G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,06
GBP40,98
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.501,07
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa’da Sinema ve Basın Müzesi hizmete açılıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Sinema ve Basın Müzesi hizmete açılıyor / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA-06.01.2023-HİBYA- Karaköprü Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Sinema ve Basın Müzesi hizmete açılıyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle ilçeye kazandırılan Sinema ve Basın Müzesinin açılışı 10 Ocak Salı günü gerçekleştirilecek.

Sinema ve Basın Müzesi’nde Şanlıurfa’da geçmişten günümüze görev yapmış gazetecilerin biyografileri, ekipmanları ve anıları sergilenirken; sinema bölümünde de Şanlıurfa’da çekilmiş filmler, afişleri ve Şanlıurfalı sinema oyuncularının biyografileri ile sinemada kullanılan çeşitli malzemeler sergilenecek.

Ayrıca müzenin içerisinde mini bir sinema salonu da bulunurken, müzeyi ziyaret eden vatandaşlar sinema salonunda Şanlıurfa’da çekilen eski filmleri izleyebilecek.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Sinema ve Basın Müzesinin de ziyaret edilmesi gereken değerli bir müze olduğunu kaydederek, “Karaköprü yeni kurulan genç bir ilçe olduğu için burayı bir cazibe merkezi haline getirmek istedik. Bu anlamda ilçemizi bir müze şehir yapmak için Şanlıurfa’da ilk olarak müzeler kurduk. Oyun ve Oyuncak Müzesini ilk olarak kurduktan sonra Müslüm Gürses Müzesini kazandırdık. Şimdi de Sinema ve Basın Müzesi ile ilçemize kazandırdığımız müze sayısını üçe çıkartıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müzenin, ilçeye ve Şanlıurfa’ya hazırlı olması dileklerinde bulunan Başkan Baydilli, “Sinema ve Basın Müzemiz gerçekten şehrin hafızasını taşıyan, değerli basınımızın anılarını ve emeklerini sergileyen güzel bir müze oldu. Müzemizin açılışını da daha anlamlı olması için 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı ve değerli basın mensuplarımızı açılışımıza bekliyoruz.” dedi.

Karaköprü Belediyesinin Şanlıurfa’ya kazandırdığı Sinema ve Basın Müzesi Yaşam Park içerisinde Müslüm Gürses Müzesi yanında yer alırken, müzenin açılışı 10 Ocak Salı günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek.

Hibya Haber Ajansı

Şanlıurfa’da Sinema ve Basın Müzesi hizmete açılıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!