G-CV0ZL47F6D
USD32,20
EURO35,01
GBP41,03
BIST10.643,58
GR. ALTIN2.498,74
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak

Neden organik beslenmeliyiz?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Neden organik beslenmeliyiz? / Haberin Peşinde Urfa

Organik gıdaların sağlığımızın sigortası olduğunu belirten Prof. Dr. Erk, ‘Başta kanser olmak üzere birçok hastalık besinlerden alınan toksinlerle tetiklenmektedir’ dedi.

Günümüzde yaygın görülen kanserden hiperaktiviteye hatta otizme kadar pek çok hastalıkta  çevresel toksinlerin rolü büyük. Sağlıklı bir yaşam için meyve ve sebzelerden aldığımız tarım ilacı kalıntıları, hava ve su kirliliği gibi çevresel toksinlerle maruziyeti azaltmak şart.

Prof. Dr. Osman Erk

İşte bu noktada organik gıdaların önemine dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Erk, şu açıklamaları yaptı…

BU GIDALAR KANSER DÜŞMANI

Organik gıdaların kansere karşı önleyici özellikleri vardır. İçerdikleri salvestrol adı verilen moleküller sadece kanserleşen hücrelerde bulunan, normal hücrelerde bulunmayan CYP1B1 enzimini aktif hale getirir. Bu reaksiyon sonucu kanserli hücrede piceatannol adı verilen anti-kanser bileşikler ortaya çıkar ve kanserli hücreye saldırarak hücrenin ölümüne neden olurlar. Salvestroller bitkileri mantar, küf ve diğer zararlı unsurlara karşı koruyan fitobesinlerdir ve sadece organik gıdalarda bulunur. Özellikle zeytin, enginar, lahana, brokoli, elma, armut, çilek, yaban mersini, fesleğen, adaçayı, kekik ve diğerleri bu bileşikten zengindir. Tarım ilaçları kullanıldığında ise bitkiler bu bileşikleri üretemez.

TARIM İLAÇLARI HER YERDE

Bitkilere uygulanan pestisitlerin (tarım ilaçları) büyük bir kısmı havaya, nehirlere ve diğer canlılara ulaşır. Bu ilaçlar hormonal ve bağışıklık sistemlerinde ortaya çıkan sorunların en muhtemel sebepleri arasındadır. Bebekler ve çocuklar tarım ilaçlarına karşı çok daha hassastır. ABD’de 5 yaş ve altı her çocuk günde ortalama 8 tarım ilacı içeren bitkisel besin tüketmektedir. Environmental Working Group (EWG = Çevre Çalışma Grubu)’a göre avokado, ananas, soğan, kuşkonmaz, patlıcan, karnabahar, papaya, kavun ve brokoli diğerlerine göre daha az tarım ilacı taşır. Çilek, ıspanak, nektarin, şeftali, elma, armut, üzüm, domates, patates, kereviz ve biber  ise daha fazla tarım ilacı yüklüdür.

120’YE YAKIN HASTALIK AZALIR

Endüstriyel tarım olmadığında dünyada açlık sorunu olacağını ileri sürenlere en uygun cevap Michigan Üniversitesi’nden geldi. Bu üniversiteden bir ekip tüm dünyada organik tarıma geçildiğinde kişi başına 4 bin 380 kalori düşeceğini hesapladı. Yani bu kişi başına neredeyse ihtiyacın iki katı kalori demektir. Dünyayı kuşkusuz organik beslenme kurtaracaktır. Tamamen organik beslenmeye geçilebilirse en fazla ölüme yol açan 120 kadar hastalığın da azalacağı ya da ortadan kalkacağı öngörülmektedir.

ABD,Çocuk,kanser

Neden organik beslenmeliyiz?

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

haberinpesinde.com - Şanlıurfa Haber - Urfa Haber - Urfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber Sitesi - Şanlıurfa Haber - En Yeni ve En Doğru Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!