G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Prof. Dr. Ertekin: “Teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesi esastır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Prof. Dr. Ertekin: “Teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesi esastır” / Haberin Peşinde Urfa

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, üniversite tercihlerini sağlık bilimlerinden yana kullanacaklar için bölümün avantajları hakkında açıklamalarda bulundu.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin tıp ve sağlık alanında çalışmayı düşünen kişilerde hoşgörü, iyi iletişim, insan sevgisi, analitik düşünebilme, ekip çalışmasına yatkınlık, fedakarlık ve özveri sahibi olmak gibi özelliklerin bulunmasının beklendiğine dikkat çekti. Ertekin, sağlık gibi uygulamalı bilimlerin olmazsa olmaz olduğu bir meslek grubunda, edinilen teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesinin esas olduğuna vurgu yaptı.

“Bilimsel araştırma ve projeleri destekleyerek çalışmaları teşvik ediyoruz”

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, üniversitenin temel amaçlarından birinin ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin veya eğitim süreçlerinde lisans programlarına geçen öğrencilerin alınan derslerin olabildiğince lisans programındaki derslerle uyumlandırılması olduğunu belirtti. Dekan Ertekin, ön lisans ve lisans programlarının ders farklılıklarına özen gösterildiğini ve ihtiyaç duyulan alanlarda ön lisans programlarına da lisans programlarında ders vermekte olan öğretim üyelerinin destek sağladığını vurguladı.

Bilimsel araştırma ve projeleri desteklemeyi önem verdikleri diğer bir konu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, hem lisans hem de ön lisans programlarında araştırma yapmaya ilgi duyan adaylara yönelik çok bol ve yeterli olanaklar sağlandığını açıkladı. Üsküdar Üniversitesi'nin öğrencilerini bilimsel çalışmalara teşvik ederek akademik ve bilimsel gelişimlerini desteklediği bilgisini paylaştı.

Öğretim görevlilerinin donanımları ve sayı yeterliliği açısından Üsküdar Üniversitesinden mezun olmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Bu ayrıcalığın farkındayız ve geri bildirimler de bu bilgiyi destekliyor. Sağlık Bilimleri Fakültesindeki birçok bölümde tıp fakültesi öğretim görevlerinin verdiği destekler de fakültemize ek katkılar sağlıyor. Ayrıca fakültemizde odyoloji, dil ve konuşma terapisi, fizik tedavi-rehabilitasyon, çocuk gelişimi bölümleri gibi birbiriyle ilgili bölümlerin olması, öğrencilerimize multidisipliner yaklaşım ve eğitim konusunda değerli katkılar sağlıyor” dedi.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, ön lisans programında eğitim alan öğrencilerin, lisans programlarına geçerek daha ileri düzeyde eğitim alma şansına sahip olduklarını söyledi. Aynı şekilde, lisans programında eğitim alan öğrencilerin de yüksek lisans ve doktora programlarına devam ederek uzmanlık sahibi olabilme imkanlarının olduğuna dikkat çekti. Bu uzmanlık programlarının sağlık sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir fırsat sunduğunu belirtti.

Kişiliğe ve beklentilere uygun meslek sahibi olabilmek, en büyük şanslardan biri

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, tıp ve sağlık alanında çalışmayı düşünen kişilerde hoşgörü, iyi iletişim, insan sevgisi, analitik düşünebilme, ekip çalışmasına yatkınlık, fedakarlık ve özveri sahibi olmak gibi özelliklerin bulunması beklendiğini dile getirerek, bu özelliklere yeterince sahip olunmadığında, çalışılan işte mutsuzluk, iş veriminde azalma, kendini, işini ve yaşamını sorgulama sürecinin başlayacağına dikkat çekti.

Bu sürecin ardından da sorunların baş göstereceğinin belirten Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, “Kişiliğine ve beklentilerine uygun bir meslek sahibi olabilmek, yaşamdaki en büyük şanslardan birisidir” ifadesini kullandı.

Dijitalleşme ve yapay zekanın yaşamımızın her alanında yer aldığına ve işlerimizi kolaylaştırdığına değinen Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin “Ancak gelecekte otonom çalışan yapay zeka sistemlerinin yaşamımızda olumlu veya olumsuz ne tür değişikliklere yol açacağını göreceğiz.” dedi.

Prof. Dr. Arif Aktuğ Ertekin, NPİSTANBUL Hastanesi ve Tıp Merkezlerinin üniversitenin ortağı olduğunu ve bu kurumlarla bünyelerindeki laboratuvarlarda öğrencilere yeterli destek ve çalışma imkanları sunduklarını kaydetti.

Emek vererek belirli bir başarı elde eden tüm öğrencilere ve onlara destek olan ebeveynlere teşekkür eden Dekan, öğrencilerin istedikleri mesleği seçmeleri ve eğitimlerinde başarılı olmaları temennisinde bulundu. Ayrıca, bekledikleri başarıyı elde edemeyen adaylara da çalışmaya devam etmelerini önererek, kendileri için uygun mesleği seçmede başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Prof. Dr. Ertekin: “Teorik bilgilerin uygulama eğitimleri ile bütünleştirilmesi esastır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!