaşlanma ile ortaya çıkabilecek önemli sağlık sorunlarından başarılı şekilde korunma sağlayacaktır. Düzenli fiziksel aktivitenin, birçok sistemin ve organın fonksiyonu üzerinde olumlu etkileri bulunurken, fiziksel aktivite azlığı, yaşlanma süreci ile oluşan fizyolojik değişiklikleri hızlandırır, pek çok kronik hastalık sıklığını artırır, bu hastalıkların daha erken yaşta görülmesini sağlar, kısaca yaşlılığı hızlandırarak yaşam süresini kısaltır.Yaşlılık dönemine düzenli fiziksel aktivitenin, kalp hastalığı ve inme riskinde azalma, yaşam süresi ve yaşam kalitesinde artma, kolesterol seviyesinde düşme, düşmelerin önlenmesi ve kalça kırığı riskinde azalma, uyku kalitesinde düzelme, kilo alımının önlenmesi gibi faydaları bulunmaktadır. Tüm yaşlıların hepimizin annesi, babası olduğunu unutmadan ‘hepimiz yaşlanacağız’ gerçeği ile hareket edilmeli; yaşlılarımıza hiçbir zaman saygıda kusur edilmemelidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yaşlılarımızın; ‘18-24 Mart yaşlılara saygı haftasını’ kutluyorum. Sağlıklı yaşlanma, düzenli yapılan fiziksel aktivite ile yaşam kalitesini artırır”
Hibya Haber Ajansı

Satış: “Hepimiz yaşlanacağız”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!