G-CV0ZL47F6D
USD32,33
EURO34,84
GBP40,67
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.391,38
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

POMEM 28. dönem başvurusu ne zaman? Polis olma şartları, maaşı ve tüm merak edilenler…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

POMEM 28. dönem başvurusu ne zaman? Polis olma şartları, maaşı ve tüm merak edilenler… / Haberin Peşinde Urfa

Polis adayları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı’nın başvuru süreci için gözler İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamaya çevrildi. Sıradaki polis alımları 28. Dönem POMEM sürecinde yapılacak. Peki POMEM polis alımı ne zaman yapılacak?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Polis Akademisi Başkanlığına 28. dönem kapsamında (POMEM) polis alımı yapılacak. Uzun süredir beklenen alımlar hakkında araştırma yapan adaylar ‘’28. dönem POMEM başvuruları ne zaman’ sorusuna yanıt arıyor. İşte son gelişmeler…

POLİS NASIL OLUNUR?

Polis olmak isteyen kişilerin bir takım şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Polis olmak için yazılı, sözlü ve fiziksel olmak üzere üç farklı sınava girilmesi gerekmektedir. Polislik sınavına girmek için ise en az lise mezunu olunması gerekir.

Üniversite sınavından belirlenen barajı geçmek de polis olmak için gerekli bir şart olarak ifade edilebilir. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından her sene açıklanan tarih aralığında sınavlara başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru esnasında istenilen evrakların ise eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekmektedir.

28. DÖNEM POMEM BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yayınlanan kılavuz bilgisi ile adaylar alım sürecinde sözlü, yazılı mülakat sınavı ve fiziki parkur sınavlarından başarılı oldukları takdirde müracaat işlemlerini tamamlayacaklar. 28. dönem POMEM başvurularının yeni yılın ilk ayı içerisinde yayınlanması öngörülüyor.

2021 POLİS MAAŞI NE KADAR?

Güncel polis memurunun maaşı 7.431 TL’dir. Son enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından 2022 polis maaşları da belli olacak.

POLİS OLMAK İÇİN İZLENMESİ GEREKEN YOL

Ülkemizde polislik eğitimi veren üç farklı okul bulunmaktadır. POMEM (Polis Mesleki Eğitim Merkezi), PAEM (Polis Amirleri Eğitim Merkezi) ve PMYO (Polis Meslek Yüksek Okulu) olarak ifade edilebilir. Her okulun öğrenci almak için kendi belirlediği bir takım kriterler bulunmaktadır. Polis olmak isteyen kişilerin eğitimi en az lise düzeyinde olmalıdır. Lise mezunlarının PMYO giriş sınavlarına girmeye hak kazandıklarını söylemek mümkündür.

Üniversite mezunu olan kişilerin polis olmaları için ise KPSS şartı bulunduğunu söylemek mümkündür. Üniversite mezunu olan kişilerin POMEM ve PAEM sınavlarına girişleri de mümkün olmaktadır. Okuduğunuz bölümlerin polislik seçiminde bir fark oluşturmadığını söylemek de mümkündür. Polis olmak isteyen kişilerin kilolarının ve boylarının 18-27 orantısına sahip olması gerektiği de söylenebilir.

polis olma şartları, Polis Akademisi Başkanlığı, nasıl polis olunur, 2022 polis maaşı, pomem başvurusu ne zaman, 28. dönem pomem başvuru, MEMUR Haberleri

POMEM 28. dönem başvurusu ne zaman? Polis olma şartları, maaşı ve tüm merak edilenler…

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!