G-CV0ZL47F6D
USD32,26
EURO34,71
GBP40,39
BIST10.336,50
GR. ALTIN2.401,59
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

“Rize çayı” THY’nin ikram menüsünde yer alacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Rize çayı” THY’nin ikram menüsünde yer alacak / Haberin Peşinde Urfa

RİZE – 03.06.2023 – HİBYA – Rize Valisi Kemal Çeber, Türk Hava Yolları’nın (THY) ikram menüsünde yer alan çayın “Rize Çayı” adıyla sunulacağını açıkladı.

Rize Valisi Kemal Çeber’in, Türk Hava Yolları’nın (THY) ikram menüsünde yer alan yurtiçi ve yurtdışı tüm uçuşlardaki çayın coğrafi işaretli 'Rize Çayı' adıyla sunulması için yürüttüğü görüşmeler neticelendi.

Vali Kemal Çeber, Rize’nin tanıtımı için çok önemli olan bu konu için THY’ye bulunduğu istekte; Rize olarak çayının ulusal ve uluslararası tanınırlığını çok önemsediklerini ve bunun için gayret ettiklerini ifade ederek, bu alanda ‘Rize Çayı’nın coğrafi işaretini aldıklarını hatırlattı.

Vali Kemal Çeber, THY'nin ikram menüsünde Rize’nin önemli geçim kaynağı, sosyal kültürel değeri ve coğrafi işaretli ürünü olan çayın ‘Rize Çayı’ olarak isimlendirilmesini arzu ettiklerini kaydetti. Bunun hem tanıtım çalışmalarına destek vereceğini hem de Türkiye’de çay üretiminin yüzde 72'sini teşkil eden, dünyada üzerine kar yağan tek çay olan, içinde hiçbir kimyasal kullanılmayan, kendisine has aroması bulunan Rize çayına anlam katacağını ifade etti.

Vali Çeber, çayın coğrafi işaret tesciline uygun olarak Rize Çayı adıyla sunulmasının hem bir doğrunun tespiti hem tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi hem de Rizelinin hakkının teslimi olacağını ve bunun tüm hemşehrilerini mutlu edeceğini belirtti.

Vali Çeber uzun süredir devam eden girişimlerinin olumlu neticelenmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek Rize çayı için çok önemli olan ve çaya seviye atlatan bu gelişmenin Rize'ye ve çay üreticilerine hayırlı olmasını diledi.

Hibya Haber Ajansı

“Rize çayı” THY’nin ikram menüsünde yer alacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!