G-CV0ZL47F6D
USD32,50
EURO34,85
GBP41,10
BIST10.082,77
GR. ALTIN2.442,63
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Özaslan: “Şanlıurfa’da inşaatlar durdurulduğu için işsizlik had safhaya ulaştı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Özaslan: “Şanlıurfa’da inşaatlar durdurulduğu için işsizlik had safhaya ulaştı” / Haberin Peşinde Urfa

ŞANLIURFA-31.03.2023-HİBYA- HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, “Şanlıurfa’da inşaatlar durdurulduğu için sektöre bağlı işsizlik had safhaya ulaştı, öbür taraftan konut arzında da tabii ki problem ortaya çıktı.” dedi.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, meydana gelen depremden sonra durdurulan inşaatlar ve yaşanan mağduriyetleri gündeme getirdi.

Şanlıurfa’da durdurulan inşaatlardan dolayı mağdur olan işçi ve işverenleri ziyaret eden Özaslan, yaşanılan mağduriyetleri dinledi.

“Evimize ekmek götüremiyoruz”

Mağduriyetlerini dile getiren işçiler şu ifadeleri kullandı:

“Ben kalıpçıyım. Depremden bu yana bütün işler durdurulmuş, evine ekmek götürmek zorunda kalan işçilerin hepsi mağdur. Kalıpçı olarak, demirci olarak hepimiz mağduruz.”

“Depremden bu yana bütün işçiler mağdur. Şanlıurfa’da 150 bin inşaat işçisi şu anda mağdur durumda. 18 tane işçim var. Bunlardan 4 tanesi kiracı. Evimize ekmek götüremiyoruz. Ramazan geldi, bayram geldi. Babaların yüzünü çocuklarına ve eşlerine karşı daha da yere eğmeyin lütfen. Siz büyüklerimizden ricamız; lütfen bunu görmezden gelmeyin. Babalar evlatlarına ekmek götüremeyecek duruma gelmiştir. 2 aydır çok mağduruz. Lütfen buna bir an önce bir çözüm bulun.”

“Şanlıurfa’nın suçu ne?”

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, Şanlıurfa’da inşaatlar durdurulduğu için sektöre bağlı işsizliğin had safhaya ulaştığını öne sürerek, “Konut arzında da tabii ki problem ortaya çıktı. Şimdi yapılması gereken şey şu; ilgili kurumlar koordineli bir şekilde çalışacak, hızlı bir şekilde hareket edip bürokratik işlemlere hız kazandıracak ve inşaatlar kaldığı yerden tekrar devam etmeli. Bu karar bir an önce alınmalı.” şeklinde konuştu.

“Belediyeler topu taca atmadan elini taşın altına koymalı, hızlıca hareket edip yeni temel atılacak yapılar için bir an önce izin vermelidir.” ifadesini kullanan Özaslan, “Bu konuda belediyeler topu taca atıyorlar. Çevre illerde bu izinler verildiği halde neden sadece Şanlıurfa bekliyor. Şanlıurfa’nın suçu ne?” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Özaslan: “Şanlıurfa’da inşaatlar durdurulduğu için işsizlik had safhaya ulaştı”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!