G-CV0ZL47F6D
USD32,34
EURO34,81
GBP40,65
BIST10.276,88
GR. ALTIN2.393,27
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Netflix Aylık Ücreti Ne Kadar? 2022 Netflix Üyelik Paketleri ve Fiyat Tarifesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Netflix Aylık Ücreti Ne Kadar? 2022 Netflix Üyelik Paketleri ve Fiyat Tarifesi / Haberin Peşinde Urfa

Amerika merkezli dijital video platformu Netflix, Türkiye’de yüz binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Ödüllü filmler, sezonun en popüler dizileri ve canlı yayın programları geniş bir hedef kitleye ulaştırılıyor. Öte yandan, Netflix uygulamasının aylık ücreti ne kadar sorusu da sıklıkla sorulmakta. İşte, 2021 yılının Netflix üyelik paketleri ve güncel fiyat tarifesi.

Dünya genelinde onlarca ülkede faaliyetlerini sürdüren Netflix, Türkiye’de de geniş bir kitle tarafından takip ediliyor. Dijital video platformu olarak geçen kurum, abonelerine sürekli olarak güncellenen bir portföy sunuyor. Burada, yılın popüler filmleri; geçmişte büyük etki yaratan filmler ve unutulmaz dizilere yer veriliyor. Dileyen kullanıcı bağlı bulunduğu internet üzerinden bu yayınları takip ediyor, dileyen kullanıcı da izlemek istediği içeriği kaydedip daha sonra seyrediyor. Bu fırsattan ötürü, Netflix uygulaması ülkemizde de öncü oldu denilebilir. Nitekim, Netflix’ten sonra Gain ve Exxen adlı iki firma daha dijital video sektörüne yöneldi. Tablet, akıllı telefon ve bilgisayar üzerinden kullanılabilen uygulamaya istediğiniz yerden erişebilirsiniz. Peki, Netflix uygulamasının aylık ücreti ne kadar? 2022 yılında Netflix üyelik paketleri ve fiyat tarifesinde değişim olacak mı?

Netflix Aylık Ücreti Ne Kadar? Temel Plan, Standart Plan, Özel Plan…

Netflix’in abonelerine sunduğu birden fazla paket bulunmaktadır. Bu paketlerin fiyatları, kullanım özelliklerine göre değişkenlik gösterebiliyor. İşte, 2022 yılında uygulanması planlanan Netflix aylık ücreti:

  • Temel Plan: 26.99 TL

  • Standart Plan: 40.99 TL

  • Özel Plan: 54.99 TL



Temel Plan (Netflix) Aboneliği Nedir?

Netflix’in kullanıcılarına sunduğu Temel Plan, “aynı anda uygulamaya giriş yapılan cihaz sayısı”, içeriğin kalitesi ve kaç cihazdan içerik indirilebileceği gibi belirlenmiş alanlarda kısıtlandırılmıştır. Temel Plan paketinin kullanıcılara sunduğu avantajlar şu şekilde:

  • Aynı anda 1 ekrandan seyredebilme imkânı,

  • Sadece 1 cihazdan içerik indirme hakkı,

  • Limitsiz dizi ve film izleme imkânı,

  • HD ve HD ultra seçeneklerinden yoksun,

  • Çeşitli cihazlardan (Telefon, tablet ve bilgisayar) kullanıma açık

Temel Plan üyeliğinin kullanıcılara sunduğu haklar bu şekildedir. Bu üyeliğin aylık maliyeti 26.99 Türk Lirası.

Standart Plan (Netflix) Üyeliği Nedir?

Netflix’in üye olmayı düşünen bireylere sunduğu diğer plan türü de Standart Plan olarak geçiyor. Bu planın, aynı anda uygulamaya girebilecek cihaz sayısı ve içerik yüklemesi yapacağınız cihaz sayısı Temel Plan’a göre farklılık göstermektedir. İşte, Standart Plan’ın kullanıcılara sunduğu haklar:

  • Aynı anda 2 farklı cihazdan izleme imkânı,

  • 2 farklı cihazdan içerik indirme hakkı,

  • Limitsiz dizi ve film izleme imkânı,

  • HD video kalitesi,

  • Çeşitli cihazlardan uygulamaya girebilme

  • Ultra HD seçeneğinden yoksun

Standart Plan’ın üyelere sunduğu haklar temel olarak bu şekildedir. Bu üyeliğin aylık ücreti 40.99 Türk Lirası olup, Netflix’in ikinci kategorideki üyelik sistemidir.



