G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO35,07
GBP40,88
BIST10.319,96
GR. ALTIN2.470,32
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Gaziantep’te ‘Ramazan Sokakları’ kuruldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep’te ‘Ramazan Sokakları’ kuruldu / Haberin Peşinde Urfa

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayının ruhunun yaşaması ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların üzerindeki depremin etkilerinin azalması için şehir merkezi, Nurdağı ve İslahiye’de Ramazan Sokakları kurdu.

Şehir merkezinde bulunan Ramazan Sokağı’nda, Orhan Karaağaç’ın sunuculuğunu üstlendiği her gün farklı bir katılımcıyla söyleşilerin olacağı Bir Başka Ramazana Programı, Karagöz-Hacivat Gösterileri, tiyatro ve sinema gösterileri ve çocuklara yönelik farklı çalışmalar yer alıyor.

Nurdağı ve İslahiye’de ise Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi, çocuk kütüphaneleri, Çocuk Sanat Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin oluşturduğu el işi atölyeleri, spor ve oyun alanları, elma şekeri, patlamış mısır ile macun ikramlarının olduğu alanlar bulunuyor. Öte yandan Karagöz ve Hacivat, meddah gösterilerinin olduğu çadırlarda çocuklar eski ramazan geleneklerini yaşıyor.

“Çocukların rehabilitasyonu için çocukluğumuzun ramazanlarını canlandırıyoruz”

Nurdağı’nda kurulan Ramazan Sokağı ziyareti sonrası konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı ve İslahiye’de çalışmaların 1 ay süreceğini aktararak şunları söyledi:

“Bütün çalışma arkadaşlarımızla bugün kültür, sanat, çocukların rehabilitasyonu için çocukluğumuzun ramazanlarını canlandırıyoruz. Hacivat-Karagöz, Meddah Oyunları, elmalı şekerler gibi hepsini bulacakları bir meydan oluşturduk burada. Çocuklarımızda mutluluk, ailelerimizde ise hüzünle birlikte bir iyileşme dönemi var. Masal Park’ta büyük bir meydan kurduk. Her gün farklı bir hocamız geliyor, söyleşiler yapıyor. Günün anlamına uygun mesajlar veriliyor, dualar yapılıyor.”

Başkan Şahin, sahur programlarının düzenlendiğini ve bu çalışmanın ulusal bir televizyonda canlı olarak yayınlandığını dile getirerek, “Buradaki enerji, sinerji, ruhu iyileştirme gücü bütün ulusala ve dünyaya yayılıyor. İyiliğin ve merhametin kazanacağı yeni bir dünyayı hep beraber inşa edeceğiz. Büyük bir memnuniyet var. Halkımız huzurlu ve mutluysa bizde mutluyuz. Çünkü biz onlarla kader birliği yaptık.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Gaziantep’te ‘Ramazan Sokakları’ kuruldu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!