G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Saadet Partili Tekir: “Kayıkçı kavgalarıyla kaybedecek tek bir dakikamız yoktur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saadet Partili Tekir: “Kayıkçı kavgalarıyla kaybedecek tek bir dakikamız yoktur” / Haberin Peşinde Urfa

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Son yıllarda ülkede değişmeyen bir gündem olduğunu söyleyen Tekir, “Her nedense dizginlenemeyen veya dizginlenmesi istenmeyen enflasyon; sürekli artan hayat pahalılığı; sonuç, birbiri ardına gelen zamlar. Durum böyle olunca; çarşıda-pazarda, evlerde, iş yerlerinde insanımızın sürekli olarak konuştuğu konular işte bu hayat pahalılığının ötesine bir türlü geçemiyor. İktidar da, muhtemelen ülkenin karşı karşıya bulunduğu halkımızın diğer hayati problemlerinin tartışılmasını engellemek için, insanımızı böyle bir geçim badiresinin içerisine bilinçli şekilde sürüklemiş gibi görünmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Bu yıl üniversite tercihlerinde başarı sıralamaları kadar ekonomi de belirleyici oldu”

Tekir, üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede  “Her konuda olduğu gibi, bu alanda da ekonomik durum, fiyat hareketliliği, kısaca geçim zorluğu etkili oluyor. Özellikle Anadolu’nun gelir düzeyi düşük bölgelerinde yaşayan gençler, ne kadar zeki ve başarılı olurlarsa olsunlar, büyük şehirlerdeki üniversiteleri tercihte zorlanmaktadır.  Ekonomi yönetiminin, dolayısıyla siyasal iktidarın alacağı her bir karar, yapacağı her bir tercih geleceğimizin umudu gençlerimizin ömür boyu hayatlarında bu kadar belirleyici olabilmektedir.” dedi.

 “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı”

İlke ve değerlerini sadece söylemleriyle değil, hayatlarının her alanında gözetmeye çalıştıklarını dile getiren Tekir, şunları kaydetti:

AK Parti iktidarının ve Sayın Erdoğan’ın tutumu, yönetim anlayışı, zannederim atasözü haline gelmiş şu halk deyişine ne de güzel uymaktadır: ‘Ele verir talkını, kendi yutar salkımı.’ Kürsülerde ‘nass var, nass’ diye bağıranlar, Cumhuriyet tarihinin tek seferde, bir çırpıda  en yüksek faiz artış oranını gerçekleştirmişlerdir. Şimdilerde ülkemizde faiz ödemeleri rekor üstüne rekorlar kırmaktadır. İlginçtir, AK Parti sözün doğrusunu söyleyip, işin eğrisini yapmakla şöhret kazanmıştır. İktidarın ahlak anlayışı, bilgisi ve söylemleri ile tutum ve davranışları arasında bir uyumsuzluk vardır. Sanki farklı merkezlerden komut alan iki organ arasındaki uyuşmazlık gibi.”

“Uyuşturucu ile mücadele, terörle mücadele kadar ciddiyetle ele alınmalıdır”

Tekir, “Dost ve düşman tanımlarını her seçim öncesi güncelliyorlar. Söylenen söze değil, söyleyene göre tavır alıyorlar. Doğruyu değil, kendilerine yarayanı söyleyenleri muteber kabul ediyorlar. Bataklıkla mücadele etmiyor; üç beş sivrisinekle mücadeleyi büyük başarı diye takdim ediyorlar. Sözün burasında akıllara ilk gelen konu nedir? Gençlerimizi bataklığa çeken, anne-babaları da perişan eden uyuşturucu illeti. Terörle mücadele hangi ciddiyette ele alınıyorsa; uyuşturucu ile mücadele de bir o kadar ciddi olarak ele alınmalıdır.” diye konuştu.

“Ahlaki ve manevi değerlerimizin ihmal edilmemesi gerekir”

“Tek bir evladımızın dahi, böylesi bir bataklığa sürüklenmemesi için elimizden gelen tüm gayretleri ortaya koyacağız, bu konuda iktidarı sürekli olarak uyaracağız.” diyen Tekir, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Bu konunun, okul koridorlarından adliye koridorlarına, ekonomi politikalarından güvenlik politikalarına, sosyal politikalardan kültürel politikalara kadar kendi bütüncül yapısı içinde ele alınması gerekir. Ahlaki ve manevi değerlerimizin ihmal edilmemesi, uyuşturucu ile mücadelenin bir başka önemli adımıdır. Toplumun temel direği olan aileyi korumak ancak böyle mümkündür. Öncelik koruyucu hekimlik metotları olmalı; bu zehir gençlerimizin vücuduna girmeden önce, alınması gereken tüm tedbirler alınmalıdır.”

“Kayıkçı kavgalarıyla kaybedecek tek bir dakikamız yoktur”

Problemleri dile getireceklerini, çözüm tekliflerini sunacaklarını ve muhalefet partisi olmanın tüm sorumluluklarını bihakkın yerine getirmeye çalışacaklarını söyleyen Tekir, “Her ne kadar birileri sürekli olarak gündemi değiştirmeye, gerçek gündemleri perdelemeye, kamufle etmeye çabalasa da; bizler ülkemizin gerçek problemlerine odaklanmaya devam edeceğiz. Milletimiz, seçimlerde yaşanan kayıkçı kavgasının farkına varmıştır. Ne bizim, ne de milletimizin kayıkçı kavgalarıyla kaybedecek zamanı kalmamıştır. Biz tüm kadrolarımızla bir yandan yerel seçim çalışmalarımıza odaklanacak, diğer taraftan vatandaşlarımızın sorunlarının çözüm yollarına mesai harcayacağız.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı

Saadet Partili Tekir: “Kayıkçı kavgalarıyla kaybedecek tek bir dakikamız yoktur”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!