G-CV0ZL47F6D
USD32,37
EURO34,80
GBP40,71
BIST10.274,13
GR. ALTIN2.395,12
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özdağ: “AK Parti çevreyi tahrip eden politikaları tercih etmiştir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özdağ: “AK Parti çevreyi tahrip eden politikaları tercih etmiştir” / Haberin Peşinde Urfa

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti çevreyi koruyan politikalar yerine çevreyi tahrip eden politikaları tercih etmiştir.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Limak Holding’in Ankara’daki merkez binası önünde basın açıklaması yaptı.

Özdağ, AK Parti’nin özelleştirdiği Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerimin üretime devam etmesi için 2014’ten bugüne kadar Akbelen bölgesinde yüzlerce hektar alanda ağaçların kesildiğini ve ormanların katledildiğini öne sürerek,  “Bu vicdansız çevre katliamının temel sorumlusu, yanlış özelleştirme ile kendini bu duruma mahkum eden AK Parti hükümetleri ve Akbelen’de ağaç katliamına karşı çıkması gerekirken tek kelime dahi etmeyerek onay veren Recep Tayyip Erdoğan’dır.” ifadelerini kullandı.

“AK Parti hükümeti özelleştirme işlemlerini yaparken çevresel etkileri dikkate alarak termik santraller yerine, yenilenebilir enerji kaynaklarını teşvik ederek bu tür sorunların oluşmasının önüne geçebilirdi.” diyen Özdağ, şunları kaydetti:

“Fakat; AK Parti çevreyi koruyan politikalar yerine çevreyi tahrip eden politikaları tercih etmiştir. AK Parti’nin çevre tahribat politikalarından cesaret alan şirketler, öyle küstahlaşmışlardır ki çevre kirliliğinin katlanılmaz boyutlara ulaşması üzerine santral bacalarına filtre taktırılması hükümet tarafından talep edildiğinde şirketler elektrik üretimini durdurmakla tehdit etmişlerdir. Hatırlayacaksınız; Yatağan ilçesinin bir bütün olarak yok olması ihtimali günlerce tartışma konusu edilmiş, sokağa çıkmanın doğrudan ölüm anlamına geleceği ve kirliliğe maruz kalınan yerlerde ortaya çıkan akciğer hastalıkları toplumun gözü önüne serilmiştir.”

Özdağ, “Anayasanın bu hükmü ve peş peşe verilen mahkeme kararları olmasına rağmen Limak ve ortağı İçtaş, hiçbir kural ve mahkeme kararı tanımaksızın bu kadar pervasız bir şekilde ağaçlara saldırmak için cesareti kimden almaktadır?” diyerek, “İşin daha acı yanı ise hükümetin bu katliamı önlemesi gerekirken, ağaç kesilmesini engelleyen vatandaşlarımıza her türlü hükümet gücünü kullanarak zulüm yapması, ‘Siz bu işe ortak mısınız?’ sorusunu akla getirmektedir. Limak ve İçtaş sahipleri bu ülkenin yurttaşları ve ülkenin tertemiz kalmasından her vatandaş sorumlu değil midir?” şeklinde konuştu.

Akbelen Ormanlarında uzun bir süredir imha süreci yaşandığını söyleyen Özdağ, “Kesilen ormanların yerlerinde Ay ve Mars’takine benzer ölüm vadisi diye adlandırabileceğimiz alanlar oluşmuştur. Akbelen’deki katliamın sorumlusu olan Limak, AK Parti iktidarının meşhur beşi bir yerdekilerinden birisidir.  AK Parti iktidarı döneminde Limak, 49 milyar dolar tutarında ihale almıştır. Alınan ihaleler bu ülkeye ve bu halka karşı sorumluluğu arttırmayı gerektirirken ne yazık ki arttırmamıştır. Bu ülkeden kazanıp, bu ülkeye zarar verenlerin bir gün bu zararlarını tazmin etmeye mahkum edilecekleri gibi berbat ettikleri çevrede yaşamaya mahkum olacaklarını da bilmeleri gerekir.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

Özdağ: “AK Parti çevreyi tahrip eden politikaları tercih etmiştir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!