G-CV0ZL47F6D
USD32,46
EURO34,77
GBP40,65
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.440,61
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Pandemide teknoloji evlilikleri arttı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemide teknoloji evlilikleri arttı / Haberin Peşinde Urfa

Corona virüsü salgını ile teknoloji kullanımının artması, sektörde hareketliliği hızlandırdı. Çok sayıda birleşme ve satın alma aktivitesi gerçekleşti. 

Küresel salgınla hayatımızdaki yeri ve önemi artan dijital platformlar yükselişte. Yoğun talep, teknoloji şirketlerine yatırımcı ilgisini de ciddi anlamda artırıyor. KPMG Türkiye Birleşme ve Satın Alma Danışmanlığı Lideri Gökhan Kaçmaz, dünyada dikkat çekici rakamlara ulaşan bu trendin Türkiye’ye de yansıdığını söyledi.

Gökhan Kaçmaz, “Pandemiyle birlikte Türkiye’deki teknoloji şirketleri yüksek değerlemelerle birçok işleme konu oldu. 2020’de Türkiye’deki birleşme ve satın alma aktivitesinde hem değer hem adet olarak en büyük payı teknoloji şirketleri alacak” dedi

Pandemi, teknoloji şirketlerini güçlendiriyor. Uzaktan çalışan, evlerinden daha çok zaman geçiren insanlar günlük rutinlerinin büyük kısmını mobil uygulamalar ya da dijital platformlar üzerinden çözmeye yönelince bu hizmetleri sunan teknoloji şirketleri yatırımcıların radarına girdi.

TALEP FAZLA

Pandemi nedeniyle mobil ve dijital platformların hayatımızdaki yerinin artığını belirten Kaçmaz, şöyle konuştu:

“Bu etkiyi pek çok alanda görüyoruz. Örneğin klasik perakende şirketlerinin online penetrasyon oranları 5 yıl sonraki hedeflerine sadece birkaç ayda ulaştı. Mobil cihazlar veya dijital platformlar üzerinden oynanan oyunlara talep hiç olmadığı kadar arttı. İnsanlar bankaya gitmek yerine dijital platformlar üzerinden bankacılık işlemlerini daha fazla yapmaya başladı. Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Artan taleple teknoloji şirketlerine yatırımcı ilgisi de ciddi anlamda yükseldi.”

YÜKSEK DEĞERLEME

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de benzer bir trend yaşandığını vurgulayan Kaçmaz, “Son yıllarda teknoloji tarafındaki birleşme ve şirket satın alma işlemleri artıyordu ama adet açısından artış değerlemelere pek yansımamıştı. 2020 yılında pandemiyle birlikte ülkemizdeki teknoloji şirketlerinin yüksek değerlemelerle birçok işleme konu olduğunu gördük” dedi.

MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMALAR

Teknolojide yüksek değerli örnek işlemleri olduğunu söyleyen Gökhan Kaçmaz, “Oyun alanında Peak Games ve Rollic Games’in Amerikalı Zynga tarafından 1.8 milyar dolar ve 168 milyon dolar ile satın alınması öne çıkan işlemler oldu.  Finansal teknoloji tarafında Payguru’nun Ortadoğu ve Afrika bölgesinin en büyük mobil ödeme şirketlerinden biri olan Tpay’e satışı yine ön plana çıkan işlemlerden oldu. Ek olarak sağlık ve biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren görme engellilere yönelik akıllı baston üreticisi WeWALK, 3 boyutlu dijital vücut tarama gişimi Digime3D, kadın sağlığı takip ve analizi uygulaması PepApp’a yatırımlar dikkat çekiyor” dedi

Pandemide teknoloji evlilikleri arttı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!