Özel Plan (Netflix) Üyelik Ücreti ve Kullanıcılara Sunduğu Haklar

Netflix uygulamasının en pahalı abonelik sistemi olarak bilinen Özel Plan, birçok açıdan ilk iki planın sunduğu hizmet kalitesinin önündedir. Aynı anda uygulamaya giriş yapabilecek cihaz sayısı, içeriğin kaç farklı cihazdan indirilebileceği ve video kalitesi açısından önde gelmektedir. Ancak, fiyat tarifesi olarak ele alındığında da yine ilk iki plandan daha pahalıdır. İşte, Özel Plan’ın kullanıcılara sunduğu haklar:

  • Aynı anda 4 farklı ekrandan izleyebilme imkânı,

  • 4 farklı cihazdan içerik indirme hakkı,

  • Limitsiz dizi ve film izleme imkânı,

  • HD ve ultra HD video kalitesi,

  • Çeşitli cihazlardan uygulamaya giriş yapabilme

Özel Plan, abonelerinden aylık 54.99 TL talep etmektedir. Bu açıdan, üç paket içerisindeki en pahalı üyelik sistemidir. Ancak, aynı anda 4 cihazdan izleyebilme ve HD ve Ultra HD video kalitesi göz önünde bulundurulduğunda diğer paketlerin önünde yer almaktadır.

Ödeme Yöntemleri

Netflix’in ödeme yöntemleri arasında, Türkiye’de de geçerliliği olan MasterCard ve VisaCard hesapları bulunuyor. MasterCard veya VisaCard özelliklerinden birine sahip kredi kartınızla veya banka kartınızla Netflix aylık ücretini internet platformundan ödeyebilirsiniz.

Netflix Nedir?

Netflix, 1997 yılında Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde kurulmuş bir dijital video platformudur. Şirketin ilk girişimcileri ve kurucuları, Reed Hastings ve Marc Randolph’tur. İlk başta, Amerika özelinde faaliyetlerini sürdüren firma, abonelerine e-Mail üzerinden hizmet veriyordu. Dönemin yeni filmleri veya dizileri Mail aracılığıyla kullanıcılara iletiliyordu. Devam eden süreçte şirket aldığı yatırımlardan ve artan abone sayısından ötürü uygulama metoduna geçti.

Akıllı telefonların da dünya genelinde yayılmasıyla beraber Netflix, Amerika sınırlarının dışına çıktı. Günümüzde, Amerika dışında onlarca ülkede uygulama aktif olarak kullanılmaktadır. Türkiye’de de sayıları yüz binlerle ölçülen üyesi olduğu düşünülmektedir. Bu platform aracılığıyla, dönemin en yeni ve popüler filmleri, dizileri ve videolar internet bağlantısına erişimi olan herhangi bir cihazla (Telefon, tablet veya bilgisayar) tüketiliyor.

Netflix Nasıl Yüklenir?

Netflix’i tabletinize, telefonunuza veya bilgisayarınıza yüklemenin birden fazla yolu bulunmaktadır. Android cihaz kullanan bireyler, Google Play Store üzerinden uygulamayı kısa sürede telefonlarına kurabilir. Aynı şekilde, iPhone kullanan kişiler de AppStore’dan bu işlemi gerçekleştirebilir. Öte yandan, Windows kullanıcılarına da Netflix yüklemenin yolu açılmıştır. Bilgisayarınıza diler Windows üzerinden, dilerseniz uygulamanın resmi internet adresinden yükleyebilirsiniz.

Android Kullanan Kişiler Netflix’e Nasıl Kaydolur?

Android işlemcili telefon veya tablet kullanan kişiler, aşağıdaki adımları takip ederek uygulamaya kaydolabilir:

  • Google Play Store üzerinden Netflix uygulamasını yükleyin.

  • E-posta veya G-mail adresinizle yeni bir hesap oluşturun.

  • Kayıt yaptırdığınız maile doğrulama kodu gelebilir. Buradan doğrulama işlemini gerçekleştirin.

  • Bütçenize en uygun planı seçin. Temel Plan, Standart Plan ve Özel Plan şeklinde üç farklı üyelik sistemi bulunmaktadır.

