G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlık ekonomisti ve tıp doktoru Güvenç Koçkaya’dan Amazon’da büyük başarı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık ekonomisti ve tıp doktoru Güvenç Koçkaya’dan Amazon’da büyük başarı / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’nin sağlık sektörünün ve Türk doktorların başarısı, uluslararası başarılara kapı araladı. Türk tıp doktoru ve sağlık ekonomisti, üç kitabıyla ABD merkezli e-ticaret platformu Amazon’un çok satanlar listesine girdi.

Sağlık sektörünün ve Türk doktorların başarılarıyla bölgesinin öne çıkan ülkelerinden biri olan Türkiye'nin bu alandaki başarılarına bir yenisi eklendi. Sağlık Ekonomisi ve Politikaları Derneği Yönetim Kurulu Geçmiş Dönem Başkanı, aynı zamanda tıp doktoru ve sağlık ekonomisti olan Dr. Güvenç Koçkaya'nın yazdığı üç kitap, dünyanın önde gelen e-ticaret platformlarından Amazon’un sağlık kitapları kategorisinde çok satan ilk 100 kitap arasında yer aldı. 

Tüm zamanların en iyi 100 ilaç kitabından biri

Dr. Güvenç Koçkaya'nın Nova Southeastern Üniversitesi'nden Prof. Alber I. Wertheimer ile yazdığı ve Amazon'un çok satanlar listesinde yer alan ilk kitabı “Pharmaceutical Market Access in Emerging Markets” (Gelişen Pazarlarda İlaç Pazarına Erişim) 2016’da yayımlandı. Koçkaya, 2018 yılında ise “Pharmaceutical Market Access in Developed Markets” (Gelişen Pazarlarda İlaç Pazarına Erişim) başlıklı kitabını yayımladı. 2016’dan bu yana Amazon’un ABD platformunda çok satan kitaplar arasında yer alan iki kitap; iş, teknoloji ve bilim üzerine en çok tavsiye edilen kitapları değerlendiren BookAuthority tarafından 2021’de Tüm Zamanların En İyi 100 İlaç Kitabı listesinde ilk 20 kitap arasında gösterildi. 

Öğrenci, akademisyen, sektör profesyoneli, kamu çalışanı ve karar vericilerin, gelişmiş ve gelişmekte olan pazarlardaki ortamı anlamalarına yardımcı olmak istediklerini dile getiren Dr. Güvenç Koçkaya, “Bu hafta yayımladığımız Pharmacoeconomics from Clinical Perspective (Klinik Perspektiften Farmakoekonomi) adlı yeni kitabımız da bu listede yerini aldı” dedi.

Yeni kitap da listeye 23. sıradan girdi 

Doç. Dr. Mete Şaylan’la birlikte hazırlıkladıkları ve Estonya merkezli ECONiX Research Publishing etiketiyle basılan Klinik Perspektiften Farmakoekonomi (Pharmacoeconomics from Clinical Perspective) başlıklı yeni kitabın da Amazon'daki listeye 23. sıradan giriş yaptığını kaydeden Koçkaya, “2016'dan bu yana ABD'de ilaç ve sağlık ekonomisine odaklanan kitaplar arasında çok satanlar arasındaki yerini koruyan iki yayınımıza yenisini eklediğimiz için gururluyuz. Bu kitapların çok satan listelerindeki sıralarını kaybetmemeleri, ilaç sektörünün pazara erişimi ve sağlık ekonomisi konularında akademik ihtiyacı ortaya koyuyor” ifadelerini kullandı. 

Doç. Dr. Mete Şaylan ise “Bu kitabımızda klinisyenlere, ilacı ve sağlığı farklı bir perspektiften göstermeyi hedefledik. Farmakoekonomi alanının klinikte yansımasını görmelerini amaçladık” ifadelerini kullandı.

Sağlık hizmetlerindeki eğilimlere odaklanıyor 

Yayımlanan son kitap, sağlık ekonomisinin ve özellikle farmakoekonominin, klinik ortamda kullanımına genel bir bakış sağlamayı vaat ediyor. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan,Yeditepe Üniversitesi'nde Farmakoekonomi ile Farmakoepidemiyoloji yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi`nde Tıbbi Farmakoloji Doktora eğitimini tamamlayan ve ABD Temple Üniversitesinde Sağlık Çıktıları Araştırma Merkezinde çalıştıktan sonra kamu ve özel sektör kurumlarında ve şimdi ECONiX Araştırma ile sağlık ekonomisi ve pazar erişim alanında projeler yürüten Dr. Güvenç Koçkaya, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: 

“Ortaya koyduğumuz yeni kitap klinik ortamda, farmakoekonominin genel çerçevesini çizerken, son bölümde geleceğin ilaçları, sağlık hizmetlerindeki eğilimler ve farmakoekonominin gelecekteki etkileri konularına odaklanıyor. Yeni kitabın dünyanın dört bir yanından sağlık ekonomistleri için iyi bir referans olacağını düşünüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı

Sağlık ekonomisti ve tıp doktoru Güvenç Koçkaya’dan Amazon’da büyük başarı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!