G-CV0ZL47F6D
USD32,36
EURO34,75
GBP40,61
BIST10.208,65
GR. ALTIN2.395,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Pazarın zam şampiyonu incir: Kilosu 20 TL

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pazarın zam şampiyonu incir: Kilosu 20 TL / Haberin Peşinde Urfa

Semt pazarlarında daha önceki dönemde 10 TL’ye satılan incir bu sene 20 TL’ye satılıyor. Pazar esnafı vatandaşın pahalılıktan şikâyet ettiğini söylüyor.

Kayseri’de semt pazarlarında satışa sunulan incirin fiyatı cep yakıyor. Pazarda bu hafta en çok zamlanan ürünün incir olduğunu söyleyen pazarcı Bülent Çukurçam, “Bu hafta zam şampiyonu incir 20 TL’ye satıyoruz” dedi.

Pazarcı esnafı incirin fiyatının yüksek olduğunu söyleyerek, vatandaşların incire çok nadir talep gösterdikleri dile getiriyor. Pazarda fiyatların gayet normal olduğunu ancak bu hafta sadece incirin zamlı satıldığını ifade eden pazarcı Olcay Yıldırım, “Pazarlarımızda fiyatlar gayet normal. Ancak vatandaşın alım gücü olmadığı için pahalı oluyor” dedi.

ÜRETİM AZALINCA FİYATLAR ARTTI

Yıldırım, hem incir hem de diğer meyve fiyatlarındaki artışın nedeninin üretimin bu yıl az olmasına bağladı. “Bu yıl incir az olduğu için fiyatı doğal olarak yükseldi” diyen Yıldırım, “Az yetiştiği için, ihracata gittiği için ve iç piyasaya az kaldığı için yüksek geliyor. Üretim olmadığı için meyve kıymetli oldu. Şeftali hala 10 TL’ye satılıyor. Üzümün fiyatı uygun 4-5 TL’ye satılıyor. Bu şekilde olamayan ürün kıymetli oluyor” diye konuştu.

MÜŞTERİ PAHALILIKTAN ŞİKÂYETÇİ

Pazarcı Bülent Çukurçam da semt pazarlarında satılan diğer meyve fiyatlarına ilişkin şunları söyledi: “Mandalina yeni çıktı 5 TL, elma, erik, üzüm 5 TL, armut, şeftali 7.5 TL’ye satıyoruz. Bu hafta zam şampiyonu incir 20 TL’ye satıyoruz. Müşterilerimiz fiyata yüksek diyorlar ama bir manava ya da markete göre ürünlerimiz uygun. Markette şeftali 18 TL’ye kadar şeftali var. Pazarda en kaliteli şeftali 10 TL’ye satıyoruz.” (.)

Pazarın zam şampiyonu incir: Kilosu 20 TL

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!