G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,79
GBP40,65
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,96
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Ruppur NGS’de düzenlenen törene katıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Ruppur NGS’de düzenlenen törene katıldı / Haberin Peşinde Urfa

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, inşası devam eden Ruppur Nükleer Güç Santrali’nin 2’nci Ünitesi’nde reaktör kabının kurulumunun tamamlanması dolayısıyla düzenlenen çalışma ziyareti kapsamında Bangladeş’e gitti.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, inşası devam eden Ruppur Nükleer Güç Santrali’nin 2’nci Ünitesi’nde reaktör kabının kurulumunun tamamlanması dolayısıyla düzenlenen çalışma ziyareti kapsamında Bangladeş’e gitti.

Rosatom Genel Müdürü Likhachev ve Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, Ishwardi bölgesindeki şantiyede reaktör kabının kurulumunun son aşamasını birlikte başlattı. Kurulum sırasında reaktör, nakliye kilidi aracılığıyla reaktör kabının içine taşındı. Ardından 334 tonluk yapı, bir kutup vinci ile tasarım konumuna yerleştirildi.

Likhachev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bir yıl önce 1’inci ünitede reaktör kabının yerleştirilmesine tanık olduk.  Bugün aynı işlem 2’nci reaktörde tamamlandı. Pandeminin yol açtığı engellere rağmen Bangladeş’teki ilk nükleer güç santralinin inşaatının hızla ilerlediğini görüyoruz. Tüm inşaat ekibi tarafından gerçekleştirilen iyi koordine edilmiş çalışmaları takdir ediyorum. Projeye verdikleri kesintisiz destek için Bangladeş Cumhuriyeti yetkililerine en içten şükranlarımı sunuyorum. Ortak çabalarımızla, Bangladeş halkının dört gözle beklediği nükleer enerji santralinin açılışına yaklaşıyoruz.” 

Başbakan Şeyh Hasina Vecid de Ruppur NGS projesinin hayata geçirilmesindeki başarılı iş birliği için Rus hükümetine ve Rus halkına teşekkür ederek şunları belirtti: “Santralin III+ nesil VVER reaktörlerine sahip iki ünitesi, her bir üniteden 1200 MW olmak üzere toplam 2400 MW elektrik üretecek. Bu da ülkemizin giderek artan elektrik talebinin karşılanmasında önemli bir rol oynayacaktır. Nükleer gibi en modern teknoloji konusunda bilgi sahibi olmak, yeni nesillerin özel beceri ve yetkinlikler elde etmelerine olanak sağlayacaktır. CO2 salımı yapmadığından nükleer enerji çevre dostudur ve iklim değişikliğinin olumsuz etkileriyle mücadeleye yardımcı olacaktır.”

Reaktör kabı kurulumunun başarıyla tamamlanmasının ardından Aleksey Likhachev, NGS işletme personelinin eğitimi için tasarlanan ve teknolojik altyapı bakımından rakipsiz olan Eğitim Merkezi’nin açılış törenine katıldı. Bu merkezde Bangladeş halkı özel sınıflarda ve en modern ekipmanlara sahip üretim atölyelerinde eğitim görecek. Bununla birlikte Rus tarafı, Bangladeş tarafının personeline bağımsız olarak eğitim verilmesini sağlayacak gerekli tüm eğitim ve öğretim programlarını da geliştirdi. 

Ziyaret kapsamında ayrıca Rosatom Genel Müdürü Likhachev ile Bangladeş Başbakanı Vecid arasında Rosatom ve Bangladeş arasındaki stratejik iş birliği konularının ele alınacağı bir toplantı yapılması da planlanıyor.

Hibya Haber Ajansı

Rosatom Genel Müdürü Likhachev, Ruppur NGS’de düzenlenen törene katıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!