G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,73
BIST10.250,19
GR. ALTIN2.394,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Roma Tiyatrosu kapılarını başkentli öğrencilere açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Roma Tiyatrosu kapılarını başkentli öğrencilere açtı / Haberin Peşinde Urfa

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri “Arch 401-Mimari Tasarım Stüdyosu V” dersi kapsamında, kent tarihinin en önemli eserlerinden olan iki bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu ve çevresinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri “Arch 401-Mimari Tasarım Stüdyosu V” dersi kapsamında, kent tarihinin en önemli eserlerinden olan iki bin yıllık Antik Roma Tiyatrosu ve çevresinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı ev sahipliğinde ve uzman rehberler eşliğinde gerçekleşen gezide, yaklaşık 40 öğrenci ve öğretim görevlisinin bölgede gerçekleştirilen restorasyon ve sağlıklaştırma çalışmaları hakkındaki soruları cevaplandırıldı.

Başkentin tarihi mekanlarına ülke genelindeki üniversitelerin yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, Çankaya Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı gezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde başlattığımız nitelikli projeler sadece bu varlıkların geleceğe taşınmasını, kurtarılmasını sağlamakla kalmayıp aynı zamanda üniversitelerin de ilgisini çekmeye başladı. Özellikle arkeopark çalışmamız esnasında geçmiş döneme ait bulunan buluntular, bu bölgede ve Ankara’nın tarihinde yeni bir sayfa açacak gibi gözüküyor. Gaziantep Üniversitesi hocaları ve üniversite öğrencilerinden sonra bugün de Çankaya Üniversitesi öğrencilerini ve hocalarını ağırlıyoruz. Projeleri yaparken sadece bir belediye projesi gibi değil, aynı zamanda üniversitelerin akademik desteğini alan bir bilimsel çalışmaya da dönüştürüyoruz.”

Başkentli öğrencilerin kent tarihini yakından tanıması için projeler düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Roma Tiyatrosu’na yapılan gezi ile ilgili düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Ekinsu Temir: “Gezi benim için çok heyecanlı geçti. Ankara’nın merkezi olan Ulus’ta böyle tarihi bir yer olduğunu hocalarımız sayesinde öğrendim. Biz dördüncü sınıf projemiz olarak kültür merkezi ve arkeopark tasarlayacağız. Burada da Roma tarihinin izlerini koruyarak bir çalışma gerçekleştireceğiz.’’

Hibya Haber Ajansı

Roma Tiyatrosu kapılarını başkentli öğrencilere açtı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!