G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlıklı Beslenme ve Alışkanlıklar “Ailede” Başlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıklı Beslenme ve Alışkanlıklar “Ailede” Başlar / Haberin Peşinde Urfa

Sağlıklı Beslenme için bilgi mi arıyorsunuz? Sağlıklı Beslenme ve Alışkanlıklar “Ailede” Başlar makalesine göz atın ve Sağlıklı Beslenme hakkında daha fazla bilgi edinin 

Daha sağlıklı beslenmeye çalışıyor ancak tüm aileyi bir araya getirmekte zorlanıyor musunuz? Eğer öyleyse, yalnız değilsiniz.

Bir diyetisyen olarak, ailelerin karşılaştığı zorlukların farkındayım. Stres, yoğun çalışma, bütçe kısıtlaması, sınırlı gıda erişilebilirliğine kadar birçok engel sağlıklı alışkanlıkların önüne geçebilir. Ayrıca aile üyeleri her zaman ne yiyecekleri konusunda hemfikir olamayabilirler.

Özel bir diyet programı uygulayan ebeveynler, ailenin geri kalanından farklı şekilde yiyebilir. Bu da maalesef stres faktörünü arttırabilir. Peki bu dengeyi nasıl sağlayabiliriz derseniz işte sizin için 5 ipucu

1.Mükemmeliği Bırakın ve Esnek Olun

Her zaman diyet listesine bağlı kalamayabilirsiniz. Planladığımız bir günde işler aniden değişebilir ve bu sürecin normal olduğunu bilmelisiniz.

Mükemmel bir diyete sahip olma baskısını ortadan kaldırarak, aileniz için ve sizin için işe yarayan daha sağlıklı bir beslenme yolu bulabilirsiniz.

2. Yiyeceklerle Sağlıklı İlişki Kurun

Bazı yiyeceklerin besin değerleri diğer yiyeceklere göre daha besleyici olsa da besinleri “kötü” olarak adlandırmayın.

Besinlerle sağlıklı ilişki kurmayıp, “çok kısıtlayıcı olmak” stres ve gerginliğe sebebiyet verebilir.

“Tüm yiyecekler ılımlı tüketildiğinde sağlıklı bir yaşam tarzına uyabilir.” Besinleri kendinize ve ailenize yasaklamadan, “her zaman” ve “bazen” tüketilecek yiyecekler olarak adlandırabilirsiniz. Örneğin; meyveler ara öğün için her zaman harika bir seçenektir. Ancak “bazen” doğum günü pastanız sadece birinin doğum günü olduğunda olur. Süreci kontrollü yönetirseniz yıllardır kendinize yasakladığınız pastayı yemenin sizi rahatsız etmeyeceğini göreceksiniz.

3. Sağlıklı Beslenmenin Kilonuz ile Alakası Olmadığını Anlayın

Diyetler sadece kilo vermek için değil sağlıklı yaşamayı öğrenmek için de yapılır. Bu bilgiyi önce siz benimseyin.

Çocukların yanında vücut ağırlığı ile ilgili konuşmak çocuklar için olumsuz düşünce ve davranışlara yol açabilir.

Yiyeceklerin kalorisi veya yağ içeri hakkında konuşmak yerine, tadı, sağladığı faydaları hakkında konuşun.

Ebeveynlerden olumlu konuşmalar duymak, çocuklarda sağlıklı bir vücut imajı ve benlik saygısı oluşturmaya ve sürdürmeye yardımcı olur. Bunu unutmayın.

4.Yemek Hazırlamayı Öncelik Haline Getirin

Çalışan ebeveynlerden sıklıkla duyduğum, evde yemek yapmak için zamanlarının olmaması. Hafta içi işten geç çıkıldığı günler dışardan yemek söylemek hepimiz için çok pratik bir seçenek ama ne kadar sürdürülebilir?

Hafta sonu 1-2 saat ayırarak toplu yemekler hazırlayabilirsiniz. Böylelikle hafta içi işten sonra hem siz hem de çocuklarınız evde güvenle hazırlamış olduğunuz yemekleri tüketir. Ayrıca tüm işi kendi başınıza yapmak zorunda değilsiniz. Ailenizle beraber yemek hazırlamak, çocuklarınız için güzel bir sorumluluk örneği olacaktır.

5.Ailece Yemek Yiyin

Bir aile olarak birlikte yemek yemenin, daha sağlıklı beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek, sosyal-duygusal gelişime yardımcı olmak gibi faydaları vardır.

Yapılan araştırmalar, birlikte yemek yiyen ailelerin çocuklarında daha az fast food, daha fazla meyve-sebze tüketme eğiliminde olduğunu göstermiştir.

Sadece çocuklar değil, yetişkinler için de faydaları var. Yapılan bir başka araştırmada, ailece sofrada oturmak yetişkinlerin daha yüksek özsaygı düzeylerine ve daha düşük depresyon- stres oranlarına sahip olduğunu göstermiş.

Sağlıklı Beslenme ve Alışkanlıklar “Ailede” Başlar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!