G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,76
GBP40,56
BIST10.218,58
GR. ALTIN2.442,15
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa’da, son günlerde havaların çok soğumasıyla birlikte yüz felci geçirenlerin sayısı arttı.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da, son günlerde havaların çok soğumasıyla birlikte yüz felci geçirenlerin sayısı arttı. Uzmanlar, vatandaşların yüz felci riskine karşına alabilecekleri önlemleri anlattı.

Şanlıurfa’da hava sıcaklıklarının eksi dereceleri gördüğü bugünlerde, vatandaşların en çok yakalandığı rahatsızlıklardan biri de yüz felci oluyor. Havaların soğumasından dolayı yüz felci geçiren kişi sayısında artış olduğu bildirildi.

Şanlıurfa Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji uzmanı Dr. Tolgahan Kaya, konuyla ilgili BİHA’ya yaptığı açıklamada, havaların soğumasıyla birlikte Urfa’daki yüz felci vakalarındaki artışa dikkat çekerek, “Bundan korunmanın en etkili yolu soğuk havalarda yüzümüzü sarmak olacak, atkı veya berelerle.  Bu yöntem, soğuk rüzgârlara, soğuk havalara maruz kalmamak için yapabileceğimiz şuana kadar görülen en etkili yöntemdir” dedi.

“MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİ BÜYÜK RİSK ALTINDA”

Motosiklet sürücülerinin de büyük risk altında olduğunu vurgulayan Dr. Tolgahan Kaya, “Motosiklet kullanırken yüzümüzü daha çok koruma altına almamız gerekiyor. Çünkü daha çok etkilenme oluyor, soğukta daha fazla kalınıyor. Tabi ki sadece soğuk değil, bazı viral enfeksiyonlarda yüz felcine neden olabiliyor. Bu nedenle grip gibi hastalıklardan da korunmamız lazım. Bu şekilde önlemler alarak, yüz felcinin oluşmasını azaltabiliriz” diye ifade etti.

“EGZERSİZLER ÇOK ÖNEMLİ”

Dr. Kaya, yüz felci geçiren kişilerin ilaç veya medikal tedavi gördüğünü dile getirerek, “Bunun dışında egezersizler oldukça önemli. Örneğin; Sakız çiğneme yapılabilir, balon şişirilebilir yani dudak sinirlerini harekete geçirecek egzersizler oldukça önemlidir. Yüz felci göz kapaklarını da etkiliyor, göz kapakları kapanmadığı için göz kuruluğuna sebep oluyor. Göz damlaları kullanmamız gerekebiliyor, göz kapama egzersizleri de yapmamız gerekebiliyor. Egzersizlerle ve ilaç tedavisiyle hastalarda toparlanma sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da, son günlerde havaların çok soğumasıyla birlikte yüz felci geçirenlerin sayısı arttı.

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!