G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Piyasadan haberler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasadan haberler / Haberin Peşinde Urfa

BNTAS… ‘’SPK’nın Özel Durumlar Tebliği’nin (II-15.1) 23.maddesinin 7.fıkrası gereği bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamadır.

BNTAS… ‘’SPK’nın Özel Durumlar Tebliği’nin (II-15.1) 23.maddesinin 7.fıkrası gereği bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamadır. Şirketimizin 16.07.2020 Tarih ve 2020/020 nolu yönetim kurulu kararına istinaden; sürdürülebilir büyümesinin devamı, ambalaj sektörü içinde ki artan pazar payının sürdürülebilmesi, yeni istihdam sahalarının açılması, ülkemiz ekonomisinin büyüme hedefleri doğrultusunda Bantaş’ı geleceğe taşıyacak 2020-2025 vizyonu doğrultusunda yatırımların planlanması veya gerçekleştirilmesi düşüncesiyle; Üretim kapasitesinin artırılması amacıyla gerekli altyapı ve inşaat faaliyetlerinin yapılması yanında yeni bir lak hattı alınarak baskı kapasitesinin artırılması, kutu tesislerinde tam otomatik kapak hattı ve eklerinin alınması, baskı maliyetlerimizin azaltılması amacı ile kendi kesim hattımızın kurulması, üretim yerleri çeşitlendirme konusunda fizibilite çalışmalarının yapılması, ürün çeşitlendirme konularında üretim ve pazar olanaklarının araştırılması, projelendirilmesi; İlgili yatırımlar için gerekli finansmanın karşılanması amacı ile şirketin mevcut özkaynakları yanında alternatif finansal kaynakların araştırılması ve Yönetim Kurulunun onayına sunulması. Yatırımlar ile ilgili özellikle yerli firmaların ağırlıkta olmasına önem verilerek yerli ve yurt dışı firmalardan teklif alınması, alınan teklifler ve görüşmelerin verdiği bilgiler çerçevesinde yönetim usullerine göre, Yönetim Kurulu’na bilgi vermek şartıyla sonuca erdirilmesi; bu konular ile ilgili resmi ve özel kurumlarda her türlü çalışma, müracaat ve işlemlere başlanılması ve Yönetim Kurulu’na bilgi verilmek şartıyla sonuçlandırılması için Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Adnan ERDAN’a yetki verilmesine karar verilmişti; Bu kapsamda yapılan çalışmalar; 29.06.2022 tarihli bildirimimizden sonra ki gelişmeler; Yatırım hedeflerimiz doğrultusunda Şirketimiz; Ofset Tesislerimize sınır Balıkesir İli Bandırma İlçesi 600 Evler Mahallesi 2484 ada 11 parselde kayıtlı olan kamu arazisinin satışına ilişkin olarak 15.06.2022 tarihinde düzenlenen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toki Ortak Kuruluşu olan Emlak Yatırım Hizmetleri A.Ş. ihalesinde şirketimizce alınmış olan arazinin yatırımlarımızda kullanılması hedefi doğrultusunda imara uygun ve yatırım yapılabilir duruma getirilmesi için gerekli izinlerinin alınması çalışmaları başlamıştır. 05.04.2022 tarihli özel durum açıklaması ile de bildirildiği üzere 720 Kwp güce sahip Güneş Enerji santrali montajımız tamamlanmış olup devreye alınmıştır. Yatırımlarla büyüyen üretim kapasitelerimiz doğrultusunda açtığımız yeni istihdam olanakları nedeniyle genişleyen idari kadro için mevcut yapı içinde ek bir ofis alanı inşasında çalışmalar devam etmektedir. Yatırım programımıza ekonomik konjonktür doğrultusunda devam edilmektedir.’’

KONTR… ‘’05.05.2022 tarihli açıklamamızda; Dünya Bankası finansmanlı, Ulusal Elektrik İletim Şirketi (SONATREL) tarafından düzenlenen, Kamerun’daki “Projet de Remise à niveau des Réseaux de Transport d’Electricité et de Réforme du Secteur (PRRTERS) / Dossier No : 006/AOI/SONATREL/PRRTERS/SPM/CSPM/2020, Elektrik İletim Şebekelerinin İyileştirilmesi ve Sektör Reformu Projesi” ihalesi kapsamındaki, YG Hatları ve Trafo Merkezlerinin Tasarım-Tedarik-Montaj İşlerinin,”Lot 2: Kamerun, Garoua ve Maroua 225 kV Yüksek Gerilim Trafo Merkezleri temini, montajı ve devreye alınması” kısmı için vermiş olduğumuz teklifin en başarılı teklif olduğunun tarafımıza bildirildiği ve sözleşme imzalanma aşamasına geçildiği bilgisini paylaşmıştık. Söz konusu ihale kapsamındaki sözleşme toplam 18.592.735 Euro bedel üzerinden bugün imzalanmıştır.’’

