G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,74
GBP40,71
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.440,20
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlık çalışanları korunmayı hak ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık çalışanları korunmayı hak ediyor / Haberin Peşinde Urfa

Genel Sağlık-İş Sendikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başvurdu. Genel Sağlık-İş Başkanı Zekiye Bacaksız, sağlık çalışanlarının Covid-19’a maruz kalmaları halinde meslek hastalığı tespitinin yapılması için Cumhurbaşkanı’na yazı gönderdiklerini belirterek, “SGK’nın adım atmaması sağlık emekçilerinin sabrını zorluyor” dedi. 

Genel Sağlık-İş, sağlık çalışanlarının Covid-19’a maruz kalmaları halinde bunun bir meslek hastalığı olduğunun tespitinin Sosyal Sigortalar Yüksek Sağlık Kurulu tarafından karar alınması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yazı gönderdi. Sendika Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, “Bu konuda SGK’nın herhangi bir adım atmaması olayı sürüncemede bırakması sağlık emekçilerinin sabırlarını zorlamaktadır. Hayatları pahasına her gün binlerce vakaya tedavi sunan emekçiler sadaka gibi kendilerine para verilmesini değil, sosyal güvenlik hakkı kapsamında kendilerinin ve yakınlarının korunmasını beklemektedirler” dedi.

SGK’nın 7 Mayıs 2020 tarihli genelgesinde Covid-19 pandemisine maruz kalan ve sağlık hizmet sunucularına müracaat eden sigortalılara hastalık kapsamında provizyon alınması gerektiği bildirilmişti. Covid-19’un meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için hem Sağlık Bakanlığı hem de Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde girişimlerde buluduklarını vurgulayan Zekiye Bacaksız, şunları söyledi.

Zekiye Bacaksız

GİRİŞİMLER SONUÇSUZ

“Çünkü bir hastalığın meslek hastalığı olup olmadığı ve Çalışma Gücü ve Meslekte Kazanma Gücü Kaybı Oranı Tespit İşlemleri Yönetmeliği’ne ekli meslek hastalıkları listesine eklemesi kararı her ay toplanan Sosyal Sigortalar Yüksek Sağlık Kurulu tarafından verilmesi ya da mahkeme kararı gerekmektedir. Mahkeme süreci çok uzun bir yol olduğu için en kısa yoldan gerekli kararın alınması lazım. Ancak sağlık emekçileri hayatlarını kaybetmeye devam ederken bu kuruldan tüm emekçilerin beklediği karar halen çıkmadı. O yüzden bir an önce adım atılarak gerekenlerin yapılabilmesini Cumhurbaşkanlığı makamından talep ettik.”

Sağlık çalışanları korunmayı hak ediyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!