G-CV0ZL47F6D
USD32,21
EURO35,12
GBP40,93
BIST10.173,20
GR. ALTIN2.467,08
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şanlıurfa Valiliği’nden dolandırıcılara karşı uyarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Valiliği’nden dolandırıcılara karşı uyarı / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA – 24.03.2023 – HİBYA – Şanlıurfa Valiliği, bazı kişilerin kendini Vali Ayhan ve özel kalemi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalıştıklarını belirterek bu duruma yönelik uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

“Bugün Şanlıurfa’da sabit telefonlardan vatandaşlarımızı arayarak kendilerini İl Valisi Salih Ayhan ve Özel Kalem olarak tanıtan kişilerin, vatandaşları dolandırmaya yönelik girişimleri tespit edilmiştir. Engellilere yönelik tekerlekli sandalye temin edilmesi, okul yaptırılması, depremzedelere yardım toplanması gibi konularda vatandaşlardan yardım, kredi kartları, hesap numaraları ve kart şifrelerinin istenildiği; arayanların etkili ve inandırıcı olmak amacıyla vatandaşlarımıza ait açık kaynak bilgilerini de belirtilerek ikna ettikleri ve hesaplarından para çekme girişimleri tespit edilmiştir. Bu şekilde cereyan eden olaylarda maddi ve manevi mağduriyetlerin yaşanmaması için vatandaşlarımızın bu tür aramalara asla itibar etmemeleri, bu tür bir olayla karşılaştıklarında kurumumuzu arayarak bilgi vermeleri gerekmektedir. Hiçbir makamın ve kamu kurumunun vali yada özel kalem olarak vatandaşlarımızdan para istemesi, engellilere yönelik tekerlekli sandalye temin edilmesi gibi konular söz konusu değildir. Art niyetli kişilerin tespit edilmesi ya da vatandaşlarımızın telefon dolandırıcılığına maruz kalması halinde en yakın polis merkezlerine bilgi verilmesi veya 112 (155) ihbar hatlarına şikayette bulunmaları, aynı zamanda kurumumuzu da bilgilendirmeleri önem arz etmektedir. Vali ve diğer mülki makamların iletişim kanallarını kullanarak vatandaştan hiçbir şekilde para talebinde bulunamayacağını saygıdeğer halkımıza bir kez daha hatırlatırız. Vatandaşlarımızın bu tür isteklere inanmamalarını, tanımadıkları kişilerden gelen telefonlara yanıt vermemelerini, hiç kimseyle banka şifrelerini ve kart numaralarını paylaşmamalarını önemle rica ederiz.”
Hibya Haber Ajansı

Şanlıurfa Valiliği’nden dolandırıcılara karşı uyarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!