G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Rızvanoğlu: “Tüm okullara öğrenciler için ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirilmeli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rızvanoğlu: “Tüm okullara öğrenciler için ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirilmeli” / Haberin Peşinde Urfa

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, okullara ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Suyun insanın gündelik fonksiyonlarını sürdürülebilmesi için çok temel ve vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Evrim Rızvanoğlu, okullara ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirilmesi gerektiğini dile getirerek tüm okullarda öğrenciler için içme suyu bulundurulması amacıyla bir kampanya başlattı. Rızvanoğlu, “Çocuklarımız evden götürdükleri su okul saatleri boyunca yeterli değil” dedi.

Milletvekili Rızvanoğlu kampanyaya dair ilk adımı Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduğu soru önergesi ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e sorarak attı. 

Soru önergesinin gerekçesinde düzenli su tüketmeyen çocukların fiziksel ve zihinsel gelişiminde sorunlar meydana geldiğine dikkat çeken Rızvanoğlu, 2008 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilk kez okullarda temiz içme suyu bulundurulması zorunluluğu getirildiğini, ancak 2014 tarihli yürürlükte olan yönetmelikte bu durumun “Okullarda içme suyu deposunun en az yılda bir kez temizlik ve bakımı yapılır.  İlgili kurumlarla iş birliği yapılarak depoların ilaçlama işlemleri, çocukların okulda bulunmadıkları zamanlar ile yarıyıl ve yaz tatili dönemlerinde yapılır.” şeklinde değiştirilerek okullarda içme suyu bulundurma zorunluğunun kaldırıldığını belirtti.

Rızvanoğlu, “Bakanlık eliyle velilerin bütçesine bir kalem ürün daha eklenmiş ve çocuklarımız kantinlerdeki pet şişe suları satın almaya mahkûm bırakılmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Maddi durumu olmayan öğrencilerin içme suyu ihtiyacı nasıl karşılanmaktadır?’

Rızvanoğlu, yanıtlanması istemiyle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

“Okullarda sürekli olarak sağlıklı ve yeterli miktarda içme ve kullanma suyunun bulundurulması zorunluluğunun kaldırılma gerekçesi nedir? 

Çocukların su içme alışkanlıklarını geliştirmek ve içme suyu tüketimini teşvik etmek için okullarda hangi önlemler alınmaktadır?

Su temini ve sağlıklı içme suyu kaynaklarının korunması için sürdürülebilir uygulamaların teşvik edilmesi için neler yapılmaktadır? 

Çocukların içme suyuna erişiminin sağlanması için hangi adımlar atılmaktadır? 

Sürekli olarak sağlıklı ve yeterli miktarda içme ve kullanma suyu bulunduran okul sayısı kaçtır? 

Çocukların okulda yeterli miktarda su içebilmeleri için okullarda su sebili veya arıtma su kullanımı gibi uygulamalara yer verilmekte midir? Yer verilmiyor ise, bu yönde bir çalışmanız mevcut mudur?

2021 yılında Edirne Valiliğinin bütün devlet okullarına arıtıcılı su sebilleri koyacağı basına yansımıştır. Söz konusu proje gerçekleşmiş midir? Edirne Valiliği toplam kaç okula su sebili yerleştirmiştir?

 Evinden su getiremeyen veya kantinden su alacak maddi durumu olmayan öğrencilerin içme suyu ihtiyacı nasıl karşılanmaktadır?

Su depolarının temizliği ve ilaçlanması düzenli olarak yapılmakta mıdır?

Su kaynaklarının korunması ve temiz içme suyunun sürdürülebilir bir şekilde sağlanması için yerel yönetimlerle iş birliği yapılmakta mıdır?”

Hibya Haber Ajansı

Rızvanoğlu: “Tüm okullara öğrenciler için ücretsiz içme suyu çeşmeleri yerleştirilmeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!