G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Paynet, ODYA teknoloji ile daha güvenli ve yönetilebilir bir altyapıya kavuştu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paynet, ODYA teknoloji ile daha güvenli ve yönetilebilir bir altyapıya kavuştu / Haberin Peşinde Urfa

Türkiye’nin öncü fintek şirketi Paynet, bilişim teknolojileri altyapısındaki güvenlik ve konfigürasyon değişikliklerinin takibi konusunda, yönetilebilir iş süreçleri için BT çözümleri geliştiren ODYA Teknoloji ile işbirliğine imza attı.

B2B tahsilatları ve alt bayi süreçleri için sunduğu uçtan uca ödeme çözümleri ile sektörün en önemli finansal teknoloji şirketi olarak öne çıkan Paynet, güvenliği artıran altyapı izleme çözümleri ile BT iş süreçlerinde önemli adımlar atıyor. 2023 yılı itibarıyla yaklaşık 32 bin üye işyerine hizmet veren yenilikçi fintek şirketi, sürekli büyüyen müşteri ağına yüksek katma değerli ürünleri tek bir platformda sunmak ve onların tüm dijital finansal süreçlerini otomatize etmek istiyor. Paynet bu bağlamda, yönetilebilir iş süreçleri için BT çözümleri geliştiren ODYA teknoloji ile bir sistem yapılandırma projesi hayata geçirdi. 

Projenin tüm aşamalarında güvenlik en üst noktada yer aldı

ODYA Teknoloji’nin, sistemine entegre ettiği çözümleri sayesinde Paynet, tüm sistem konfigürasyonlarını, network cihazları konfigürasyonlarını ve sanal plan konfigürasyonlarını yönetebilir noktaya geldi. Proje için konumlandırılan tüm ürünlerde BT altyapı güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması en üst noktada tutuldu. 

Bu çalışma için bilişim teknolojileri altyapısındaki güvenlik ve konfigürasyon değişikliklerinin takip edilmesi, değişikliklerin kimler tarafından yapıldığının anlaşılması ve de bunlarla alakalı uyarıların oluşturulması gibi taleplerle ODYA teknoloji ile yollarının birleştiğini ifade eden Paynet CTO’su Gökhan Öztorun, temel ihtiyaçların çıkış noktasını şöyle değerlendirdi: “Paynet için güvenlik çok önemli. Bu yüzden tüm ekosistemimizde bulunan sunucular, network cihazları ve sanal makinelerin üzerinde yapılan tüm değişiklikleri takip etmek, yönetmek ve yedeklerini almak, olası aksi bir durumda tekrar konfigürasyon yedeklemelerine dönmek için ODYA ile beraber bir Sistem Konfigürasyon projesine başladık.”

“Tüm network cihazlarının konfigürasyon yönetimi, yedeklenmesi ve takibini sağladık”

ODYA Teknoloji Genel Müdürü Ali Yazıcı, “ODYA Teknoloji olarak müşterilerimizin hizmet kalitesinin takibini sağlayan çözümler üretiyoruz. SolarWinds’in uzun yıllardır Elit Partnerliğini üstleniyoruz. Gerek ülkemizde gerek yakın coğrafyada ürünlerin hem kurulum uyarlama hem destek hizmetlerini sunuyoruz. Paynet ile gerçekleştirdiğimiz proje ile şirketin network cihazlarının konfigürasyon yönetimi, yedeklenmesi ve takibini sağladık. Şu an Paynet'te tüm network cihazlarının yedeklenmesi ve değişiklik yönetimi SCM projesi üzerinden takip ediliyor. Buradaki hem NCM hem WMan ürünleri üzerinden yapılan tüm değişiklikler anlık olarak Jira sistemine aktarılıyor. Burada yapılacak tüm değişiklikleri tüm ekip görebiliyor ve takip edebiliyor” dedi.

“En büyük kazanımlarımız; iş yükümüzün ve stres faktörünün ortadan kalkması oldu”

Gökhan Öztorun ise proje ile Paynet olarak kazanımları şöyle ifade etti: “Sistem ve network ekosistemi büyük bir ekosistem. Paynet BT çalışan sayımız da bir hayli fazla, dolayısıyla bu ekosistem içerisinde kimin hangi değişikliği neden yaptığı ve bunun için onay mekanizması çalıştırılmış mı bunları takip etmemiz, yönetmemiz gerekiyordu. ODYA ile beraber bizim de Paynet içerisinde kullandığımız Jira Issue Tracking sistemi ile entegrasyonunu yaptık. Bu proje ile en büyük kazanımımız hem iş yükümüzün çok azalması hem de yapılan herhangi bir değişiklik sonrasında yaşadığımızın stres faktörünün ortadan kalkması oldu. Çünkü bu projeyle beraber istediğimiz noktaya istediğimiz konfigürasyona dönebilme lüksüne kavuştuk. Bu sayede daha güvenli daha yönetilebilir bir ekosisteme sahip olduk.”

Hibya Haber Ajansı

Paynet, ODYA teknoloji ile daha güvenli ve yönetilebilir bir altyapıya kavuştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!