G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Rosatom, “TopFuel 2023” konferansında nükleer yakıttaki yenilikçi gelişmeleri sundu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rosatom, “TopFuel 2023” konferansında nükleer yakıttaki yenilikçi gelişmeleri sundu / Haberin Peşinde Urfa

Uluslararası bilim ve teknik konferansı “TopFuel 2023” Çin’in Şian kentinde düzenlendi. Rus uzmanların katıldığı konferansta basınçlı su reaktörleri (PWR), kaynar su reaktörleri (BWR) ve VVER tipi reaktörler için nükleer yakıtın geliştirilmesi ve işletilmesi konusu ele alındı.

TVEL Yakıt Şirketi ve nükleer yakıt geliştirme alanında faaliyet gösteren diğer Rosatom kuruluşlarından uzmanlar, Rus tasarımı VVER reaktörleri için nükleer yakıt geliştirme stratejisini ve küçük güç reaktörleri için yakıt çözümlerini sundular. Uzmanlar, Rus tasarımı TVS-Kvadrat (TVSK) yakıtına dayalı Batı tasarımı PWR reaktörleri için yakıt tertibatları ve yakıt döngüleri tasarlamaya yönelik Rus önerisine özel önem verdiler. 

Rus uzmanlar, konferans kapsamında, bir Avrupa PWR-900 reaktöründeki tam işlem döngüsünden ve bağımsız bir bilim merkezindeki reaktör sonrası çalışmalardan elde edilen deneyime dayanarak, TVSK yakıtının yüksek özellikleri hakkında raporlar sundular. Uzmanlar, endüstriyel çalışma koşulları altında yakıtın mükemmel durumunu ve TVSK'nin daha yüksek uranyum zenginleştirme seviyeleri ve entegre yanıcı soğurucularla entegre edilme olasılıklarını gösterdiler. Bunun nükleer enerji santrallerinin işletilmesini ekonomik açıdan daha verimli hale getirmesi bekleniyor.

TVEL'de TVS-Kvadrat programının proje lideri Ilya Ushmarov, konuya ilişkin şunları söyledi: “TVSK yakıtı, nükleer santral işletmecilerine güç ünitelerinin performansının ve operasyonel güvenliğin artırılması ile yakıt tedarik zincirinin istikrarının iyileştirilmesi gibi benzersiz avantajlar sağlıyor ve bunların tümü, Rosatom'dan tamamen bağımsız teknik çözümlerle elde ediliyor.”

TVSK, küresel pazarda, orijinal PWR reaktör teknolojisinin geliştiricilerinden tamamen bağımsız olan tek nükleer yakıt olma özelliği taşıyor. TVSK, VVER reaktörleri için Rus yakıtı üretiminde ve işletilmesinde uzun yıllar boyunca verimliliğini kanıtlamış en iyi malzemeleri ve teknik çözümleri kullanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Rosatom, “TopFuel 2023” konferansında nükleer yakıttaki yenilikçi gelişmeleri sundu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!