G-CV0ZL47F6D
USD32,29
EURO35,00
GBP40,74
BIST10.160,16
GR. ALTIN2.462,73
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Sağlık Bakanlığı merkez binasında corona önlemleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanlığı merkez binasında corona önlemleri / Haberin Peşinde Urfa

Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan genelge ile bakanlık merkez binasında uygulanmakta olan ziyaretçi girişi yasağının halen devam ettiği, zorunlu haller dışında ziyaretçi kabulünde ısrarcı olunmaması istendi. Genelgede, ‘ortak kullanım alanlarından olan bina içerisindeki tüm çay ocaklarının kapatılması ve zemin katta yer alan kantinde çay-kahve servislerinin kaldırılması’ tedbirlerine de yer verildi.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Covid-19 salgın tedbirleri’ konulu genelge yayımlandı.

Genelgede, Bakanlığın Merkez Teşkilatı’nda verilen hizmetin etkin, kesintisiz ve sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi ve Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan birçok idari tedbirin bulunduğu hatırlatıldı.

Ancak son günlerde Bakanlığın merkez hizmet birimlerinde vakaların sayısında artış olması sebebiyle alınan tedbirlere ilave olarak belirtilen hususlara azami özenin gösterilmesinin zorunluluk teşkil etttiği belirtildi.

ÇAY OCAKLARI KAPATILDI

Bu çerçevede; bakanlık merkez binasında uygulanmakta olan ziyaretçi girişi yasağının halen devam ettiği, zorunlu haller dışında ziyaretçi kabulünde ısrarcı olunmaması istendi. Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından zorunlu hallerde ziyaretçi kabullerinde ‘Hayat Eve Sığar’ (HES) uygulamasına geçildiği hatırlatılarak, şunlar kaydedildi:

“Yemekhanenin kullanımıyla ilgili 18 Mart 2020 tarihli ve 1521 sayılı yazımız ile duyurulan tedbirlere gerekli hassasiyetin gösterilmesi, binaya girişlerde güvenlik görevlilerince yapılan ateş ölçümünün mutlaka yaptırılması ve yüksek ateş çıkması durumunda binaya kesinlikle girilmemesi ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi, salgın hastalık belirtisi gösteren personelin,
*ilgili amirleriyle görüşerek mesaiye gelmeksizin en kısa sürede sağlık kuruluşuna müracaat etmesi,
*ortak kullanım alanlarından olan bina içerisindeki tüm çay ocaklarının kapatılması ve zemin katta yer alan kantinde çay-kahve servislerinin kaldırılması,
*personel giriş-çıkışlarında ve bina içerisinde kesinlikle maskesiz dolaşılmaması, sosyal mesafenin korunması ve hijyen kurallarına riayet edilmesi, bina içerisindeki tüm asansörlerin 6 kişiden fazla kullanılmaması gerekmektedir.”

Genelgede, Covid-19 salgınıyla mücadele amacıyla belirtilen tedbirlerin ivedilikle uygulamaya konulacağından konunun tüm personele duyurulması istendi. (İHA)

Sağlık Bakanlığı merkez binasında corona önlemleri

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!