KORDS…Şirketin bugün yapılan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda görüşüldüğü üzere, Kordsa Türkiye İzmit Fabrikası’nda; 1. Yüksek performans lastiklerinde kullanılan tekkorda olan global talebin artmasına cevap verebilmek üzere 7 milyon Amerika Doları tutarında tekkord üretim hattı yatırımı yapılmasına; 2. İnşaat güçlendirme sektöründeki büyüme stratejilerimize paralel olarak, yurtiçi büyümeyi devam ettirmek ve ihracat pazarlarımızdaki fırsatları değerlendirebilmek amacıyla 5 milyon Amerikan Doları tutarında mevcut hatta ilave hat olarak Polipropilen Monofilament Fiber Donatı (Kratos PP) üretim hattı yatırımı yapılmasına karar verilmiştir. Kordsa Türkiye’nin İzmit tesislerinde yapılacak bu yatırımların 2024 yılının ilk çeyreğinde devreye alınması planlanmaktadır.

KCHOL… Kısmi Bölünme İşlemine İlişkin Olağanüstü Genel Kurul Kararının Tescili; Şirketin 25 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.

KFEIN… Şirket elektronik komponent konusunda uluslararası alanda faaliyet gösteren bir firmadan “e-ticaret platformu geliştirme projesi” almıştır. Proje sözleşmesi 26.08.2022 tarihinde imzalanmış olup, projesi süresi 3 yıl ve toplam hizmet bedeli 15.000.000 TL’dir.

CCOLA… Fitch Coca-Cola İçecek’in (CCI) Ulusal Kredi notunu en yüksek derece olan “AAA (tur)”, görünümünü ise “Durağan” olarak belirledi. Fitch, CCI’ın ulusal kredi notunun CCI’ın güçlü kredi profili, ana pazarlarındaki lider konumu, alkolsüz içecek sektörünün dayanıklı yapısı ve şirketin güçlü sermaye yapısı ile desteklendiğini belirtti. Fitch ayrıca, CCI’ın “BBB-” Yabancı ve Yerli Para Cinsinden Uzun Vadeli Temerrüt Derecelendirmesi notu ile Türkiye’de kredi derecelendirmesi yaptığı şirketler arasında en yüksek seviyede kredi notuna sahip olan şirket olduğunun altını çizdi.

VBTYZ… Şirketin 21.12.2021 tarihli yönetim kurulu kararı ile Datamind Bilişim A.Ş.’nin (eski ünvanı ile PD Anadolu Araştırma Danışmanlık Eğitim ve Bilişim Hizmetleri Ticaret A.Ş. ) paylarının bir kısmının satın alınması için 18.04.2022 tarihinde imzalanan hisse satın alma sözleşmesi (Datamind Bilişim A.Ş.’nin % 51,2 oranındaki payları ) karşılıklı anlaşma sağlanarak feshedilmiştir. Anlaşma kapsamında peşin ödenen 12.000.000 TL ( Sermaye artışı ile verilen 4.000.000 TL , Hisse alımı için verilen ilk taksit tutarı olan 8.000.000 TL ) geri alınmıştır.

EKGYO… İstanbul Avcılar Firuzköy 1. Etap 1. Kısım Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi’nin sözleşmesi, Yüklenici Dağ Mim. ve Müh. Yapı Gay. Tic. San. A.Ş. ile 26.08.2022 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme değerleri aşağıdaki gibidir; Arsa Satışı Karşılığı Satış Toplam Geliri (ASKSTG) : 5.115.000.000 TL Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Gelir Oranı : %35,00 Arsa Satışı Karşılığı Şirket Payı Toplam Geliri (ASKŞPTG) : 1.790.250.000 TL

EKGYO… Şirket projelerinden “İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi” kapsamında 1791 Ada 4 Parselde yer alan 52 adet konut ve 59 adet ticari üniteden oluşan toplam 111 adet bağımsız bölüme ait Yapı Ruhsatları 24.08.2022 tarihinde alınmıştır.

TSPOR… Profesyonel futbolcu Jean-Philippe Gbamin ile 1 (Bir) yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya; 2022-2023 futbol sezonu için 1.500.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.

Kaynak A1 Capital
Hibya Haber Ajansı

Piyasadan haberler

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!