G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,80
GBP40,70
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.399,94
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Kadıköy Belediyesi kendi elektriğini üreterek 2 milyon TL tasarruf etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadıköy Belediyesi kendi elektriğini üreterek 2 milyon TL tasarruf etti / Haberin Peşinde Urfa

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kadıköy Çevre Festivali, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda başladı.

Kadıköy Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Kadıköy Çevre Festivali, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda başladı.

Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirilen 6. Kadıköy Çevre Festivali’ne her yıl olduğu gibi bu yıl da doğaseverler yoğun ilgi gösteriyor. “Kentsel Dirençlilik: Doğaya Emek Ver” temasıyla düzenlenen festivalde; deprem ve iklim değişikliği kaynaklı doğal afetlerle mücadele konusunda atölyeler, paneller, söyleşiler, konserler, film gösterimleri ve tiyatrolar gibi birçok farklı etkinlik gerçekleştiriliyor. Hem çocuklar hem de yetişkinler için birbirinren renkli onlarca etkinliğe ev sahipliği yapan festivalin ikinci günü Kadıköy Afet Gönüllüleri için düzenlenen sertifika töreniyle başladı. Temel afet gönüllüsü eğitimlerini tamamlayan 60 kişi, sertifikalarını Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı’nın elinden aldı. 

Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Av. Şerdil Dara Odabaşı, ‘Kadıköy’ü geleceğe hazırlıyoruz’ parolasıyla yola çıktıklarını vurgulayarak, “Kadıköy Belediyesi olarak çevrenin korunması için gösterdiğimiz çabalarımız konusunda mütevazı olamayacağım. Atıksız yaşam hareketi başta olmak üzere, ekolojik planlama ve mimari süreçler ile her türlü atığın ayrı toplanması, iklim değişikliği etkilerini en aza indirmek için su ve enerji verimliliği çalışmalarımızla ülke ölçeğinde lider olduğumuzu büyük bir gururla belirtmek isterim. Dünya çapında 8 binden fazla şehir ve kurumun iklim değişikliği stratejilerini paylaştığı platform olan CDP’nin 2022 anketine Türkiye’den katılan şehirler içinde, A Listesi’nde yer almaya hak kazanan ilk ve tek şehir olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

Kadıköy Belediyesi olarak çevrenin korunması ve afetlerle mücadele konusunda yaptıkları çalışmaları anlatan Odabaşı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin çatısına kurulan güneş enerji santralinden üretilen enerji sayesinde 2 milyon Türk lirası tasarruf sağladıklarını açıkladı. Odabaşı, Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi’nin yanında bulunan otopark alanın üzerine de güneş enerjisi panelleri kurmayı planladıklarını söyledi. Odabaşı, “Kadıköy Belediyesi Evlendirme Dairesi çatısına kurduğumuz Güneş Enerji Santralimiz ile 1,5 yılda 266 megawatt elektrik üreterek, yaklaşık 2 milyon Türk lirası tasarruf ettik. Şu anda çalışmaları devam eden, evlendirme dairesi ile belediye binası arasındaki otoparkın üzerine kuracağımız güneş enerjisi santraliyle bu tasarrufumuzu daha da arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda burası otopark da olarak kullanılmaya devam edecek” dedi. 

Gelecekteki en önemli sorunlardan biri haline gelecek kuraklık ve susuzlukla mücadele için de önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Odabaşı, “Hizmet birimlerimizde gerçekleştirdiğimiz yağmur suyu toplama sistemi çalışmalarımız ile 2 yılda toplam bin altı yüz ton yağmur suyunu kullanarak içme suyundan tasarruf sağladık” dedi. Kadıköy Belediye Meclisi, 2021 yılında Kadıköy’de inşa edilecek binalarda ‘yağmur suyu ve gri su toplama tankı’ yapılması yönünde karar almıştı. 

“İstanbul’da olası afetlere hazırlık amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla da birçok belediye ve kamu kurumuna öncülük ediyoruz” diyen Odabaşı, Kadıköy Belediyesi’nin afetlerle mücadele konusunda yaptığı çalışmaları da şu sözlerle anlattı:

“Türkiye’de bir ilk olan ve 2000 yılından beri hizmet veren Beton-Zemin Laboratuarımızda sağlıklı binalar için gereken bütün denetimleri Kadıköy Belediyesi olarak bizzat yapıyoruz. Kadıköy Belediyesi’nin 23 yıldır verdiği bu hizmet, maalesef, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından bütün belediyelerde zorunlu hale geldi. Açıldığı günden bugüne yaklaşık 12 bin kişiye eğitim verilen; Kadıköy Belediyesi Afet Eğitim ve Bilinçlendirme Parkımızda da afet öncesi, esnası ve sonrasında yapmamız gerekenleri öğrenirken, komşularımızın ve özellikle öğrenci kardeşlerimizin afetler konusunda bilinçlendirilmelerini sağlıyoruz. ‘Kadıköy Afet Gönüllüsü Projesi’ni de hayata geçirdik. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 2 bin 300 kişi Kadıköy Afet Gönüllüsü olmak üzere başvuru yaptı. Mayıs 2023 itibari ile 40 saatlik Kadıköy Afet Gönüllüsü Eğitimlerini tamamlayan ve birazdan kendilerine sertifikalarını teslim edeceğim 60 kişi ‘Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı Destek Gönüllüsü’ olmaya hak kazandı.”

Hibya Haber Ajansı

Kadıköy Belediyesi kendi elektriğini üreterek 2 milyon TL tasarruf etti

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!