G-CV0ZL47F6D
USD32,24
EURO34,97
GBP40,72
BIST10.179,66
GR. ALTIN2.450,98
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

ŞANLIURFA BAROSUNDAN TEPKİ: YASA TASARISI GERİ ÇEKİLMELİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

‘Avukatlık yasa tasarısına’ ilişkin basın açıklaması yapan Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, “Avukatları ve yurttaşları savunmasız bırakacak bu yasa tasarısı geri çekilmelidir” dedi.

Şanlıurfa Barosu, ‘avukatlık yasa tasarısına’ ilişkin basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Barosu Hizmet Binasında yapılan açıklamaya Baro Başkanı Abdullah Öncel ve avukatlar katıldı.

Avukatlar adına açıklamayı yapan Baro Başkanı Öncel, yasa tasarısının avukatları savunmasız bırakacağını öne sürdü. Tasarının geri çekilmesi gerektiğini vurgulayan Öncel, şu ifadelere yer verdi:

“Mart ayında başlayan ve baroların yapısında ve seçim sistemlerinde değişikilik öngören girişim son günlerde  giderek artan bir hızla devam etmektedir.Bu girişime karşı  19 Mayıs ve1 Haziran tarihlerinde toplanan  80 ilin baro başkanları, hem zamanlama, hem yöntem, hem de içerik konusunda orta eleştirel bir tavır ortaya koymuşlardır. Bu toplantılarda yargının kurucu unsuru olan savunmanın ve baroların bu sürecin dışında tutulması temel bir eleştiri olarak ortaya konmuş, avukatlık yasasında yapılması düşünülen değişikliklerin baroların katılımı olmadan yapılmaması, Barolar, TBB ve akademisyenlerden oluşturulan bir komisyon tarafından hazırlanacak tasarının müzakere edilmesi önerilmiştir. Bu öneri karşılıksız kalmış, süreç daha da hızlandırılmıştır. Ayrıca baro başkanlarından oluşan

heyetin yapmış olduğu görüşmelerin de maalesef bir sonuç alınamamıştır.



‘HEDEFTE BAROLAR VE AVUKATLAR VAR’

OHAL sürecinden başlayarak giderek artan bir hızla tüm toplum toplumsal muhalefet örgütlerinin KHK’lar ile susturulduğuna tanık olduk. Şimdi hedefte barolar ve avukatlar var. Barolar ve avukatları da susturmak hedefleniyor.

Avukatların ve baroların gündeminde yoksulluk, işsizlik ve ağır vergi yükleri,

Ödeyemedikleri SGK primleri ve komik düzeydeki emeklilik maaşları,

Angarya düzeyindeki CMK ücretleri ve ödenmeyen yasal vekalet ücretleri,

Kolluk birimlerinde, adliyelerde hatta mahkeme salonunda karşılaştıkları şiddet ve hakaretler,

Kontrolsüz bir şekilde açılan ve sayılan 133’ü bulan merdiven altı hukuk fakülteleri, her yıl binlerce mezun, bunun sonucunda da ücretsiz ve güvencesiz stajyerlik,

Masumiyet ilkesine aykırı bir şekilde iptal edilen ruhsatlardır, avukatların sorunları.

Mesleki faaliyetleri kapsamında görüşmek istedikleri hakim savcı odalarının yüzlerine kapatılan kapıları ve adliye içerisindeki kısıt alanlardır.

Tüm bu kısıtlamalara rağmen yurttaşların hakkını ve hukukunu koruma, adaletin tecellisi için avukatlar, şimdi örgütsüz bırakılmak isteniyor. Aslında örgütsüz ve güvencesiz bırakılmak avukatlar değil tüm yurttaşlardır. Çünkü Barolar sadece avukatların değil tüm yurttaşların da örgütüdür.



ÖNCEL, TEK TEK SIRALADI

Barolar olarak; erkek şiddetine karşı, kadınların yanında saf tuttuğumuz için, istismar mağduru çocukların yanında olduğumuz için, Hasankeyf’in, Munzur’un, Salda Gölünün, Kaz Dağları’nın, Dipsiz Gölün, Derelerin, Ovalar, Denizlerin, Ormanların ve hayvanların avukatlığını yaptığımız için, umut yolculuğuna çıkıp cesetleri yol kenarlarına saçılan, gittikleri yerlerde ırkçı saldırılara suçlarına maruz kalan mevsimlik işçilerin; iş cinayetlerinde yaşamını yitiren emekçiler savunduğumuz için, toplumun ve bireylerin şiddet ve nefret içermeyen görüşlerini serbestçe ifade etmesini, basının özgür bir şekilde faaliyet göstermesini talep ettiğimiz için, halkın iradesini hiçe sayıp belediyelere kayyum atanmasına karşı çıktığımız, tüm siyasi partilerin eşit koşullarda siyaset yapmasını, siyasi aktörlerin siyasi faaliyetlerinden dolayı hapsedilmesine itiraz ettiğimiz için, her koşulda işkence ve kötü muameleye karsı çıktığımız ve mücadele ettiğimiz için, cezaevlerinde tutulanların, hapsetme dışında başka yöntemlerle cezalandırılması fikrine karşı çıktığınız için etmediğimiz barış talep ettiğimiz, eşit ve özgür bir şekilde birlikte yaşam fikrinin halen mümkün olduğunu savunduğumuz için, yani güçsüzlerin, yoksulların, mazlumların ve bütün ötekilileştirenlerin avukatlığını yaptığımız; hukukun üstünlüğünü ve hukuk devleti ilkesini savunduğumuz tek elde toplanan yasama, yürütme ve yargı pratiğine karşı, yargı bağımsızlığını savunduğumuz için hedefteyiz.

YASA TASARISI GERİ ÇEKİLMELİ!

Daha önce 80 baro birlikte söylediğimiz gibi bir kez daya yineliyoruz. Avukatları ve yurttaşları savunmasız bırakacak bu yasa tasarısı geri çekilmelidir. Aksi halde daha önce ilan ettiğimiz üzere bu açıklama ile başlamak üzere diğer tüm demokratik protesto haklarımızı kullanacağız. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızı ve yurttaşlarımızı destek ve dayanışmaya davet ediyoruz.”

BİHA

ŞANLIURFA BAROSUNDAN TEPKİ: YASA TASARISI GERİ ÇEKİLMELİ

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!