G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlıkçıların pandemide zorlu ‘evde bakım’ mesaisi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlıkçıların pandemide zorlu ‘evde bakım’ mesaisi / Haberin Peşinde Urfa

Rize’de sağlık çalışanları, pandemiyle mücadelenin yanı sıra yaklaşık 2 bin dolayında hastaya evde bakım hizmeti veriyor. Kentin zorlu coğrafyasında engelleri aşan, patika yolları geçen, hastaları sırtlayan sağlıkçılar özveri ile çalışıyor. 

İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde pandemi döneminde 17 bin 400 hastaya evde sağlık hizmeti verildi. Kentte 75 kişilik ekip halen 2 bin hastaya evde bakım hizmeti veriyor. Karantina süreci ile birlikte sayıları artan hastaları evlerinde ziyaret edip kontrollerini yapan sağlık ekipleri, hasta ve yakınlarını bilgilendiriyor. Kentin zorlu coğrafyasında engelleri aşan, patika yolları geçen, hastaları sırtlayan sağlıkçılar özveri ile çalışıyor.

“ÖZVERİ İLE ÇALIŞIYORLAR”

FOTO: DHA

“HASTA SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Corona virüsü salgını ile birlikte evde sağlık hizmetlerinin öneminin arttığını ifade eden Sakın, “Yaşlı ve yatağa bağımlı hastalar başta olmak üzere risk grubunda bulunan kişilerin de hastane ortamından uzak tutulması amacıyla birçok tıbbi yardımları sağlık hizmetleri ekiplerince ev ortamında yapılıyor. Pandemi öncesinde 40 kişilik bir ekibimiz vardı, pandemide ise bu sayıyı 75’lere kadar çıkarttık. Bütün ekiplerimiz özveri ile şartları zorlayarak inanılmaz bir yoğunluk da çalışıyorlar ve çalışmaya devam ediyorlar. Bu denli emek ve özveri göz ardı edilmemelidir. Sağlık personelinin yüklerini hafifletmek adına halkımızda gerekli tedbirleri alarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir diye konuştu.

Ekiplerin takibini yaptığı hastalardan Mükerrem Ekmekçi, “Evde sağlık hizmetleri ekipleri sayesinde bu süreci atlatmaya çalışıyoruz. 3 yıldır eşim yatağa mahkum, her aradığımızda yanımızda oldular” dedi. (DHA)

Sağlıkçıların pandemide zorlu ‘evde bakım’ mesaisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!