G-CV0ZL47F6D
USD32,53
EURO34,90
GBP40,78
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sakarya GES Projesi’nde ilk test başarıyla yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sakarya GES Projesi’nde ilk test başarıyla yapıldı / Haberin Peşinde Urfa

SAKARYA- 24.05.2023 – HİBYA – “Üreten Şehir Sakarya” mottosuyla geleceğin Sakarya’sını projelerle inşa eden Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek olacak bir işe daha imza atıyor. Sakarya Güneş Enerjisi Santralı (GES) için bir süre önce kolları sıvayan Büyükşehir 14 bin güneş enerjisi üretim panelinden 12 bin tanesinin montajını tamamladı.

55 bin metrekare alanda aylık 650 bin TL kazanca tekabül eden 650 bin kilovatsaat (kWh) enerji üretecek kapasitede hazırlanan proje, Sakarya’da yılda 4 bin hanenin elektrik enerjisini karşılayabilecek bir girdi oluşturacak. 60 milyon TL’lik bedel ile hizmete hazır hale getirilen Sakarya GES’in üretime ilk adım olan enerji testi bugün Karaman’daki tesiste yapıldı. Proje hakkında detaylı teknik bilgileri aktaran Yüce, konuşmasında Pamukova’da yeni bir enerji üretim üssü inşa edeceklerinin müjdesini verdi. Programda Başkan Yüce, yüklenici firma yöneticisi Mesut Baz’a çiçek takdim ederken, Baz, projenin hayırlı olmasını temenni etti.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekili Lütfi Bayraktar, Murat Kaya, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Müftüsü Mehmet Aşık, ilçe belediye başkanları, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Büyükşehir ve SASKi bürokratları, oda başkanları, STK temsilcileri, yüklenici firma temsilcileri, davetliler ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Türkiye’nin enerji yüzyılı için attığı adımlara Karaman GES ile güçlü bir katkı sunacaklarını kaydeden Yüce, “Sakarya olarak tükettiğimiz enerjiyi kendimiz üretecek, yenilenebilir kaynaklarla temiz enerjiyi kullanacağız. Karaman’da 60 milyon lira yatırımla 55 bin metrekarelik alanda; kurulu gücü 5 MW (megavat) olan, 14 bin adet güneş paneli ile yıllık 8 GWh elektrik üreteceğiz. Böylece yıllık 4 bin hanenin elektrik tüketimine eş değer enerjiyi üretmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Yüce, proje hakkında bilgiler verirken “14 bin adet güneş panelinden sadece son 2 bin panelin montajı kaldı. Bugün panel montajları tamamlanan kısımlarda elektrik üretimi testlerini gerçekleştireceğiz. Yakın zamanda son 2 bin panelin montajının tamamlayarak sistemi komple devreye alınmış olacağız inşallah. Bu santralde Aylık ortalama 650 bin kWh üretim yapılarak, tükettiğimiz elektrikten mahsuplaşma ile aylık 1 milyon 500 bin TL olmak üzere, yıllık 18 milyon TL kazanç elde edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Sakarya GES Projesi’nde ilk test başarıyla yapıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!