  • Son olarak, ödeme yöntemini seçin.

Bu adımları tamamladıktan sonra Android işlemcili telefonunuza veya tabletinize Netflix uygulamasını yüklemiş olacaksınız.



İPhone, İPad veya İPad Touch için Netflix’e Kaydolma Yöntemi

Türkiye’de Android işlemcili telefonlardan sonra en sık tercih edilen cihazların başında İOS işlemcili cihazlar gelmektedir. Bunlar, İPhone, İPad ve İPad Touch şeklinde sıralanabilir. İşte, bu cihazları kullanan kişilerin Netflix’e kaydolma yöntemi:

  • Netflix uygulamasını AppStore aracılığıyla yükleyin.

  • Daha sonra Netflix’in resmi internet adresine girip mevcuttaki e-Mail veya İcloud hesabınızla kayıt yapın.

  • Posta kutunuza gelen doğrulama mesajını onaylayın.

  • Bir ödeme yöntemi belirleyin.

  • Kendinize en uygun paketi tercih edin.

Bu adımları tamamladıktan sonra, İPhone; İPad veya İPad Touch cihazlarından Netflix’e kaydolabilirsiniz.

Bilgisayar Üzerinden Netflix’e Kaydolma

İOS ve Android işlemcili cihazlar da olduğu gibi, bilgisayardan da Netflix’e kayıt yaptırılabilmektedir. Bilgisayarınız Windows veya MAC işlemcili olabilir. Her iki sisteme de Netflix’i yükleyebilirsiniz. Ancak, uygulamayı yüklemeniz şart değil. Netflix’in resmi internet adresine girip doğrudan içeriklere ulaşmanız da mümkün. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin:

  • E-Posta veya G-Mail adresinizle Netflix’e üye olun.

  • Doğrulama işlemini tamamlayın.

  • Kendinize uygun planı seçin.

  • Ödeme yöntemini seçin.

Bu adımları tamamladıktan sonra bilgisayarınızla Netflix’e üye olacaksınız.

Akıllı TV ile Netflix Üyeliği Nasıl Yapılır?

İnternet, günümüz dünyasında sadece telefon; tablet ve bilgisayarlar da değil, televizyonlarda da kullanılabilir hale gelmiş vaziyette. Android işlemcili Akıllı TV’ler sayesinde Netflix’e kolaylıkla kaydolabilirsiniz. Uygulama, hazır olarak televizyonunuza yüklü olabilir. Hatta bazı kumandalarda doğrudan Netflix tuşu yer almaktadır. Eğer bu şekildeyse uygulamaya girip kayıt işlemlerini tamamlamanız yeterli olacaktır. Ancak, kayıtlı değilse aşağıdaki adımları takip edin.

  • Kumandanın AYARLAR tuşuna basın.

  • Google Play Store’u açın.

  • Netflix’i yükleyin.

İnternet hızınıza bağlı olarak televizyonunuza Netflix uygulaması yüklenecektir. Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Akıllı TV ile dizi ve filmleri seyretmeye başlayabilirsiniz.

Netflix İçerikleri Nasıl İndirilir? İnternet Yokken İzleme Yöntemi

Günün her saatinde internete erişiminiz olmayabilir. Böylesi zamanları önceden fark ederek, internetin olduğu bir yerde Netflix uygulamanızdan seyretmek istediğiniz içerikleri indirmeniz tavsiye ediliyor. Peki, indirme işlemi nasıl yapılır? Bunun için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Uygulamayı açın.

  • İndirmek istediğiniz içeriğe tıklayın.

  • İçerikte İNDİRME simgesinin olup olmadığını kontrol edin. Eğer mevcutsa, içeriği indirebilirsiniz.

  • İndirme işlemi tamamlandıktan sonra, uygulamaya girip İNDİRİLENLER sekmesinden son indirdiğiniz içeriklere erişebilirsiniz.

  • Bir cihaz, bir ay içerisinde en fazla 100 indirme işlemi yapabilmektedir.

Bu adımları takip ettikten sonra indirme işlemini gerçekleştireceksiniz. Ancak, her içerik indirilmek üzere hazırlanmamış olabilir. Bunu, içeriğin yanında yer alan İNDİRME işaretinden anlayabilirsiniz. Sadece indirebileceğiniz içerikleri aramak istiyorsanız, buna uygun filtrelendirme işlemi yapabilirsiniz. Mesela, “İNDİRİLEBİLİR İÇERİK” gibi.

