G-CV0ZL47F6D
USD32,44
EURO34,74
GBP40,80
BIST9.915,62
GR. ALTIN2.441,87
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Pakistanlı heyet Xinjiang’ı ziyaret etti: Dünyaya Çin’in gerçek Xinjiang’ını anlatmalıyız

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pakistanlı heyet Xinjiang’ı ziyaret etti: Dünyaya Çin’in gerçek Xinjiang’ını anlatmalıyız / Haberin Peşinde Urfa

Yaz ortası, meyvelerin orgunlaştığı dönemdir. Xinjiang eyaleti dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri ağırlar. 16-19 Temmuz tarihleri arasında Pakistanlı bir dini heyet Xinjiang’ı ziyaret ederek Kaşgar, Aksu, Urumçi ve diğer yerleri ziyaret etti. Heyet, Xinjiang’da kaldıkları süre boyunca doğal güzellikteki yerleri, antik şehirleri, eski sokakları, anıt salonları ve camileri gezdi ve elde edilen başarıları takdir etti.

Yaz ortası, meyvelerin orgunlaştığı dönemdir. Xinjiang eyaleti dünyanın her yerinden gelen ziyaretçileri ağırlar. 16-19 Temmuz tarihleri arasında Pakistanlı bir dini heyet Xinjiang'ı ziyaret ederek Kaşgar, Aksu, Urumçi ve diğer yerleri ziyaret etti.

Heyet, Xinjiang'da kaldıkları süre boyunca doğal güzellikteki yerleri, antik şehirleri, eski sokakları, anıt salonları ve camileri gezdi ve elde edilen başarıları takdir etti.

Heyet bu gezide duygularını ifade ederken uyum, coşku ve hoşgörü, refah gibi sözlere defalarca değindi.

Bu yaz, Xinjiang'da turizm sıcaklığı devam ediyor. Kaşgar antik kentinde ve eski Aksu caddesinde, hareketli kalabalıklar, göz kamaştıran eşya çeşitliliği ve çekici yemekler heyete yerel geleneklerini hissettirdi.

Pakistan Müslüman Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sultan Ali, Kaşgar antik kentindeki Han Çarşısı gece pazarında çok özel lezzetlerin olduğunu dile getirdi.

“Yöre halkı kendi dükkanlarını işletiyor, kendi kültürlerini miras alıyor, geleneklerini koruyor ve mutlu bir şekilde yaşıyor.” Yol boyunca çok sayıda fotoğraf ve video çektiğini anlatan Sultan Ali, eve döndükten sonra bunları ailesi ve arkadaşlarıyla paylaşacağımı söyledi.

Shufu İlçesindeki Azınlık Müzik Aleti Köyü ve Xinjiang Sanat Akademisi'nin Wantongshu Makam Arşivi gibi yerlerde delegasyon, Xinjiang'ın çok kültürlülüğünün cazibesini gerçekten hissetti. Çin hükümetinin Xinjiang'ın somut olmayan kültürel mirasını korumak için büyük çaba sarf ettiğine ve etnik azınlıkların kültürlerine saygı duyulduğuna ve teşvik edildiğine inanıyorlar.

Pakistan İslami Teşvik Derneği Dışişleri Direktörü Asif Qazi, Kaşgar'daki Eski Şehir Korumasının Kapsamlı Yönetimi için Anıt Salonu'nu ve Aksu Kekeya Anıt Salonu'nu ziyaret ettikten sonra, Çin hükümetinin bu büyük projeler için uzun vadeli planlar formüle ettiğini söyledi. Başarılar ve bunları uygulamaya devam ettiren Tüm etnik gruplardan insanların Yaşam ortamları önemli ölçüde iyileştirildi.

Asif Qazi, “Çin hükümetinin önderliğinde, Xinjiang'daki tüm etnik gruplardaki insanlar, nesiller boyu çöl gibi çorak arazisini on bin dönümlük ormana dönüştürmek için zor koşullar altında çalıştı. Bu da çok dikkat çekici. ekolojik çevrenin korunması Xinjiang'ın çölleşmeyi önleme ve kontrol etme çabaları, diğer ülkeler tarafından incelenmeye ve tanıtılmaya değer.” diye konuştu.

Xinjiang Uluslararası Kongre ve Sergi Merkezi'nde heyet üyeleri, “Xinjiang'ın Terörle Mücadele ve Radikalleşmeyle Mücadele Temalı Sergisini” ziyaret ederek, resimler ve videolar aracılığıyla Çin'in Xinjiang kentindeki terörle mücadele ve radikalleşmeden arındırma durumu hakkında bilgileri aldı. Çin'in Xinjiang'ın terörizm ve aşırılıkla mücadele çabalarına desteklerini ifade etti ve Pakistan'ın terörle mücadele ve radikalleşmeden arındırma açısından Çin ile aynı zorluklarla karşı karşıya olduğunu ve Çin'in deneyiminin öğrenmeye değer olduğunu belirtti.

Heyet, Xinjiang ziyareti sırasında, öğretim kadrosuyla iletişim kurmak için Kaşgar'daki İd Kah Camii'ni, Aksu'daki Restegama Camii'ni, Xinjiang İslam Enstitüsü'nü ve Urumçi'deki Baida Tapınağı'nı da ziyaret etti. Dini personel yetiştirmek, dini mekanların ortamını iyileştirmek ve dindarların normal ihtiyaçlarını sağlamak için Çin'in Xinjiang kentindeki çeşitli önlemleri takdir ettiklerini ifade etti.

Heyet Başkanı ve Pakistan İslami İdeoloji Komitesi Başkanı Qila Ayaz, “görülmeye değer bu gezi sayesinde dünyaya Çin'deki gerçek, güzel ve renkli bir Xinjiang'ı kesinlikle anlatacağız.” sözüyle Xinjiang'daki insanların dini inanç özgürlüğüne sahip olduğunu, kültürel mirasın iyi korunduğunu ve Kaşgar, Aksu ve Urumçi gibi şehirlerin hayal edilenden daha müreffeh olduğunu gördüm dedi. Pakistan ve Çin arasındaki dostluğun uzun bir geçmişe sahip olduğunu ve “Kuşak ve Yol” girişimini Çin, özellikle Xinjiang'ın, Çin ile alışveriş ve işbirliğini güçlendirmek için bir bağlantı olarak kullanmayı umduğunu söyledi.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu- Tianshan Net-Xinjiang Daily muhabiri Mihrigul Wu

Hibya Haber Ajansı

Pakistanlı heyet Xinjiang’ı ziyaret etti: Dünyaya Çin’in gerçek Xinjiang’ını anlatmalıyız

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!