G-CV0ZL47F6D
USD32,49
EURO34,82
GBP40,66
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.438,39
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Rizelilerin yeni lezzeti: Ballı Börek! Yiyen hayran kalıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rizelilerin yeni lezzeti: Ballı Börek! Yiyen hayran kalıyor / Haberin Peşinde Urfa

Rize’de işletmeci Faruk Aloğlu börek ile balı birleştirdiği Ballı Börek lezzetiyle ilgi odağı oldu. Kendisine has lezzetleriyle bilinen Rize’de ortaya çıkan bu lezzet vatandaşları kendine hayran bıraktı.

Ballı böreğin tadına bakanların hayran kaldığını, bu nedenle talebin arttığını sözlerine ekleyen işletmeci Faruk Aloğlu “Yoğun bir talep var, duyan herkes geliyor. Yiyen kişiler zaten tekrardan geliyor ve ballı börek istiyor. Bazı müşterilerimiz arkadaşlarına da böyle bir tat olduğunu söylüyor. Bunun sonucunda işletmemize ballı börek için gelen kişiler oluyor. Müşterilerin talebi üzerine kıymalı, peynirli ve diğer böreklerimizin de ballı börek haline getirmeye başladık” ifadelerini kullandı. 

 
BALLI BÖREKTE KESTANE BALI KULLANIYORUZ

Genel olarak kilogram fiyatı 300 TL’yi bulan kestane balını böreklerin üzerinde kullandıklarını dile getiren Aloğlu “Bu böreği yaparken kestane balı kullanıyoruz. Yapay bal değil hakiki kestane balı kullanıyoruz. Biz bu tadımızı insanlara ikram ediyoruz. Normalde müşterilerimiz bir porsiyon yarım porsiyon yerken balı böreğe başladığımızdan beri porsiyon sayısın bir buçuk ikiye çıktı.  Müşterilerimiz kilo alacak ama yapacak bir şey yok. Tadı çok güzel olduğu için herkes bir buçuk porsiyon yiyor.  Normal bir şerbetli tatlı gibi de kesmiyor çünkü içinde glikoz gibi maddeler yok. Arılarımızın iki bin, üç bin rakımdan topladığı balardan yapıyoruz biz bu böreği. Bal kendi üretimimiz. Şeker hastası kişileri de bekleriz işletmemize, balımızın içinde glikoz olmadığından dolayı şekeri de yükseltmez” diye konuştu.  

ÇOK FARKLI BİR LEZZET

Yediği böreğin tadını beğendiğini, farklı bir lezzetin ortaya çıktığını dile getiren Abdi Elaltunbey isimli vatandaş “Gerçekten çok güzel olmuş, çok beğendim. Çok farklı bir lezzet olmuş. Normal bir börek gibi değil, börek tadı almıyorsun tam anlamıyla. Tatlı gibi de değil. İkisinin karışımı güzel bir şey çıkmış ortaya. Daha önce hiç yemedim, ilk defa Rize’de tattım böyle bir lezzeti” şeklinde konuştu. Erdi Ergün isimli bir başka vatandaş ise “Gerçekten güzel bir tat olmuş. Kestane balı ile börek güzel bir uyum sağlamış. Ben Karadenizliyim. ilk defa Rize’de yedim böyle bir tadı. Rize için güzel bir tat olmuş. Daha önce hiç yememiştim yeni bir deneyim oldu benim için” dedi.

KAYNAK: İHA

Rize, ballı börek, faruk aloğlu, YAŞAM Haberleri

Rizelilerin yeni lezzeti: Ballı Börek! Yiyen hayran kalıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!