Akıllı İndirme Özelliği Nedir?

Milyonlarca kişi tarafından takip edilen Netflix, işin yazılım tarafında da ciddi yatırımlar yapıyor. Kullanıcılara yönelik algoritma geliştiren uygulamada, Akıllı İndirme özelliği de yer alıyor. Bu özellik sayesinde, beğenebileceğiniz veya beğendiğiniz dizilerin sonraki bölümleri sizin vereceğiniz talimat üzerine cihazlarınıza indiriliyor. Bu özellik sadece İPhone, İPad, Chromebox ve Android tabanlı cihazlarda kullanılabiliyor.

‘Netflix’te Oturum Açamıyorum’ Hatası

Bazı Netflix kullanıcıları, oturum açamama hatasıyla da sıklıkla karşılaşmaktadır. Bunun için endişelenmenize gerek yok. Hesabınızı geri alabilmek için e-Posta adresinizi bilmeniz yeterli. Bunun için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Netflix E-posta Adresimi/Parolamı Unuttum sayfasına girin.

  • E-Postanızı girin.

  • Eğer SMS üzerinden işlem yapmak istiyorsanız telefon numaranızı girin.

  • Gelen bağlantıya tıklayın.

  • Açılan sayfada hesap bilgilerinizi güncelleyin.

Bu adımları takip ettikten sonra Netflix hesap bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz. Ayrıca, tekrardan hesabınıza girebilirsiniz.

‘Aylık Plandan Daha Fazla Ücret Alındı’ Hatası

Netflix’in kullanıcılarına sunduğu 3 farklı üyelik sistemi bulunmaktadır. Bunlar, Temel Plan; Standart Plan ve Özel Plan şeklinde sıralanabilir. Her planın farklı ücret tarifesi vardır. Planların ücret tarifelerine içeriğin giriş kısmında da değinildi. Ancak, beklenmedik bir şekilde, aylık planın ötesinde ücret tahsili gerçekleştirilebilir. Netflix’in resmi internet adresinde “fazla ücret” alındığına ilişkin hatanın gerekçeleri şu şekilde listelendi:

  • Ülkedeki vergilerin arttırılması,

  • Planın değiştirilmesi,

  • İşlem ücretlerinde yaşanan değişimler

Netflix Hediye Kartları Nedir ve Nasıl Alınır?

Netflix’in yeni geliştirdiği stratejik özelliklerden birisi de şirketin satış hacmini arttıran Hediye Kartları uygulamasıdır. Hediye Kartları, internet mağazalarından veya direkt gerçek mağazalardan temin edilebilir. Bu kartları bir başkasına hediye edebilirsiniz veya doğrudan kendiniz kullanabilirsiniz. Bu kartlar çoğu zaman aylık ücreti karşılamaya yöneliktir. Peki, nerelerden alınabilir? İnternet üzerinden almak isteyenler:

  • Maximum Mobil,

  • Hepsiburada,

  • Trendyol

Uygulamalarını kullanabilir. Direkt gerçek marketlerden veya mağazalardan satın almak isteyen kişiler de, Netflix hediye kartlarına;

  • D&R,

  • TEKNOSA

  • MEDİAMARKT

Mağazalarından Netflix hediye kartlarını alabilirler. Hediye kartını kullanabilmek için aşağıdaki fotoğrafı takip edin.

Netflix Hediye Kartını Kullanma Ekranı

Netflix internet sitesinin alt bölümünde Hediye Kartları ile ilgili bir sekme bulunmaktadır. Buraya tıklayınca karşınıza fotoğraftaki panel gelecektir. Panele kodunuzu girerek satın aldığınız hediye kartının avantajlarını hesabınıza tanımlayabilirsiniz.

netflix nedir, Netflix Aylık Ücreti 2022, Netflix Temel Planı, Netflix Standart Planı, Netflix Özel Planı, Netflix Hediye Kartları, Netflix Akıllı TV, YAŞAM Haberleri

Netflix Aylık Ücreti Ne Kadar? 2022 Netflix Üyelik Paketleri ve Fiyat Tarifesi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!