G-CV0ZL47F6D
USD32,25
EURO34,79
GBP40,44
BIST10.268,58
GR. ALTIN2.438,29
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlık çalışanları için emsal karar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık çalışanları için emsal karar / Haberin Peşinde Urfa

İzmir Tabip Odası’nın Covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi mücadelesi sonuç verdi. Geçen yıl Nisan ayında Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren iş yeri hekimi Dr. Muharrem İdiz’in yakınlarına ölüm geliri bağlandı.

Türk Tabipler Birliği, illerdeki Tabip Odaları ile sağlık meslek örgütlerinin Covid-19’un meslek hastalığı kabul edilmesi, Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarına illiyet bağı aranmaksızın ölüm aylığı bağlanması mücadelesi için emsal olabilecek karar çıktı.

İzmir Tabip Odası’nın Dr. Semih İdiz için verdiği hukuk mücadelesi sonuç verdi. İlliyet bağına bakılmaksızın dosya sonuçlandırıldı. Covid-19 nedeniyle yaşamını yitiren iş yeri hekimi Dr. Muharrem İdiz’in yakınlarına ölüm geliri bağlandı.

İLK BAŞVURUYU İZMİR TABİP ODASI YAPTI

SGK İTİRAZ ETTİ

SGK tarafından yapılan ilk incelemede, Covid-19’un mesleki bulaşıcı hastalıklar listesinde olmadığı gerekçesiyle başvurularının reddedildiğini söyleyen çamlı, bundan sonraki süreci şöyle anlattı:

* İtirazımız reddedilirken Sosyal Sigortalar Yüksek Sağlık Kurulu’na itiraz ettik. İlgili sağlık kuruluşlarından ve işyerlerinden kayıtlar istenerek başvurumuz tekrar değerlendirildi.

* SGK tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, ölümün meslek hastalığına bağlı olduğu değerlendirmesi ile meslektaşımızın eşi ve kızına, meslek hastalığına bağlı ölüm geliri bağlandığı bildirildi.

VEFAT EDEN TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYNI ÇERÇEVEDE DEĞERLENDİRİLMELİ

İzmir Tabip Odası başkanı Çamlı, kamu veya özel sağlık kurumu ayrımı yapılmaksızın, Covid-19 nedeniyle vefat eden sağlık emekçilerinin durumunun aynı çerçevede değerlendirilmesi, yakınlarının mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini söyledi. Çamlı, “Sağlık emekçilerinin yakınları, uzun hukuksal süreçlerle karşı karşıya kalmamalı, sosyal güvenlik hukukundan kaynaklı aylıkları ivedilikle bağlanmalıdır.  Bu diğer sağlık çalışanlarımız başvuruları içinde bir emsal oluşturur ümidindeyiz. İlliyet bağına bakılmaksızın bir an önce bekleyen dosyalar  sonuçlandırılmalı” şeklinde konuştu.

Bursa,Corona,Erzurum,istanbul,izmir,Kastamonu,Ölüm,Sağlık,Sağlık Bakanı,SGK,Tekirdağ,Zonguldak

Sağlık çalışanları için emsal karar

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!