G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO34,64
GBP40,64
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.411,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa’da çarşı pazarlar boş

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’da çarşı pazarlar boş / Haberin Peşinde Urfa

Şanlıurfa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Kurban Bayramı’na sayılı günler kala çarşı ve pazarda geçen yıla göre yoğunluk yaşanmıyor.

Şanlıurfa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Kurban Bayramı‘na sayılı günler kala çarşı ve pazarda geçen yıla göre yoğunluk yaşanmıyor.

Şanlıurfa’da yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle Kurban Bayramı’na sayılı günler kala çarşı ve pazarda geçen yıllara göre yoğunluk azaldı. Kentin Tarihi Çarşılar Bölgesi’nde bayram şekeri, çikolata ve bayramlık giysi satışlarında da geçmiş döneme göre talep görmüyor.

Kurban Bayramı öncesi çocuklarına bayramlık alışverişine çıkan İsmail Aktaş, “Kurban Bayramı öncesi çocuklarım için çarşıda alışveriş yapıyoruz. Bayramda çocukları eşya alarak sevindirmemiz lazım. Korona virüs tedbirlerine de uyuyoruz, maske takıp sosyal mesafe kuralına da uyuyoruz” dedi.

Geçen yıllara göre bu yıl çarşıda alışveriş yoğunlu yaşanmadığını belirten esnaf Halil Şeker, “Kurban Bayramı’na sayılı günler kalmasına rağmen işlerimiz iyi gitmiyor. Esnaf olarak şuan işlerimizde azalma var. Geçen seneye göre ürünlerimizde bir değişiklik yok. Fiyatlarımız aynı. Bir pantolon 40 lira, bir tişört 25 liradır. Çarşıda yoğunluk yaşanmıyor” şeklinde konuştu.

Esnaf Abdullah Beyoğlu da, “Korona virüs nedeniyle esnaf olarak biraz sıkıntı yaşıyoruz. Kurban Bayramı’na iki haftadan az bir süre kalmış. Normalde bayrama 1 ay gibi bir süre kaldığında çarşıda yoğunluk oluşuyordu, ama bu yıl virüs nedeniyle çarşı sakin. İnşallah Allah’ın izniyle virüs biter, iyiye gideriz” diye konuştu.

Çarşıda vatandaşların, korona virüs tedbirleri kapsamında maske takma kuralına uydukları fakat sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri görüldü. – ŞANLIURFA

Kaynak: İHA


Şanlıurfa’da çarşı pazarlar boş

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!