G-CV0ZL47F6D
USD32,42
EURO34,79
GBP40,68
BIST10.045,74
GR. ALTIN2.420,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

OCR Labs, kimlik tespiti için çalışmalarını iki akreditasyonla güçlendiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

OCR Labs, kimlik tespiti için çalışmalarını iki akreditasyonla güçlendiriyor / Haberin Peşinde Urfa

OCR Labs, dijital kimlik tanıma teknolojilerinin kalitesini ISO 30107-3 ve NIST SP 800-63A sertifikalarıyla gösteriyor.

  • OCR Labs'in canlılık özellikleri NIST tarafından akredite edilmiş test laboratuvarı BixeLab tarafından uluslararası en iyi uygulama standardı olan ISO 30107-3 Tanıtım Saldırısı Tespiti'ne (Presentation Attack Detection, PAD) karşı bağımsız olarak tekrar değerlendirildi.
  • ISO 30107-3 PAD uygunluğu, OCR Labs'in canlılık tespitinin dolandırıcıları engellerken gerçek kullanıcıların kimliklerini sorunsuz ve hızlı bir şekilde ispatlayabilmesini sağladığına dair tarafsız bir kanıt sunuyor.
  • NIST SP 800-63 Dijital Kimlik Rehberi (Digital Identity Guidelines) dijital kimlik tedarikçilerini değerlendirmek için hükümetler tarafından güvenilen ve dünya çapında tanınan bir standarttır. OCR Labs, uzaktan kimlik sağlayıcısının sahip olabileceği en yüksek güvence düzeyi olan NIST SP 800-63A Kayıt ve Kimlik Doğrulama (Enrolment and Identity Proofing) ile Kimlik Güvence Düzeyi 2'ye (Identity Assurance Level 2, IAL2) uyumlu oldu.
  • NIST SP 800-63A uyumluluk duyurusu, OCR Labs'ın dünya çapında hükümetlerin güvenebildiği ve iddia edilen kimliğin gerçek dünyada da var olduğunu destekleyen kanıtları değerlendirebilen güçlü doğrulama teknikleri kullandığını gösteriyor.

 
Merkezi Londra'da bulunan ve dijital kimlik doğrulama alanında lider şirketlerden OCR Labs, sektördeki en iyi uygulamaları içeren iki  bağımsız değerlendirmeyi tamamladığını duyurdu. OCR Labs ilk olarak ISO 30107-3 Tanıtım Saldırısı Tespiti (Presentation Attack Detection, PAD) akreditasyonu için uyumluluğunu yeniledi. Devamında ise dünyanın dört bir yanındaki hükümetlerin güvendiği bir standard olan NIST SP 800-63A Kayıt ve Kimlik Doğrulama (Enrolment and Identity Proofing) Kimlik Güvence Düzeyi 2'yi (Identity Assurance Level 2, IAL2) elde etti.
 
Dijital kimlik sağlayıcıları için dünyaya yön veren standartları, kuralları ve rehberleri sağlayan Avustralya'nın Güvenilir Dijital Kimlik Yapısı (Trusted Digital Identity Framework, TDIF) yıllık değerlendirmesi için ISO 30107-3 PAD uygunluğu gerekiyor. OCR Labs, bir kimlik sağlayıcı için geçerli olan en yüksek akreditasyon seviyesi TDIF Kimlik Doğrulama Seviye 3 (Identity Proofing Level 3, IP3) seviyesine sahip tek özel şirket olmasıyla öne çıkıyor.
 
OCR Labs'ın Zero Bias AI teknolojisi, derin sinirsel ağ sistemlerini ırk, yaş ve cinsiyet temelli ayrımcılığa karşı eğitmek için gelişen yapay zekanın kullanımına öncülük ediyor. Canlılık, her uzaktan kimlik doğrulama sistemi için kritik öneme sahip. Telefonu kontrol eden kişinin, başka birinin resmini gönderen bir dolandırıcı değil, doğrulama için yüz biyometrisini gönderen kişi olduğundan emin olunması çok önemli.
 
Canlılık testlerinin Seviye 2'sinde (Level 2) denetçiler yüksek kaliteli görseller (mat ve parlak), destekleyici ögelerin videosu kar maskesi, iki boyutlu kağıt maske ve dijital animasyon gibi gelişmiş saldırı türlerini kullanarak sistemi test ediyor. OCR Labs, PAD Seviye 2'yi ilk defa 2020'de yüz tanıma sisteminin versiyon 1.0'ıyla elde etti. Yapılan testlerde dolandırıcılık saldırılarının yüzde 100'ünü belirleyerek yönetilen sunum saldırılarında yüzde 0 başarısızlık ve yüzde 0 False Non-Match Oranına sahip oldu. Eksiksiz bir uzaktan tanımlama çözümü sağlayan, bu sonucu elde eden ve küresel pazara hizmet veren başka bir sağlayıcı bulunmuyor.
 
Küresel olarak tanınan NIST 800-63A, dijital kimlik hizmetlerini uygulamak için teknik gereklilikleri sunuyor ve bir kimliğin dijital olarak kayıt ve doğrulama süreçleri için kullanımına odaklanıyor.
 
IAL2, OCR Labs'ın iddia edilen kimliğin gerçek hayatta da var olduğunu destekleyen kanıtları değerlendirebildiğini ve başvuran kişinin gerçek hayattaki kimliğiyle uygun bir şekilde bağlantılı olduğunu doğrulayabildiğini gösteriyor.
 
OCR Labs Global, Kuzey Amerika Hukuk, Risk ve Uyumluluk Başkanı Terry Brenner, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Bu ek sertifikalar dünya öncüsü kimlik doğrulama teknolojisini geliştirmedeki devam eden mükemmelliğimizi gösteriyor. Sertifikalar aynı zamanda OCR Labs'ın güçlü dijital kimlik yönetimi yöntemlerini uygulama taahhüdünü de kanıtlıyor. Bu sertifikalar yalnızca güvenliğe ve gizliliğe olan bağlılığımızı göstermekle kalmıyor, aynı zamanda hassas bilgilerinin katı standartlarla korunduğuna dair güvence sağlayarak müşteriler ve paydaşlar arasında güven oluşturmaya yardımcı oluyor.”
 
OCR Labs, 220 ülke ve bölgede 16.000'den fazla kimlik belgesini doğruluyor, 142 tip setini ve dili işliyor, dünya çapında insanları devletlerinin verdiği kimliklerle eşleştiriyor, sahtecilikle mücadeleye yardımcı oluyor ve Kara Para Aklamanın Önlenmesi (Anti-Money Laundering, AML) ve Müşterini Tanı (Know-Your-Customer, KYC) için kimlik doğrulama gereklilikleriyle uyumlu olmaya devam ediyor.

Hibya Haber Ajansı

OCR Labs, kimlik tespiti için çalışmalarını iki akreditasyonla güçlendiriyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!