G-CV0ZL47F6D
USD32,38
EURO34,79
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.400,44
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Şahin Fed devam

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şahin Fed devam / Haberin Peşinde Urfa

Asya piyasaları geriledi. ABD Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantısının tutanaklarının, enflasyonu düşürmek için ABD faiz oranlarının daha uzun süre daha yüksek kalmasına işaret etmesinden sonra, dolar ivme kazandı.

Asya piyasaları geriledi. ABD Merkez Bankası’nın Temmuz ayı toplantısının tutanaklarının, enflasyonu düşürmek için ABD faiz oranlarının daha uzun süre daha yüksek kalmasına işaret etmesinden sonra, dolar ivme kazandı. Tutanaklar, Federal Rezerv yetkililerinin geçen ayın sonlarında ABD enflasyon baskılarının hafiflediğine dair “çok az kanıt” gördüklerini gösterdi. “Katılımcılar, toplam talepteki yavaşlamanın enflasyon baskılarını azaltmada önemli bir rol oynayacağını vurguladılar” denildi. Temmuz toplantısı itibarıyla Fed yetkilileri, ekonominin bazı bölümlerinin, özellikle de konutun, daha sıkı kredi koşullarının ağırlığı altında yavaşlamaya başladığını, ancak işgücü piyasasının güçlü kaldığını ve işsizliğin neredeyse rekor düşük seviyede olduğunu kaydetti. Fed, bu yıl gösterge gecelik faiz oranını 225 puan artırarak %2,25 ila %2,50 hedef aralığına yükseltti. Merkez bankasının önümüzdeki ay faiz oranlarını 50 veya 75 baz puan artırması bekleniyor. Bir yetkili ” şahin kaldılar, ancak Eylül ayında 75 yerine belki de yarım puanlık bir artışın kapısını açtılar” dedi. Tutanaklar ABD’deki sıkılaşma döngüsünün tahmin edilenden daha az agresif olabileceğinin bir işareti olarak yorumlansa da, Fed politika yapıcılarının fiyatlar kontrol altına alınana kadar oranları artırmaya kararlı olduklarını gösterdiler. Öte yandan, ABD ve Tayvan, resmi ticaret müzakerelerinin başlatılması için anlaştılar. Yapılan açıklamada, “ekonomik açıdan anlamlı sonuçlar” ortaya koyan bir anlaşmaya varmak istenildiği vurgulandı. Bundesnetzagentur Başkanı’ndan da bir açıklama geldi, 1 Kasım için yüzde 95 olan doluluk oranı hedefi olduğu belirtilmişti. Almanya’nın doğal gaz depoları doluluk oranı hedefini yakalayamayacağı uyarısı yaptı. ABD ham petrolü %0,64 düşüşle varil başına 87,53 dolara, Brent ham petrolü %0.52 düşüşle varil başına 93.16$’a geriledi. Altın biraz yükseliş gösterdi. Spot altın ons başına 1763.4532$’dan işlem gördü. Gösterge 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi, Asya piyasalarında başlangıçta yükseldi, ancak daha sonra %2.8749’a geriledi. İki yıllık getiri ise daha yüksek Fed fon oranları beklentisiyle yükselip %3.2681 seviyesine geldi. Daha yüksek getiriler, tutanakların yayınlanmasının ardından yükselen doların güçlenmesine yardımcı oldu. Bununla birlikte, dolar endeksi 106,58’e seviyesine geldi. ABD doları endeksi bu hafta yaklaşık %0,8 arttı ve yaklaşık bir ay önce başlayan gerilemesini yavaşlattı. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi %0.22 düştü. Bugünün gündemine baktığımızda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’un Ukrayna ziyareti ve TCMB faiz kararı, yurt içinde en önemli gündem maddeleri olacak. Yurt dışında ise Euro Bölgesi enflasyon rakamları ve ABD verileri izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısına ait yayımladığı tutanaklarda, enflasyonun düştüğüne dair hiçbir kanıt olmadığı ve enflasyon “önemli ölçüde” düşene kadar faiz artırımına devam edileceği belirtildi.

Fed uzmanları, Fed’in elinde tuttuğu 8 trilyon doları aşan büyüklükteki tahvil portföyünden net gelirinin önümüzdeki aylarda negatife dönmesini beklediklerini ifade ettiler.

ABD yönetimi, Çin ile gerilimin yüksek olduğu bir dönemde Pekin yönetimiyle egemenlik ihtilafı içindeki Tayvan ile yeni ticaret girişimi kapsamında resmi görüşmelere başlanacağını duyurdu.

Fitch Ratings, Ukrayna’nın kredi notunu yükseltti. Kredi derecelendirme kuruluşu, Ukrayna’nın geçtiğimiz hafta dış borcunu yeniden yapılandırması sonrasında kredi notunu “Sınırlı Temerrüt-RD” seviyesinden “CC”ye yükseltti. Fitch, CCC+ veya altındaki kredi notları için görünüm belirtmiyor.

Goldman Sachs ve Nomura, Çin için GSYH büyüme tahminlerini düşürdüler, Goldman Sachs, Temmuz ayında beklentilerden daha zayıf gelen verileri işaret ederek 2022 yılı için GSYH tahminini yüzde 3,3’ten yüzde 3,0’a indirdi. Nomura Holdings de Çin için büyüme beklentisini yüzde 3,3’ten yüzde 2,8’e düşürdü.

Wall Street bankalarının ardından Avrupalı bankalar da Rus borçlanma kağıtlarında alım-satıma imkan vermeye başladılar. Konuya yakın kaynaklara göre, JPMorgan Chase, BofA, Jefferies ve Citigroup gibi ABD bankalarının ardından UBS, Barclays ve Deutsche Bank müşterilerinin ellerindeki Rus borçlanma kağıtlarını satmalarına imkan vermeye başladılar.

Almanya’nın enerji piyasası regülatörü Bundesnetzagentur’un Başkanı Klaus Mueller, Alman hükümetinin doğal gaz depolarında doluluk oranı için verdiği Kasım ayı hedefini yakalayamamasının büyük olasılık olduğunu söyledi.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Şahin Fed devam

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!