G-CV0ZL47F6D
USD32,32
EURO34,85
GBP40,69
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.387,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa’da Koklear implant ameliyatı gerçekleştirildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da Koklear implant ameliyatı gerçekleştirildi / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA – 03.04.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde işitme problemi olan hastaya ilk defa biyonik kulak (Koklear implant) takıldı.

Koklear implant’ı anlatan Uzm. Op. Dr. Sefa İncaz, “Koklear implant (biyonik kulak) ileri veya çok ileri derecede işitme kaybı olan kişiler için işitme duyusunu geri kazandırmaya ve iletişim kalitesini yükseltmeye yardımcı olan bir iç kulak protezidir. Koklear implant, işitme cihazından yeterince fayda göremeyen çocuk ve yetişkinlere, duymayı kolaylaştırma ve konuşmaları daha iyi anlama kolaylığı sunmak üzere tasarlanmıştır. Koklear implant, iç ve dış olmak üzere iki parçadan oluşur. İç parçalar alıcı-uyarıcı, dış parçalar ise sesi iletme bölümünü içerir.” diye konuştu.

Uzm. Op. Dr. Sefa İncaz, hangi tür işitme kayıplarında biyonik kulak takılabildiğini şöyle açıkladı:

“Doğuştan veya sonradan işitme kaybına uğrayan 0-5 yaş arası çocuklar ve yetişkinler, işitme kaybı sadece iç kulaktaki bir sorundan kaynaklanan ve işitme cihazları ile yeterli konuşma bilgisi alamayanlar, işitme yeteneği varken geçirilmiş hastalık operasyon ve kaza sonucu işitmesini kaybeden erişkinler, menenjit enfeksiyonu sonrası ileri düzeyde işitme kaybı olan hastalar, 2 yaş üstü çocuklarda her iki kulakta 80 dBHL veya bir kulakta 90 dBHL diğer kulakta 70 dBHL üstü kaybı olanlar, 2 yaş altı çocuklarda her iki kulakta 90 dBHL üstü kaybı olan çocuklar bu uygulamadan yararlanabilir.”

Biyonik kulak ameliyatını gerçekleştiren Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz hastalıkları uzmanı Uzm. Op. Dr. Sefa İncaz, “Şanlıurfa kamu hastaneleri bünyesinde hastanemizde ilk biyonik kulak ameliyatı yapmanın gururunu taşıyoruz. Özellikle yeni doğan işitme tarama testlerinde olumsuz sonuç gelmesi sonrasında işitme kaybı teyit edilerek, cerrahi işlemle iç kulaktaki salyangoz kısmına yani Kokleaya cihaz yerleştirilebiliyor. Bu hastaların bir ay sonrasındaki dış parça takımının ardından sosyal hayata adaptasyonu sağlanabilmekte.” dedi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk defa bu ameliyatı gerçekleştirdiklerini belirten Uzm. Op. Dr. Sefa İncaz, “Bu ameliyatla ilgili biraz bahsedecek olursam; 17 aylık doğuştan işitme engeli olan hastamızın her iki kulağına Koklear implant (biyonik kulak) ameliyatı yapıldı. Ameliyat başarılı geçti. Hastamızın yaklaşık iki günlük yatak istirahati sonrası taburculuğunu planlayacağız bir ay sonrasında hastanın dış parçası takılarak hastanın yeni sesleri duyması sağlanacak. Burada özellikle işitme kaybının önüne geçmek için yeni doğan tarama testleri önem arz etmektedir. Kaldı geçti gibi sonuçlanan yeni doğan tarama testlerinde olumsuz sonuçlarda mutlaka bir KBB hekimine konsülte edilmelidir. Hastalarımız Biyonik kulak ameliyatı için il dışına gitmeden Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz kliniğine başvurabilir” ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı

 

Şanlıurfa’da Koklear implant ameliyatı gerçekleştirildi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!